Maseczki klasyczne

Miya Cosmetics myPUREexpress, 5-minutowa maseczka oczyszczająca z kompleksem [5% kwas azelainowy + glicyna]

Miya Mypureexpress 5-Minutowa maseczka oczyszczająca 50 g
MIYA myPUREexpress 5-minutowa Maseczka Oczyszczająca
hairstore.pl
Miya Miya My Pure Express 5- minutowa maseczka oczyszczająca z kwasem azelainowym i glicyną 50g

Iwona_C
    Wczoraj o 14:01
    Komfortowa w aplikacji i dobrze oczyszczająca cerę glinka.
    To już ostatnia maseczka w słoiczku od Miya jaką miałam okazję stosować. Wszystkie maski bardzo dobrze sprawdzają się na mojej skórze, a 5-minutowa maseczka oczyszczająca jest kolejna pozycja do której z przyjemnością powrócę. Maseczka została ulokowana w charakterystycznym plastikowym słoiczku o brudnym różowym zabarwieniu. Słoiczek posiada dużą zakrętkę, nie ma żadnych problemów z wybraniem całej zawartości. Szata graficzna jest przyjemna dla oka, z dużym logo marki oraz szczegółowym opisem produktu. Pojemność maseczki to 50 ml. Konsystencja maski jest kremowa o beżowo-różowym zabarwieniu, komfortowa w aplikacji i nie sprawia trudności przy zmywaniu ze skóry. Zapach przyjemny bez wyczuwalnej ziemistej nuty glinki. Jest świeży, słodki i kwiatowy. Skład z podstawą glinki porcelanowej, glinki zielonej, plus dodatki: panthenol, rozjaśniająca i przeciwzapalna azeloglicyna, minerały, olej z nasion maliny, olej jojoba, gliceryna, witamina E, zapach. Mało tu konserwantów na koniec jednak pojawia się fenoksyetanol. Maska bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, wystarczy pozostawić ją na 5 minut a następnie zmyć pozostałą warstwę. Mimo że jest to glinka nie zasycha na skorupę, delikatnie się wchłania i nie ma żadnego problemu z usunięciem pozostałości. Po użyciu od razu widać że skóra jest delikatnie rozjaśniona i zmatowiona, jest wygładzona i przyjemna w dotyku. Po jednym zastosowaniu nie zauważyłam jakiegoś super oczyszczenia, natomiast przy systematycznym stosowaniu maski (dwa trzy razy w tygodniu) zauważyłam że kolory mojej cery się rozjaśnił, przebarwienia stały się mniej widoczne a pory obkurczone. Cera przy stosowaniu maski odzyskuje świeżość i zdrowy koloryt. Maska nie podrażnia skóry a wręcz przeciwnie wykazuje działanie kojące i łagodzące. Bardzo lubię te kolorowe słoiczki z maseczkami od MIya i to kolejna propozycja z której działania oczyszczającego będę korzystać w przyszłości.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja glinki
    • przyjemny , świeży zapach
    • łatwo się aplikuje i bezproblemowo zmywa
    • matowi i rozjaśnia cerę
    • łagodzi i koi podrażnienia
    • zmniejsza widoczność przebarwień i porów
    • nadaje cerze świeżości
    • nie przesusza i nie podrażnia
    • poręczne i wygodne opakowanie
    • dobra wydajność
  • 31 maja 2025 o 19:42
    Świetny produkt
    Bardzo fajny produkt , łatwo dostępny za niewielką cenę . Wspaniale oczyszcza , wygładza i zmiękcza skórę . Ładne opakowanie , łatwość użytkowania i ekspresowy efekt czystej i świeżej skóry twarzy
    Zalety:
    • Działanie oczyszczające , wygładzające
    • Dostępność
  • 30 maja 2025 o 19:15
    Słyszałam dużo dobrego, a nic specjalnego
    Wiele pozytywnych opinii słyszalam o tym produkcie ale uważam, że nie jest to maseczka która z chęcią kupię drugi raz. Czy oczyszcza ? Tak, ale zwykła maska z glinki i peeling w zupełności mi wystarczy. Maseczka kupiona na promocji za jakieś 20 zł więc jeszcze ok, ale po normalnej cenie za 40 zł to trochę przesada. Nie jest wydajna bo w porównaniu do maski nawilżającej tej samej serii zużyła się dużo szybciej.
    Zalety:
    • Oczyszczanie
    • Gładka skóra
    Wady:
  • 21 maja 2025 o 10:39
    Regularne stosowanie gwarantuje czystą cerę bez niedoskonałości.
    Uwielbiam maseczki glinkowe, ale zawsze mam problem z odpowiednim wyważeniem składników, by nie narobić za dużo maski i by nie wyszła woda. Zawsze marzyła mi się gotowa do nałożenia maseczka glinkowa zamknięta w pojemniczku, jednak za dużo takich na rynku nie ma - a przynajmniej ja nie znam - lub jeśli są często widnieją mi długi czas w sklepach online, jako niedostępne. O maseczce z Miya dowiedziałam się w jakichś polecajkach internetowych, poczytałam recenzje i postanowiłam przetestować jej działanie, jednak czekałam na promocję i taką też trafiłam w Rossmanie. W tej maseczce podoba mi się to, że mocniejsze działanie azeloglicyny (przeciwzapalne, rozjaśniające, itd) idzie w parze z odżywczą regeneracją dzięki obecności glinki białej i różowej oraz olejków i witamin. Dzięki temu połączeniu moja wrażliwa cera dobrze znosi azeloglicynę, jedynie w mikro otwartych rankach na skórze zdarza się piec, ale to tylko chwilowe i też normalne, że takie miejsca będą nadwrażliwe i odczują działanie kwasu. Zalecane użycie to 5-10min, ja zawsze zostawiam na 10, by skóra mogła bardziej skorzystać z dobroczynnego działania tej maseczki. Początkowe efekty jakie widziałam, to ładne zmatowienie cery i piszę to jako osoba z suchą cerą :) to nie przesuszony naskórek, tylko zdrowa skóra nawilżona lecz nie przetłuszczona. Bardzo szybko widziałam rozjaśnienie kolorytu twarzy i to nie tylko całej twarzy, ale nawet pomogła wyciszyć punktowe zaczerwienienia i zminimalizować widoczność przebarwień, które kilka miesięcy na mojej twarzy gościły. Po dłuższym czasie stosowania 2x w tyg uzyskałam efekt o jaki mi chodziło - ilość wyprysków zredukowana do absolutnego minimum, ponieważ ona super oczyszcza, więc nie gromadzą się żadne zapchania w skórze. Cera wydaje się być ładnie zmiękczona, wygładzona, a nawet bardziej sprężysta. Mam zamiar stosować ją przez dłuższy czas, ponieważ pomaga utrzymywać mi bardzo ładną kondycję cery bez wyprysków, które dla mojej suchej i wrażliwej cery są zabójcze, bo mam dużą skłonność do przebarwień po nich. Śmiało mogę polecić ją wrażliwcom, ponieważ działanie przeciwwypryskowe jest stonowane przez zawartość regenerująco-odżywczych składników. Ma super skład, jest wydajna.
  • 11 kwietnia 2025 o 11:51
    Najlepsza maseczka
    Zużyłam już kilka opakowań tej maseczki i z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że zostaje ze mną na stałe! Zdecydowanie zastąpiła mi prawie wszystkie inne maseczki – działa szybko, skutecznie i bez zbędnego wysiłku. Już po kilku minutach skóra wygląda na odświeżoną, gładszą i bardziej promienną. To, co dla mnie najważniejsze – zauważyłam realne rozjaśnienie przebarwień, a cera zyskała bardziej jednolity koloryt Idealna do szybkiego odświeżenia przed wyjściem albo jako element codziennej pielęgnacji. Polecam z całego serca – moja skóra ją kocha!