Pianki do włosów

Schwarzkopf Taft Casual Chic, Air-Dry Foam Pianka do włosów

Kaisja
    2 sierpnia 2021 o 1:03
    Poskramia puszenie naturalnych fal z cienkich, lekkich włosów, oraz ładnie pachnie, ale matowi włosy i ciężkich, misternych upięć nie utrzyma
    Wszystko, co należy wiedzieć o piance już zawarłam w zasadzie w opinii, i Osoby nie przepadające za "wodolejstwem" – typowym dla mnie – mogą Sobie resztę spokojnie darować, natomiast z wrodzonego poczucia obowiązku – myśl rozwijam. Mam bardzo słabe gatunkowo włosy – cieniutkie i delikatne, a jedyną ich zaletą – na szczęście jakąkolwiek – jest to, że ładnie falują, ale żebym nie miała za dobrze, to – puszą się. Potrzebuję więc czegoś łagodnego do ujarzmienia puszenia się mojego naturalnego boba – i utrzymania przez cały dzień formy fryzury. Ta pianka wydaje się być w tym celu stworzona, zapewnia bowiem naturalny efekt dobrego utrwalenia naturalnych fal, natomiast nie wydaje mi się, że byłaby w stanie utrzymać upięcia lub ciasne loki z bardzo długich, ciężkich włosów. Co do aplikacji, muszę przyznać, że przy pierwszym zastosowaniu, specyfik mnie wystraszył. Z buteleczki buchnął od razu spory kłąb zwartej, gęstej, sztywnej piany, i obawiałam się efektu zlepionego hełmu na głowie, ale po wyschnięciu na włosach, wystarczyło przeczesać je tylko grzebieniem, aby uzyskać efekt miękkich, sprężystych, i trzymających formę fal – trwałych do końca dnia. Do tego pianka, zarówno na etapie butelki, jak i rozprowadzona na włosach - pięknie, kwiatowo pachnie, bez syntetycznych nut. Rozczesując włosy zauważyłam jednak pod światło, wirujące wokół mojej głowy drobinki kurzu – z wyczesanej, suchej pianki. Dostrzegłam też minimalne zmatowienie włosów, a ten efekt jest akurat dla mnie bardzo istotny – słabe te moje włosy, więc niech chociaż zdrowo lśnią. I jeszcze jeden minus, który finalnie złoży się na obcięcie kosmetykowi jednej gwiazdki z punktacji – cena. Piankę zamknięto w butli o pojemności 150 ml, czyli niemal dwukrotnie mniejszej, niż zwyczajowo przyjęte dla tego typu produktów 250 ml, przy cenie wyższej o kilka złotych. Kupiłam swój egzemplarz na wyprzedaży, związanej z krótkim terminem przydatności do użycia, niemal trzykrotnie taniej, czyli za 6 zł. I tyle kosmetyk maksymalnie jest wart – bynajmniej nie blisko 20 zł za małą butelkę.
    Zalety:
    • efekt – naturalne i dobre utrwalenie fryzur z delikatnych, cienkich włosów,
    • poskramia puszenie się włosów,
    • nie skleja włosów,
    • nie obciąża,
    • konsystencja – zwarta, zbita, sztywna w dotyku, ale szybko schnie i dobrze się rozczesuje na włosach,
    • zapach – piękny, kwiatowy - bez syntetycznych nut,
    • wydajność – dobra,
    • opakowanie – ładna, poręczna aluminiowa tuba – niestety nieduża
    Wady:
    • za słaba do długich, ciężkich włosów, i wymagających mocnego utrwalenia fryzur,
    • lekko matowi włosy,
    • cena – wysoka, jak na drogeryjną piankę – blisko 20 zł za buteleczkę o zaledwie 150 ml pojemności (zwyczajowo niezłe, popularne pianki to 250 ml produktu w cenie ok. 12 zł)
    Drogeria Super-Pharm
  • 26 maja 2020 o 12:54
    Ale lekka! Dla mnie świetna!
    Mam z natury falowane włosy i gdy chcę podkręcić je lub tylko podkreślić fale, sięgam po pianki do włosów. Parę tygodni temu skończyła mi się moja "nadworna" pianka i mój wybór padł na 'taft' "Casual Chic Air-Dry Foam" - po prostu spodobało mi się różowe i niewielkie opakowanie (pojemność 150 ml). Jest to najlższejsza pianka jaką kiedykolwiek miałam! Efekty uzyskane za jej pomocą są rewelacyjne - włosy są nieobciążone i lekkie, a fryzura trzyma się naprawdę bardzo długo. Najczęściej używam jej, gdy chcę podkręcić końcówki - nakładam loki na papiloty i utrwalam nakładając piankę. Ta pianka jest naprawdę świetna! Zapach też ma bardzo delikatny. Podoba mi się idea tego mniejszego opakowania od opakowań standardowych pianek. Produkt kupiłam za coś około 13 złotych i myślę, że to dobra cena. Produkt spełnia wszystkie moje oczekiwania i wymagania. Bardzo dobra pianka! Taką lekkość to ja lubię! Polecam!
    Zalety:
    • działa jak należy, - nie obciąża włosów, - pięknie utrwala fryzury, - delikatnie pachnie, - jest w poręcznym opakowaniu, - kosztuje niewiele.
  • 18 września 2019 o 19:08
    Pudrowa pianka
    Piankę kupiłam właściwie przypadkiem podczas ekspresowej wizyty w supermarkecie. Zachęciła mnie promocyjna cena i małe opakowanie. Stwierdziłam, że nie będzie mi szkoda, jeśli okaże się bublem. Moje włosy są kręcone i pianek używam głównie do utrwalenia i uwidocznienia skrętu. Ten produkt suoer pachnie i pozostawia swój przyjemny zapach na włosach, ma też bardzo fajną gęstą konsystencję przez co jest wydajny. To co mnie zaskoczyło, to to jak pianka zachowuje się po wyschnięciu- staje się jakby pudrowa, Nie bieli włosów, no chyba ze przesadzimy z ilością. Włosy są bardzo gładkie po jej użyciu i naprawdę przyjemne w dotyku, jednak wydaje mi się, że ta pudrowość działa trochę wysuszająco. Pianka nie daje mocnego utrwalenia i nie przeciwdziała też puszeniu się. Po jej użyciu trzeba umyć ręce, ponieważ może zostawiać ślady na ubraniach jakbyśmy pobrudzili się np. kredą. Znam dużo lepsze pianki i na pewno do niej nie wrócę.
    • nie skleja włosów
    • wygładza
    Wady:
    • słabo utrwala
    • zasycha na "puder"
    • nie przeciwdziała puszeniu
    • nie zwiększa objętości
    • lekko wysusza włosy
  • 1 sierpnia 2019 o 13:27
    Przeciętniak
    Piankę zakupiłam przez przypadek - miał być spray teksturujący, a kupiłam piankę. Gdy chodzi o zalety produktu - nie obciąża włosów, pięknie pachnie. Wady - w zasadzie trudno określić jej działanie, bo efektów żadnych nie ma. Stosowałam ją i na such i mokro i zawsze efekt tak samo jest niewidoczny. Stosuję ją nadal na mokre włosy, gdyż zapach utrzymuje się naprawdę długo.