Podkłady

Pierre Rene Matte Active, Fluid Foundation Fluid matujący

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 października 2021 o 12:18
    Ten podkład to efekt idealnego dopasowania, perfekcyjne krycie i długotrwałe zmatowienie
    Podkład jest jednym słowem idealny! Bardzo dobrze kryje, nie widać pod nim żadnych niedoskonałości (mam trądzik na całej twarzy oraz zaczerwienienia na policzkach), bardzo dobrze matowi skore (moja jej tłusta na każdej partii twarzy), bardzo dobrze się go nakłada, mimo ze ma gęsta konsystencje. Świetnie dopasował mi się do odcienia skory (przeważnie biorę Ivory) - wybrałam ogień 01 Champange. Po użyciu go rano mój makijaż nieprzerwalnie przed 12 godzin wyglada świeżo i wciąż matowo, a podkład nie zmienia koloru. Jest wydajny, używam już tubki ponad miesiąc :) Z pewnością znów sięgnę po ten produkt jak się skończy!
    Zalety:
    • trwały
    • bardzo dobre krycie
    • matowi
    • dopasowany do koloru skory
    • odpowiednia gęstość produktu
    • prosty w użyciu
    • wydajny
    • szeroka dostępność stacjonarnie
    • niska cena przy wysokiej jakości
    Wady:
    • brak :)
    nuuta
    28 września 2021 o 14:52
    uwaga bo zapycha
    Podkład kupiłam przez wzgląd na jego matujące właściwości, które dla mojej mieszanej cery mogłyby okazać się zbawiennie... jak bardzo się pomyliłam ;/ Podkład bardzo ładnie wygląda na półce, szczególnie w cenie promocyjnej - czarny klasyczny prawie krzyczy żeby go kupić. Podkład kupiłam w kolorze 27, w świetle drogeryjnym wydawał się najlepszą opcją i faktycznie jest dość dobrze dopasowany. Fluid ma konsystencję średnio lejącą, a po nałożeniu na twarz na chwilę faktycznie zastyga, jednak nie na tępy mat, a coś bardziej naturalnego. Jednak to co się dzieje parę godzin po jego nałożeniu to jakiś kosmos! Prawie od razu na następny dzień miałam wypryski, i to niestety nie jeden, a co najmniej trzy! I to tylko po jednym jedynym jego nałożeniu! Po paru godzinach oczywiście zaczął się wyświecać na mojej cerze, jednak to nie była żadna nowość. Za zapchanie więcej do niego nie powrócę i ostrzegam innych.
    Zalety:
    • ładny niemal elegancki wygląd
    Wady:
    • zapchanie twarzy po 1 użyciu
    • brak utrzymania matu na twarzy
  • 5 sierpnia 2021 o 20:14
    Przyjemny
    Nie jest to mój ulubieniec. Jednak z braku, któregoś z moich ulubieńców, jako alternatywę, chętnie bym sięgnęła. Mam pozytywne odczucia względem tego podkładu, jednak i czuję zmieszanie, gdy mam ukształtować swoją opinię. Na pierwszy ogień idzie odcień. Mam go w 01 Champagne. Podejrzewam, że jest to najjaśniejszy. Gdy wyciskam go na rękę jest bardzo ciemny, wydaje się, że w takiej standardowej kolorówce miałby numer 3-4. Jednak po rozsmarowaniu go, zaczyna jaśnieć i jest taką typową 2. Na pewno nie jest dla bladych osób. Jest bardzo gęsty. Najlepiej sprawdza mi się, gdy rozsmarowuje go na całej twarzy, po czym wklepie to gąbeczką. Pozostawia wtedy najlepszy efekt. Nakładając go bezpośrednio pędzlem mógłby być problem z roztarciem. A tak już nałożony na twarz, tylko go wklepujemy, ponieważ z rozsmarowaniem też jest niekiedy problem. Ma średnie krycie w kierunku mocnego. Przyjemnie wyrówna koloryt i ukryje drobne niedoskonałości. Mam suchą cerę, ale produkt ani nie podkreśla mi suchych skórek, ani nie ukazuje żadnych defektów. Lubię jaki efekt pozostawia, ale na co dzień staram się nie używać pudru, bo jest mi zbędny, moja cera jest wystarczająca matowa, nie potrzebuje dodatkowego doklepania wszystkiego. Jednak podkład jest taki, nie wiem, jak to nazwać, mokry? I choćby przy nakładaniu konturowania, ciężko się produkty rozsmarowuje, bo się przyklejają do skóry, więc puder jest niezbędny. Wytrzymuje długo na skórze, po tych dziesięciu godzinach już delikatnie się ściera, ale wygląda to na zasadzie, jakby nałożyło się z godzinkę wcześniej delikatny podkład. Z ciekawości go zakupiłam i nie żałuje. Przydałby się na przykład w podróży, żeby mieć przy sobie poręczną tubkę produktu. Kupiłam go na jakiejś promocji w Naturze, pewnie w granicach 10-15zł. Standardowa wydaje mi się wygórowana, zwłaszcza, że to nie jest duża pojemność, marka wydaje mi się niezbyt prestiżowa, a podkład nie powala na nogi. Sam wygląd tubki jest przyjemny, znajdują się najważniejsze informacje. Przy stosowaniu nie wystąpił żaden problemu. Podsumowałabym, że jest to przeciętniak, który coś w sobie ma, ale nie jest dla wszystkich, trzeba samemu się przekonać.
    Zalety:
    • Krycie
    • Wytrzymałość
    • Design
    • Gęsty
    Drogeria Natura
  • 26 maja 2020 o 10:17
    Bardzo dobry podkład
    Podkład Matte Active z Pierre Rene jest bardzo dobrym podkładem, swojego czasu byłam od niego uzależniona. Bardzo ładnie matuje, nie jest to tępy mat. Skóra nadal wygląda naturalnie i nie jest obciążona. Podkład nie zapycha, ładnie się utrzymuje. Krycie jest średnie, można stopniować. Gama kolorystyczna nie jest duża, ale kolory są bardzo twarzowe, więc można coś odpowiedniego dla siebie znaleźć. Dodatkowym plusem jest cena, nie jest ona wygórowana. No i opakowanie, czyli wyciskana tubka, która idealnie sprawdza się na podróż.
    Zalety:
    • Małe zgrabne opakowanie idealne na podróż, naturalny mat, dobrze się utrzymuje, nie zapycha, nie obciąża skóry, nie waży się, średnie krycie, które można stopniować, niska cena
    Wady:
    • Mała gama kolorystyczna
  • 10 kwietnia 2020 o 12:59
    Dla mnie BARDZO FAJNY
    Zaproponowała mi go pani pracująca w drogerii, rok temu. Zachęciły mnie obietnice producenta oraz niska cena 19,90 zł. Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej. Podkład ma zmatowić twarz i zdecydowanie to robi. Utrzymuje się cały dzień i ładnie wyglada na twarzy, brak efektu maski. Używam nr 01 Champagne, ładnie dopasowuje się do koloru skóry. Opakowanie bardzo wygodne. Kończy mi się opakowanie, od razu kupuje drugie.