Podkłady

Make Up For Ever Mat Velvet +, Podkład matujący

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 marca 2018 o 15:22
    Nie dla mnie...
    No cóż. 200 zł wyrzucone w błoto. Podkład fatalnie wygląda na mojej skórze. Nakladalam palcami, gąbka, pędzlem... I nic. Wchodzi w pory i wydają się być 2 razy większe.. Dodatkowo skapa gama kolorystyczna w Pl. Ciemnieje na twarzy w ciągu dnia, potem roluje się i tworzy zacieki. Specjalnie pod ten podkład zmieniłam bazy, kremy i nic nie pomogło. Nie jestem zadowolona...
    Zalety:
    • Krycie
    Wady:
    • Trwałość żadna
    • Odcienie nie dla jasnych karnacji
    • Ciestkuje się na buzi
  • 2 lutego 2016 o 15:48
    Dla ekstremalnie tłustej IDEAŁ
    Nie rozumiem złych opinii o tym produkcie, wydaje mi się, że złe wynikają z tego, że: a) używają go dziewczyny o skórze suchej lub w kierunku do suchej b) nakładają go palcami/pędzlem lub czymś, czym nie kontroluje się ilości Ja zwykle mam skórę suchą, ale tej zimy oszalała i strefa T świeci się już nawet godzinę po nałożeniu makijażu, jakiś koszmar! Nie wiem co się porobiło! Musiałam więc znaleźć coś, co mnie zmatowi na długo, bo w pracy siedzę po 10h. Kupiłam sławny Idole Lancome, Maybelline Infallible matte, który miałdawaćmega mat, różne bazy ale nic się nie spisywało... godzina od makijażu mijała i ja jak na zawołanie zaczynałam się świecić. Aż znalazłam to cudo! Nałożony gąbeczką BB na krem dla skóry tłustej fitomedu daje niewiarygodny efekt! Na policzkach wygląda ciągle matowo, a w strefie T zaczyna się błyszczeć dopiero po około 6h! Ale nie jest to błysk jaki dawały mi inne podkłady już po godzinie, po prostu trochę traci mat, ale wygląda ciągle bardzo fajnie ;) Ja jestem zadowolona i wiem, że jeśli moja skóra na wiosnę nie będzie znowu sucha, to pozostanę mu wierna. Lubię stosować go też tak, że na policzki nakładam inny, lżejszy podkład, a ten aplikuję tylko na bronę, nos i okolicę oraz na środek czoła. Gruntuję Les Voilettes Guerlain. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 16 czerwca 2014 o 18:05
    Gdyby nie cena
    plusy podkladu: -krycie -wspolpraca z pędzlem - nie podkresla suchych skórek -całkiem wydajny -konsystencja ( dość gęsty) minusy podkladu: -cena ( ok 200 zł ) wrażenie : cera po tym podkladzie wyglada naturalnie , nie daje efektu maski , nie błyszczy się ( mam cere mieszaną , ale nie mam raczej wiekszych problemow z wydzielaniem sebum ) Najwiekszym minusem tego podkladu jest cena. Następnym razem skuszę się chyba na Mac Studio Fix , gdyz wyjdę na tym o 50 złotych do przodu. :) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    elyon
    25 marca 2014 o 20:09
    Matujący? chyba w nazwie.
    Wychwalany, zachwalany, ochy i achy i prawie 200 zł za średni podkład. Pamiętam, że był taki czas kiedy w Sephorze oferowano go niemal każdemu - pamiętam, że moja mama się skusiła i nie była do końca zadowolna bo mimo iż jest posiadaczką cery bardzo tłustej ten podkład pokazał jakieś dziwne rzeczy na jej twarzy, których nie widać po zastosowaniu innych podkładów - chodzi mi o bruzdy załamania, pory i tego typu sprawy. Oczywiście kolor był wtedy tragicznie dobrany. Po kilku latach jako rasowa wizażystka postanowiłam i ja przetestować ten " wspaniały" podkład. Cóż nie ma co za bardzo się rozpisywać poza tym, że A. kolor dobrałam sobie sama i nie pozwoliłam po raz enty dobrać sobie złego. Nr 30 jesienią był jeszcze ok :) B. Ten podkład ma bardzo ładne krycie. pryszcza tytana (nie wiem skąd to się wtedy wzielo u mnie?;)) pokrył ładnie i przez cały dzień nie wybił czerwonego stanu zapalnego niestety podkład potrafi wyostrzyć bruzdy załamania, może dawać efekt tępego matu i jest to tym bardziej zadziwiające ponieważ on na mojej twarzy zaczyna się niemiłosiernie świecić już po 2 godzinach! No sorry ale ja wolę użyć w takim razie lekkiego podkładu rozświetlającego + matującego sypkiego niż mieć tapetę z mat velvet na twarzy może przesuszać skórę, musi być ona idealnie nawilżona przy cerze tłustej może spowodować dodadtkowe wydzielanie sebum za tę kwotę a bawet mniejszą mam Double Wear który trwa w niezmienionym stanie od rana do rana :) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: 1/3 opakowania
    just ka
    10 marca 2014 o 14:00
    Taki sobie
    Używałam 5 ml próbki koloru 30 i 35. Podkład na poczatku ładnie matowi cerę, ujednolica, maskuje drobne niedoskonałości ( na większe i tak potrzeba korektora). Nie zapycha porów i nie czuję go na twarzy.To wielki plus! Gdyby jeszcze wytrzymał to byłby idealny! Niestety po około 3-4 godzinach zaczynam się świecic i bez bibułek nie da rady. Spływa i w zasadzie po 12 godzinach już go nie ma. Jak na podkład za dwie stówki, który w nazwie ma mat velvet to troche za mało! Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 x 5 ml