Kremy pod oczy

Efektima Intensywna pielęgnacja, Krem pod oczy z olejem konopnym

• 23 kwietnia 2025 o 17:51
    Bardzo przyjemny krem pod oczy
    Mam cienie pod oczami, jakieś mega drobniutkie zmarszczki- kurze łapki oraz lekką opuchliznę. Dodatkowo skóa pod oczami jest cienka, wrażliwa, delikatna i sucha. Krem jest zamknięty w małym szklanym słoiczku, z którego wybieramy produkt palcami. Średnio mi to odpowiada, wolę jednak tubki lub rollery. Bardziej higienicznie i łatwiej zadozować odpowiednią ilość. Krem jest delikatny, taki jakby wilgotno-puszysty. Konsystencja bardzo przyjemna. Łatwo się rozprowadza i dość szybko wchłania. Zapach taki jakby ciutkę ziołowy (?), ale ogólnie nie przeszkadza mi, a ja co do zapachów jestem bardzo wybredna. Co do działania to na pewno zauważylam mocne nawilżenie skóry pod oczami, wydaje mi się ona bardziej jędrna i lekko rozświetlona. Wygląda zdrowiej. Cienie wydają mi się jaśniejsze. Nie wiem jak ze zmarszczkami, bo jak pisałam mam takie praktycznie niewidoczne, ciężko ocenić, czy się to cokolwiek zmniejszyło. Kiedy miałam rano opuchliznę pod oczami to nakładałam ten krem taki chłodny z mokrym efektem i to dawało mega przyjemne ukojenie. Jest wydajny, ja używam dwa razy dziennie i już miesiąc mija na 1 opakowaniu. Myślę, że będę do niego wracała.
    Zalety:
    • efekty
    Wady:
  • 25 lutego 2025 o 12:36
    Krem z olejem konopnym Efektima
    Jest to przyzwoity krem w miarę rozsądnej cenie. Lubię produkty z tej firmy. Moja skóra twarzy jest wrażliwa,naczynkowa z tendencją do lekkich przebarwień. Na mojej skórze krem nie robi jakichś super rewelacji. Owszem nawilża,ale nie intensywnie jak obiecuje producent. Jest to krem który zaaplikowalabym też córce,bo nie podrażnia, nie ma nieprzyjemnych skutków ubocznych jak swędzenie,czy ściągnięcie. Ale nie jest to mój top wśród kremów. Konsystencja szybko wchłaniana. Jeśli chodzi o zapach to dla mnie jest on żaden. Trochę jak apteczny. Ale wsmarowywalam różne dziwne rzeczy o różnych zapachach w twarz,więc ten jest mi zdecydowanie neutralny.
    anna996
    13 października 2024 o 11:02
    Wchodzi w zmarszczki, ale ich nie wygładza
    Nie mam cieni pod oczami, więc pod tym względem nie oceniam kremu, ale liczyłam na poprawę stanu skóry pod oczami: - krem jest zamknięty w zgrabnym, szklanym słoiczku - bardzo delikatnie pachnie, prawie niewyczuwalnie - ma masełkowatą, ale dość gęstą konsysyencję i dość topornie rozprowadza się na delikatnej skórze pod oczami - przez to że jest dość zwarty, wchodzi w zmarszczki i jest na nich widoczny - szybko wysycha na skórze i wręcz zastyga na zmarszczakch - krem nie podrażnia, nie uczula, oczy nie są czerwone itp. - dostępność: kupiłam w drogerii internetowej - nie planuję ponownego zakupu, krem jak się okazało nie spełnia moich potrzeb.
  • 7 kwietnia 2024 o 13:43
    Zasługuje na uwagę
    Krem ten z całą pewnością zasługuje na uwagę. Po miesięcznym, regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę wyglądu skóry pod oczami. Stała się ona nawilżona i poprawiła się jej jędrność. Krem jest delikatnej konsystencji, który niemal natychmiast wchłania się. Jego zapach jest przyjemny, nie powoduje łzawienia czy podrażnień oczu.
  • 13 października 2023 o 9:57
    Dobrze nawilżający krem o bogatej formule
    Lubię takie kremy pod oczy, nawilżające, wygładzające, nadające się pod makijaż, treściwe, ale nie ciężkie i tłuste. Efektima wypuściła kosmetyk, który sprawdził się na mojej wrażliwej, skłonnej do podrażnień okolicy oczu. Tani, wydajny, skuteczny. Konsystencja: kremowa, dosyć gęsta, ale nie ciężka ani nie lepiąca, dosyć szybko się wchłania pozostawiając skórę nawilżoną i przyjemną w dotyku. Działanie: używając tego kremu na dzień i na noc, moja skóra wyglądała na zdrową, bez podrażnień czy swędzenia. Intensywnie pielęgnował te okolice, przygotowywał skórę na makijaż, jak i dbał o nią po demakijażu. Dobrze skoncentrowany, wystarczyła niewielka ilość by nawilżyć powieki jak i pod nimi, dzięki temu był wydajny. Myślę, że krem sprawdzi się osobom w każdym wieku i dla obu płci, osobom, które potrzebują nawilżającego kopa i złagodzenia podrażnień. Zapach: czasami mam problem z tym, że kosmetyki na okolice oczu są zbyt naperfumowane, przez co podczas odparowywania zapachu pieką mnie oczy. Tutaj tego nie było. Kosmetyk miał delikatny, kremowy zapach. Opakowanie: szklany słoiczek, który zapakowany jest w kartonik z czytelną grafiką, solidne, grube szkło, czyli coś co lubię najbardziej.
    Zalety:
    • super nawilżenie i wygładzenie skóry
    • uspokaja podrażnienia i w pewnym momencie one znikają
    • bogata formuła, gęsta ale nie tępa
    • tani, wydajny
    • solidny słoiczek

Zobacz także inne Kremy pod oczy