Kremy BB, CC i DD

it cosmetics Your Skin But Better, CC+ Cream Illumination with SPF 50+ Rozświetlający krem CC

• 18 lutego 2025 o 23:15
    świetnie wygląda na skórze, ale także ją pielęgnuje!
    Z przyjemnością dzielę się moją opinią na temat Your Skin But Better CC+ Cream Illumination SPF 50+. To produkt, który łączy funkcje podkładu, kremu pielęgnacyjnego i wysokiej ochrony przeciwsłonecznej, co czyni go niezastąpionym elementem mojej kosmetyczki. Zalety: ✅ Wysoka ochrona przeciwsłoneczna – SPF 50+ skutecznie zabezpiecza skórę przed szkodliwym promieniowaniem UV. ✅ Pielęgnacja i nawilżenie – formuła wzbogacona o kolagen, peptydy i niacynamid poprawia elastyczność skóry, wyrównuje jej koloryt i dba o jej kondycję. ✅ Szeroka gama odcieni – IT Cosmetics oferuje różnorodne odcienie, co ułatwia znalezienie idealnie dopasowanego koloru dla każdego typu cery. Moje doświadczenia: Krem ma średnie do pełnego krycia, świetnie maskuje przebarwienia, zaczerwienienia i drobne niedoskonałości. Dzięki rozświetlającym drobinkom nadaje cerze zdrowy, promienny wygląd, ale warto mieć na uwadze, że efekt glow jest dość wyraźny. Może nie być idealny dla osób o cerze tłustej lub mieszanej, chyba że zostanie przypudrowany. Na plus zasługuje także kremowa konsystencja, która łatwo się rozprowadza i stapia ze skórą, nie tworząc efektu maski. Trwałość jest bardzo dobra – u mnie utrzymuje się przez większość dnia bez konieczności poprawek. Podsumowanie: To jeden z moich ulubionych CC kremów z wysokim SPF, który nie tylko świetnie wygląda na skórze, ale także ją pielęgnuje. Ma swoje minusy – może nie sprawdzić się u osób z bardzo tłustą cerą i dla niektórych będzie zbyt rozświetlający, ale dla mnie to must-have na co dzień. Zdecydowanie polecam!
  • 10 lutego 2025 o 6:22
    Świetny
    Krem dostałam w prezencie ale wiem , że kupię kolejne opakowanie. Dla mnie idealny. Świetnie poprawia wygląd cery. Ładnie wyrównuje koloryt, delikatnie kryje ale to jest takie bardziej poprawę wyglądu niż maski. Dodatkowo rozświetla - dzięki czemu cery wygląda na wyspaną i wypoczętą. Krem nie wysusza skóry ani nie podrażnia. Jest wydajny, charakteryzuje się bardzo wygodnym opakowaniem po mimo tubki ma pompkę co zdecydowanie ułatwia użytkowanie i czystość opakowania.
  • 14 stycznia 2023 o 21:46
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Marka it cosmetics przez długi czas była mi naprawdę obca i nie miałam okazji stosować żadnego produktu z tej serii, z racji tego, że po prostu nie są to kosmetyki z półki cenowej, po którą na co dzień sięgam. Nie ma co ukrywać, najczęściej wybieram dla siebie produkty o znacznie niższej cenie, jakbym miała sięgać po propozycje z perfumerii to pewnie szybko bym zbankrutowała :D. Między innymi dlatego też bardzo się ucieszyłam, kiedy otrzymałam recenzowany krem rozświetlający CC od mojej mamy, a mianowicie otrzymałam jego resztkę, starczącą na pięć użyć, z racji tego, iż ona nie za bardzo za nim przepadała, nie do końca był to jej kolor, ale, że razem stosujemy zasadę, że nic nie można marnować, to jakoś tak go używała nie chwaląc się, że za nim nie przepada. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu w formie niewielkiej tubki o pojemności 32 ml, czyli nieco więcej, niż w przypadku standardowego podkładu. Opakowanie posiada na sobie etykietkę w kolorze jasnego, połyskującego na złoto różu. Umieszczono na nim dodatkowo logo producenta, nazwę produktu, jego najważniejsze informacje, zalecane sposób użytku czy oczywiście skład. W rolę aplikatora wciela się tutaj srebrna pompka. Cena regularna tego podkładu wynosi całkiem sporo, bo około dwustu złotych, dla mnie jest to cena bardzo wysoka i już na tym etapie recenzji mogę powiedzieć, że stosowałam podobne kosmetyki tego typu o bardzo zbliżonym działaniu w znacznie atrakcyjniejszej cenie. Osobiście posiadam podkład w kolorze o nazwie Light. Jak już sama nazwa wskazuje, jest to kosmetyk o jasny, beżowym odcieniu, zdecydowanie dla jaśniejszych cer, o ładnej, neutralnej tonacji, ani za ciepłej, ani też za chłodnej. Konsystencja tego kosmetyku jest leciutka, płynna niczym serum. Największe wrażenie robi na mnie w tym wypadku zapach, który jest cudowny, ewidentnie czuć tutaj cytrynę, świeżą, naturalną i kwaśną. Krem CC od marki it cosmetics posiada naprawdę ciekawe, intensywne krycie, dlatego też nie ma potrzeby stosować go w zbyt dużej ilości, dla mnie ta jedna pompka była wystarczająca. Kosmetyk posiada bardzo ładne, świetliste wykończenie. Bardzo ładnie wtapia się w skórę, wygląda bardzo naturalnie, elegancko i promiennie. Oczywiście wymaga lekkiego przypudrowania, ale ta zdrowa świetlistość i tak z nami pozostaje. Trwałość jest tutaj również jak najbardziej zadowalająca, podkład utrzymuje się z nami przez cały dzień, nie ściera się, nie waży, nie ciastkuje. Zdecydowanie polecam ten kosmetyk w przypadku cery suchej oraz matowej. Wygląda na skórze bardzo zdrowo i świetliście, jest trwały i posiada całkiem intensywne krycie. Jedyna jego wada to w mojej ocenie wysoka cena, jest to jedyna cecha, przez którą najprawdopodobniej ponownie go nie kupię.
    • Konsystencja
    • Świetliste wykończenie
    • Naturalny wygląd
    AlexHB
    16 czerwca 2022 o 12:33
    Mój ulubieniec do makijażu
    Jestem zwolenniczką delikatnego makijażu. Nie maluję oczu, stawiam na ujednoliconą i świetlistą cerę. Mam pojedyncze niedoskonałości, małe przebarwienia po wypryskami, ale ogólna kondycja skóry nie jest zła - i do takiej skóry ten krem będzie idealny. Używam go bezpośrednio na krem spf Holika Holika. Podoba mi się, że krem BB też ma spf 50 - pewnie nie nakładam go w takiej ilości, aby ta ochrona była skuteczna, ale cieszy mnie, że jest. Używam kremu w odcieniu fair. Jest idealnie dopasowany do mojej skóry. Daje taki efekt, jaki lubię. Efekt lepszej skóry bez maski. Wytrzymuje u mnie cały dzień, a jeśli się ściera, to równomiernie. Początkowo denerwowały mnie drobinki rozświetlające, które wyglądają jak brokat, ale teraz już się przyzwyczaiłam. Krem jest gęsty. Nakładam go gąbeczką z hebe. Nie jest to dla mnie krem pielęgnujący, a kosmetyk do makijażu. Nie zauważyłam działania napinającego, pielęgnującego. Krem kupiłam tylko dlatego, że miałam bon prezentowy do Douglasa. W przeciwnym razie nie zaryzykowałabym. Teraz już wiem, że kupię kolejne opakowanie, bo to mój ulubieniec do makijażu.
    Zalety:
    • Konsystencja - krem jest gesty
    • Odcień dopasowany do skory
    Wady:
    • Wysoka cena, ale moim zdaniem krem jest wart swojej ceny.
  • 2 maja 2022 o 9:53
    Bardzo ok
    Your Skin But Better CC + Cream Illumination with SPF 50+, czyli must-have dla promiennej cery.✨ Jest to produkt o wysokim kryciu, który możemy również używać jako korektora, chociaż sama zdecydowanie tego nie robię, gdyż wolę korektory zastygające. Sama konsystencja jak na tak kryjący podkład jest zaskakująco lekka. Trwałość jak na krem CC zaskakująca rewelacyjna.????Pozostawia piękne delikatnie rozświetlające wykończenie. No na lato produkt idealny i jeszcze wysoki filtr czyli coś co kocham. ☀️ Ale nie może być zbyt idelanie w moim odczuciu kolory są zbyt żółte i zanim nałożę niesty muszę go dość znaczenie rozjaśnić, ale dla mnie jest to nieznaczny minus, który nie wpływa na moją miłość do niego.
    • Krycie
    • Rozświetlenie
    Wady:
    • Gama kolorystyczna