Olejki do włosów

Zapach Ciszy Intensywna kuracja do włosów na wypadanie i łupież

5 na 51 opinię

• 28 marca 2019 o 18:04
    Po prostu działa
    Nie znałam wcześniej tej firmy ani jej produktów. Kupiłam ponieważ była przeceniona w takiej drogerii internetowej do której czasem zaglądam. Na przecenach można tam dostać naprawdę fajne produkty po okazyjnej cenie nawet do -70%. Kuracja była przeceniona o połowę czy zapłaciłam za nią jakieś 20 zł. Przyznam szczerze,że pewnie w normalnej cenie bym się na nią nie skusiła. Jest to kuracja w formie olejku hmm na bazie olejku oliwy z oliwek i do tego ekstrakty z roślin znanych z dobroczynnego działania na włosy, skórę i paznokcie. Kiedyś jak byłam młodsza i oferta preparatów do pielęgnacji włosów była uboga lub prawie żadna sama robiłam sobie tzw. płukanki do włosów, napary właśnie z tych ziół , które ta odżywka-olejek ma w składzie. Formuła kuracji może być nieco upierdliwa gdyż nanosimy ją przynajmniej na godzinę przed myciem na skórę głowy i potem po prostu myjemy włosy, głowę. Stosuję tak właśnie z zaznaczeniem,że trzymam czasem ją pół dnia . Oczywiście muszę wtedy siedzieć w domu:) Głowa , włosy są po prostu tłuste. Bo preparat może tak gęsty jak oliwka nie jest to jednak natłuszcza nam skórę włosy . Kuracja jest w ciemnej szklanej butelce z pompką. To też na plus. Pompka spełnia swoje zadanie i działa bez zarzutu. Z włosów i skóry głowy zmywa się doskonale. Obojętnie jakiego szamponu bym nie użyła śladu po niej nie ma , włosy się domywają. Mam czasem skłonność do lekkiego łupieżu , którego to genezy nie potrafię odnaleźć, ale od kiedy stosuje tę kuracje problem sie nie pojawił:) Cieszy mnie również stanowcza poprawa jeśli chodzi o wypadanie włosa. W sumie nie wierzyłam ,że to zadziała tym bardziej,że na jesień i wiosnę mam wrażenie,że wypadają bardziej to teraz po ok 2 miesiącach stosowania tej odżywki widzę, że wypada ich dużo mniej:) Dosłownie niewiele zostaje na szczotce:) Kuracja pachnie olejkowo po prostu:) Włosy są miękkie , lśniące. Końce nie wyglądają na przesuszone. Lubię takie naturalne produkty naszych , polskich firm. Nawet regularna cena przy tym działaniu nie powinna odstarszać gdyż produkt jest wydajny. Używam ok 2 miesięcy raz, dwa w tygodniu a nie zużyłam nawet połowy. Jeśli nie przeszkadza Wam tak forma kuracji polecam wypróbować. Dodam jeszcze ,że używam na rzęsy i brwi:) Na razie efektów nie zauważyłam, ale warto odnotować ,że nie podrażnia i nie uczula:)
    Zalety:
    • naturalny produkt
    • działa, działa na łupież, zmniejsza wypadanie włosów zdecydowanie
    • poprawa jakości włosa
    • zmywa się praktycznie każdym szamponem
    • przyjemny olejkowy zapach
    • butelka z ciemnego szkła
    • pompka
    • wydajna
    • nasz polski produkt
    Wady:
    • może dla niektórych fakt,że nałożyć trzeba na min 1 godzinę przed myciem włosów?