Olejki do włosów

OnlyBio Hair Balance, Olej do olejowania włosów średnioporowatych (różne zapachy)

Nasi użytkownicy zostawili 83 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2025 o 10:38
    Upraszcza pielęgnację bez rezygnowania z efektów
    Ten olej to świetne rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą zadbać o włosy, ale nie mają czasu (lub chęci) bawić się w mieszanie różnych olejów i szukanie idealnych proporcji. OnlyBio zrobiło to za nas – gotowa mieszanka idealnie dopasowana do włosów średnioporowatych sprawdza się zaskakująco dobrze. Olejek łatwo się aplikuje, nie jest zbyt ciężki ani zbyt tłusty, więc nie ma ryzyka, że przeciążymy włosy. Po zmyciu włosy są wyraźnie gładsze, miękkie i lepiej się układają. Regularne stosowanie naprawdę poprawia ich kondycję – są bardziej błyszczące, elastyczne i mniej się puszą. Różne wersje zapachowe to też duży plus – każda ma coś przyjemnego do zaoferowania, a sam aromat nie jest duszący ani sztuczny.
    Zalety:
    • gotowa, dobrze zbilansowana mieszanka olejów – bez kombinowania
    • łatwa aplikacja i lekka formuła
    • włosy są po nim miękkie, gładkie i pełne blasku
    • przyjemne wersje zapachowe
    • idealny do regularnej pielęgnacji włosów średnioporowatych
  • 16 stycznia 2025 o 17:15
    Miękkie włosy
    Olejek do włosów Onlybio to świetny produkt, który idealnie nadaje się do pielęgnacji włosów, szczególnie wymagających miękkości i odżywienia. Już po pierwszym użyciu włosy stają się wyraźnie miękkie i przyjemne w dotyku. Dodatkowo olejek pomaga w ich rozczesywaniu, chroni przed przesuszeniem oraz nadaje im zdrowego blasku Bardzo cenię kosmetyki Onlybio, ponieważ łączą w sobie skuteczność i naturalność. Są łatwo dostępne w Rossmannie, co czyni je jeszcze wygodniejszym wyborem do codziennej pielęgnacji włosów. Polecam każdemu, kto szuka produktów o świetnym składzie i widocznych efektach.
  • 29 listopada 2024 o 18:21
    Prosty w użyciu, jednak czasochłonny
    Jeśli Twoje włosy lubią się spuszyć, końce bywają suche i łamliwe, a stylizacja czasem nie współpracuje, to pewnie masz właśnie średnią porowatość włosów tak jak ja. Olejowanie? Idealne, by ujarzmić włosy, dodać im blasku i nawilżenia – w wannie, domowym spa z zapaloną aromaterapeutyczną świeczką w tle. Olejek nakładałam na min.pół godziny przed kąpielą i leżałam z turbanem na głowie w wannie, gdy on się wchłaniał we włosy. Aplikację stosowałam od końcówek do mniej więcej długości włosów na wysokości ucha. Gdy raz zaczęłam od samej nasady, to włosy były strasznie obciążone, tłuste jak strąki, nawet po dwukrotnym umyciu. Co do samego olejku: zamknięty w wygodnej plastikowej butelce z klikanym zamknięciem (YES, nie muszę się siłować mokrymi dłońmi!), od razu zachęca do testowania. Konsystencja jak woda lejąca, nieraz przeciekał mi przez tłuste palce. Efekt? Po skończeniu całej buteleczki w kilka miesięcy moje włosy są bardziej miękkie, błyszczące. Niestety końcówki i włosy dalej się łamią, także nie bardzo te zabiegi poprawiły ich kondycję. Podsumowując: produkt, który działa, ale nie do końca sprawdził się na moich długich, blond, rozjaśnianych włosach. Jest prosty w użyciu, jednak czasochłonny. Jeżeli szukasz szybkich efektów i nie masz czasu na kilkugodzinną pielęgnację, to nie polecam.
    Zalety:
    • prosty w użyciu
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • czasochłonny zabieg
  • 24 października 2024 o 10:20
    Włosy w lepszej kondycji
    Olejowanie włosów wprowadziłam już jakiś czas temu. Gdy skończył mi się poprzedni produkt, pobiegłam do drogerii i wybierałam w sumie w ciemno, z tego co akurat było dostępne. OnlyBio to znana marka, z dobrymi opiniami, dlatego zdecydowałam się na ten olejek. Uwielbiam owocowe zapachy, dlatego tym chętniej go kupiłam. Opakowanie jest wygodne, dozownik całkiem wygodny, przez co butelka nie brudzi się zbyt mocno. Zapach chyba nie przypomina mi pomarańczy, co nie zmienia faktu że jest bardzo ładny i czuć go na włosach przez cały czas noszenia. Nakładam go najczęściej na noc, ewentualnie na kilka godzin w ciągu dnia. Konsystencja jest lejąca, dlatego przy nakładaniu trzeba uważać by olejek nie spłynął z ręki. Na włosach rozprowadza się wygodnie. Zmywanie również nie sprawia trudności. Myję włosy dwukrotnie i zawsze są czyste, bez obciążenia ale mniej spuszone. Na początku stosowania nie widziałam efektów ale przy dłuższym stosowaniu widzę różnicę w kondycji włosów. Kosmyki stały się bardziej odporne na uszkodzenia, wyglądają lepiej, nawet rozjaśnianie nie jest im straszne. Stosuję butelkę już kilka miesięcy, raz w tygodniu i nadal mam go trochę w opakowaniu, więc wydajność jest dużym plusem. Cena również jest bardzo atrakcyjna. Napewno będę wracać do tego produktu bo sprawdza się w domowej pielęgnacji włosów.
  • 19 października 2024 o 14:56
    Bardzo fajny olej!
    Po dłuższej przerwie zdecydowałam się powrócić do olejowania włosów i będąc w Rossmannie mój wybór padł na ten właśnie olej. Jest zamknięty w poręcznej butelce i obłędnie pachnie. Stosowałam go jak dotąd na dwa sposoby - olej solo na suche włosy pozostawiony na ok. 2 h przed myciem i zblendowany z maską z tej samej serii. Zdecydowanie lepiej sprawdza mi się pierwszy sposób, to jest sam olej na suche włosy przed myciem. Nie emulguje go w żaden wymyślny sposób, po prostu myje dwukrotnie skórę głowy szamponem, pianę przeciągam delikatnie na końcówki i na koniec nakładam maskę nawilżającą, całość obficie spłukuje ciepłą wodą. Włosy po umyciu w ten sposób są miękkie, nie ma żadnych tłustych pozostałości oleju, łatwiej się układają, są zdecydowanie mniej spuszone. Stosuje przed każdym myciem, głowę myje co drugi dzień. W porowatości włosów nie do końca wierzę ale gdybym musiała określić swoją, byłaby to granica między nisko a średnioporami. Mam włosy delikatnie falowane i ten olej sprawdza mi się naprawdę wybornie. Po skończeniu obecnej butelki, na pewno kupię kolejną.