Bazy pod makijaż

Catrice Prime And Fine, Fresh It Up Aqua Fresh Hydro Primer Baza nawilżająca pod makijaż

5 na 51 opinię

• 29 marca 2019 o 18:46
    Ta baza to życie
    Na niemieckim Instagramie dużo było o tej bazie, więc się na nią skusiłam mimo, że baz na ogół nie używam. Jeszcze żadna nic u mnie nie robiła. Ale ta baza to życie. No i oczywiście mam słabość do Catrice. Baza kosztowała ok.5 e i znalazłam ją w Müller gdzie jest duża szafa Catrice, w DM jest mała i tej wersji bazy nigdy nie było. Tak więc pewnie nie wszędzie będzie. Na wstępie zaznaczę, że mam cerę mieszaną. Jest dosyć sucha ale też się przetluszcza w strefie T. Po kilku godzinach albo podkład mi spływa albo robi się sucha skorupa. Ostatnio mimo używania kremu pod makijaż między brwiami i na brodzie oraz koło ust po kilku godzinach robi się sucha skorupa i podkład wygląda źle i tak jest z różnymi podkładami, dlatego też zdecydowałam się na bazę nawilżającą. Baza ma formę lekkiego żelu i szybko się wchłania. Nie w sekundę, ale generalnie szybko. Nie jest taka mocno silikonowa i śliska jak wiele baz, a przyjemnie nawilżająca. Przez chwilę skóra się lepi, ale jak baza się wchłonie to efekt lepkości znika. Skóra wygląda na taką satynową. Co najważniejsze baza cudownie nawilża i jest to bardzo przyjemne. Nawet nie myślałam, że takie coś jak baza nawilżająca tak może odmienić mój makijaż. Podkłady dobrze się na nią nakładają. Zero smug. Przez to, że baza naprawdę dobrze nawilża, to skóra produkuje trochę mniej sebum, więc tym samym mniej się świeci. Dodatkowo dzięki niej po kilku godzinach noszenia podkładu nie czuję suchości i ściągnięcia skóry. Zawsze po powrocie z pracy tylko marzyłam by zmyć makijaż, bo było mi bardzo sucho. Dzięki niej mam komfort i nawilżenie cały dzień. Gdy użyję jej pod makijaż, to nie mam problemu, że po kilku godzinach robi się na twarzy sucha skorupa a podkład wygląda fatalnie. Baza utrwala makijaż i dłużej wygląda dobrze. Dodatkowo skóra po prostu wygląda bardziej świeżo, przy takich podkładach średnio kryjących. Bo przy takich kryjacych i ciężkich, to wiadomo że tej skóry za bardzo nie widać. Warto wspomnieć, że baza nie zapycha porów i nie powoduje niedoskonałości a mam dużą skłonność do zapychania. Baza jest rewelacyjna. Polecam serdecznie. Takie moje odkrycie ostatnich dwóch miesięcy.

Zobacz także inne Bazy pod makijaż