Kremy uniwersalne

Shecell Dermatologic Protect, Dermoaktywny krem do cery odwodnionej

izalacz
    28 marca 2024 o 12:15
    Dobrze nawilża
    Krem delikatnie pachnie, ma lekką, kremową konsystencję i bardzo przyjemnie rozprowadza się na skórze, pozostawiając skórę wygładzoną i nawilżoną. Przyznaję, że miałam obawy, czy będzie on nadawał się pod makijaż, bo nie jest to krem, który wchłania się całkowicie (pozostawia delikatny film ochronny). Jednak szybko przekonałam się, że idealnie się do tego nadaje, bo makijaż cały dzień utrzymuje się w nienagannym stanie. Krem znajduje się w tubce o pojemności 40ml z zamknięciem na klik i przy stosowaniu raz dziennie starczył mi na 3 miesiące, więc jest on wydajny.
  • 25 września 2022 o 2:20
    Dobry krem nawilżający
    Konsystencja na początku wydaje się być tłustawa i zostawia też błyszczącą warstwę na skórzę. Jest to jednak krem o nieciężkiej konsystencji, łatwy w użytkowaniu. Również dzięki wygodnej tubce. Na skórze oprócz lekkiego błysku pozostawia warstwę otulającą, którą można poczuć dotykiem jeszcze przez dłuższy czas. Traktowałam ten produkt jako nawilżający krem z możliwością ochrony przed zewnętrznymi czynnikami. Jak najbardziej dawał radę, już niewielka ilość przynosi ukojenie. Łatwo też go dołożyć. Wydajność świetna. Wystarczył na trochę ponad 3 miesiące. Początkowo zapach wydawał mi się bananowy jak jogurt. Dzisiaj już nie mam tak ukierunkowanej opinii. Jest przyjemny i niemęczący. Mam skórę mieszaną, pół twarzy tłuste i pół wysuszone, również przez zmiany skórne i ten krem się wpasował bardzo dobrze w takie warunki. Nie sięgnę jednak po kolejne opakowanie, bo po prostu znam inne produkty o podobnym działaniu.
    Zalety:
    • tubka z zatyczką, wydajność, nawilżenie na kilka godzin, dużo świetnych składników
    Wady:
    • niekonkretny zapach, dziwne uczucie tłustości kremu, który nie jest tłusty
    Iwona_C
    12 sierpnia 2021 o 18:37
    Spełnia wszystkie obietnice producenta, a mnie zadowolił pod wieloma wzgledamii.
    Dzięki subskrypcji boxa od Pure Beauty ten oto kremik wpadł w moje ręce. Firma Shecell była do tej pory zupełnie mi nieznana, co okazało się błędem bo ten kosmetyk świetnie spisał się na mojej skórze. Krem znajduje się w tubce w błękitnym kolorze kojarzącej się z wodą, świetnie współgra to z jego przeznaczeniem do skóry odwodnionej. Jest ona miękka, ma zamykanie klik, bezproblemowo można wycisnąć odpowiednia dawkę produktu. Nowy kosmetyk otrzymałam w kartoniku ochronnym o identycznej szacie graficznej co tubka. Konsystencja kremu jest leciutka w żółtawym kolorze, przy dotyku daje wrażenie nieco tłustej. Zapach jest bardzo delikatny ale wyczuwalny, świeży, słodki i kwiatowy. Krem nie zawiera parabenów, barwników ani silikonów. W składzie jest sporo substancji pielęgnujących skórę :Dibushield Pro-Heal - tworzy na skórze trójwymiarową siatkę 3D, która zabezpiecza skórę przed niekorzystnym działaniem środowiska zewnętrznego, hydromocznik, gliceryna, seryna, trehaloza, mocznik,kwas hialuronowy, lipidy, olej szafranowy, alantoina, pantenol, ceramidy, witamina E, olej sojowy, skwalan, filtry UVA i UVB . Mała ilość konserwantów, przewija się tam edta , ale pod koniec listy. Mam skórę suchą i zazwyczaj kremy które wybieram oprócz działania nawilżającego mają również działanie przeciwzmarszczkowe i to jest właśnie kremik w moim typie. Łatwo rozprowadza się na skórze, szybko wchłania ale zaraz po aplikacji jest tłusty film, znika on po kilku minutach , a na skórze pozostaje widoczna i wyczuwalna lśniąca warstwa, mniemam że to ta siateczka 3D która stanowi barierę ochronną przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych. Cera po kremie jest super wygładzona, bardzo łatwo i równomiernie można rozprowadzić na niej podkład, a makijaż cały dzień utrzymuje się w idealnym stanie. Nawilżenie w przypadku mojej suchej cery świetne. Przy stosowaniu kremu nie występowało u mnie żadne ściągnięcie skóry, łuszczenie, szorstkości czy suchości. Działanie przeciwzmarszczkowe również na plus, skóra przy stosowaniu kremu była jędrna i ładnie napięta, cała buzia wyglądała ładnie i świeżo. Kremik fajnie współpracował mi z każdym innym kosmetykiem, nie warzył się i nie rolował. Nie wystąpiło u mnie również żadne podrażnienie , reakcja alergiczna czy zapychanie cery. Wydajność duża, krem stosowałam raz dziennie - rano pod makijaż i wystarczył mi na ponad 4 miesiące co przy pojemności 40 ml jest ok, tym bardziej że nie żałuje sobie ilości takich kosmetyków. Cenowo tez jest w porządku w sieci można znaleźć go za 20 parę złotych. Podsumowując krem do cery odwodnionej od Shecell spełnił nie tylko wszystkie moje oczekiwania , ale również wszystkie obietnice producenta. Wygładzał skórę, głęboko i długotrwale ją nawilżał oraz widocznie ujędrniał. Bardzo przyjemny kosmetyk warty przetestowania.
    Zalety:
    • leciutka konsystencja
    • delikatny świeży kwiatowy zapach
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustej ani lepkiej warstwy
    • tworzy na skórze aksamitny, błyszczący film
    • świetnie i długotrwale nawilża
    • wygładza cerę, delikatnie ją rozświetla
    • ładnie napina skórę
    • sprawia że buzia wygląda świeżo i promiennie
    • świetnie sprawdza się pod makijaż
    • ciekawy skład, innowacyjne składniki
    • zawiera filtry UVA/UVB
    • duża wydajność
    • atrakcyjna cena
    • miękka tubka wygodna w stosowaniu
    • ładna kolorystyka opakowania
  • 29 czerwca 2021 o 19:04
    Ekstra!
    Lekka żelowa konsystencja, która szybko się wchłania pozostawiając buzię mocno nawilżoną, odżywioną oraz zregenerowaną. Nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Dodatkowo świetnie sprawdza się jako baza pod makijaż. Cera jest promienna, pełna blasku mocno nawilżona oraz odświeżona. Polecam!
    Chymek
    13 czerwca 2021 o 1:05
    Ma potencjał
    Na wstępie muszę zaznaczyć że moja skóra nie jest ani sucha, ani odwodniona, a mimo to używałam tego kosmetyku. Widzę w kosmetyku potencjał i myślę, że osoby ze skórą suchą mogą być zadowolone z jego działania. Ja... No cóż... Nie był to z pewnością mój ulubiony krem. Swoje zadanie spełnił, czyli nawilżał, ale dla mnie to troszkę za mało. Nie podobał mi się zapach, czuć było taki apteczny aromat, a tego nie lubię. Krem też dosyć kiepsko się wchłaniał, co troszkę mi przeszkadzało, gdy stosowałam go rano pod makijaż. Na pewno plusem jest to, że fajnie się na nim utrzymywał podkład. Krem się nie rolował. Na szczęście też nie zapychał, ale nie używałam go codziennie. Jako krem nawilżający 3 razy w tygodniu był ok. I nic ponadto.