Maseczki klasyczne

Dermaglin Maseczka #Oczyszczenie #Antipollution `Zielona glinka kambryjska + węgiel aktywny`

• 17 czerwca 2024 o 15:52
    Świetna oczyszczająca maseczka
    Bardzo lubię tą maseczkę! Dlaczego? Bo świetnie oczyszcza! Używałam jej szczególnie dużo gdy miałam straszny trądzik i bardzo mi pomogła! Testowałam wiele tego typu maseczek i wszystkie wysuszały mi skórę- ta maseczka nie wysusza! Jest jej bardzo dużo- jedno opakowanie starczy na dwie osoby! Polecam!
    Zalety:
    • dobra cena
    • duża ilość produktu
    • świetnie oczyszcza skórę
    • nie wysusza
    Wady:
    • Nie widzę wad :)
  • 4 marca 2024 o 18:08
    Bardzo dobra maseczka
    Bardzo dobra maseczka, która świetnie działa w połączeniu z kwasem salicylowym. Jest jej dużo w opakowaniu więc na spokojnie starcza aby np. nałożyć ją jeszcze na dekolt lub ramiona.
    Zalety:
    • Nie wysusza, spełnia swoje zadanie, jest jej dużo
    GoodDay
    1 marca 2024 o 8:38
    Glinkowe oczyszczenie
    Uwielbiam maski glinkowe, a cała seria Dermaglin to dla mnie strzał w dziesiątkę. Maska jest dość rzadka przy nakładaniu ale łatwo się rozprowadza. Po nałożeniu dość szybko zastyga tworząc skorupkę, która zsypuję się podczas poruszania twarzą. Po 15 min zmywamy ciepłą wodą, zmywa się z łatwością. Twarz po masce jest dobrze oczyszczona i nie przesuszona a raczej miękka w dotyku. Uwielbiam maskę i efekt uzyskany po niej.
    • jakość
    • efekt
    Wady:
    • trudno dostępna przynajmniej u mnie
    • trochę za rzadka
  • 4 kwietnia 2023 o 20:02
    Jedna z najlepszych.
    Używam maseczek z glinki systematycznie. Bardzo lubię markę Dermaglin, wszystkie glinki z tej marki mi się sprawdzają, w tym te przeznaczone dla mężczyzn. Maseczka oczyszcza, wypryski są mniejsze, ślady po niedoskonałościach mniej widoczne, cera jest uspokojona. Z minusów wskażę cenę, kupuje również glinkę w proszku - rozrabiam z wodą, dodaję kroplę olejku i działa tak samo. Opakowane glinki w proszku starczy na kilka miesięcy, można mieszać różne rodzaje. Mogłabym odjąć gwiazdkę za cenę produktu, zostawię 5/5. Ze względu na cenę nie wiem czy kupię ponownie. Raczej stosuję glinkę w proszku.
    Zalety:
    • działa
    • zmniejsza niedoskonałości
    • wygładza, koi
  • 5 lutego 2023 o 15:02
    Robi robotę
    Uwielbiam wszelkiego rodzaju maseczki do twarzy, z tego względu, że moja cera jest mieszana, codziennie wykonuję długotrwały makijaż. Od pielęgnacjo wymagam, oczyszczenia, regeneracji, odżywienia i nawilżenia. Producent obiecuje, że ta maseczka jest oczyszczająco-regenerująca do skóry poszarzałej, zmęczonej, wymagającej regeneracji. W składzie znajdziemy połączenie właściwości detoksykacyjnych zielonej glinki kambryjskiej i węgla aktywnego, które dokładnie oczyszcza skórę usuwając sebum, martwe komórki naskórka i nieczystości zatykające pory. Produkt zamknięty jest w saszetce, pojemności 20mg. Uwielbiam takie rozwiązania, ponieważ bez problemu mieszczą się do kosmetyczki, na wyjazdy jak znalazł. Tą maseczkę zużywam spokojnie na 3 razy. Oczywiście uzależnione to jest od warstwy jaką nałożymy. Ja preferuję grubiej nałożyć i dłużej trzymać na twarzy. Maseczka jest kremowa, przez co bardzo łatwo nakłada się na twarz. Plusem tej maseczki jest gotowość produktu od razu do nałożenia. Nie musimy się bawić w rozrabianie produktu, jak ma to miejsce w co niektórych produktach glinkowych. Po nałożeniu maseczka dobrze trzyma się skóry, nie spływa, nie jest wodnista. Jej zapach jest typowo glinkowy, średni, na pewno nie jest to produkt, który umili czas swoim zapachem. Po nałożeniu średniej warstwy zaczyna delikatnie zasychać po ok 10min. Zmywanie jej nie sprawia żadnych problemów. Osobiście trzymam ją maksymalnie 15min, dłużej trzymana może zrobić więcej szkody, niż pożytku. Po zastosowaniu skóra jest widocznie oczyszczona, odświeżona, gotowa na kolejne etapy pielęgnacji. Odczuwa się delikatne naciągnięcie skóry, jak i odświeżenie. Skóra wydziela mniej sebum, przez co makijaż utrzymuje się dłużej. Po pierwszych 2ch tygodniach regularnego stosowania maseczki pojawiły się na mojej twarzy 3 niespodzianki, które zniknęły po 4 dniach, świadczy to o tym, że maseczka działa faktycznie oczyszczająco. Po tym incydencie nie pojawiła się już żadna niedoskonałość na twarzy. Nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje łzawienia oczu. Cena maseczki 7 zł za saszetkę, która starcza spokojnie na 3 użycia zachęca do zakupu. Reasumując, produkt godny polecenia, działa jak ma działać. Oczyszcza, odświeża. Świetnie się sprawdzi przy cerze mieszanej i tłustej.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • odświeża
    • zmniejsza wydzielanie sebum
    • wygodne opakowanie
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • nie powoduje łzawienia oczu
    • wydajna