Olejki do włosów

Vianek Seria Pomarańczowa, Odżywczy olejek do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 30 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 września 2023 o 6:50
    Olejowanie włosów to zabieg, który wykonuję regularnie. Odkąd go wprowadziłam do swojej pielęgnacji zauważyłam ogromną różnicę w kondycji moich włosów. Używam różnych produktów: naturalnych, czystych olei oraz gotowych mieszanek takich jak ta od marki Vianek. Olej do włosów z Vianka ma nie tylko wspaniały, naturalny skład, piękny zapach, ale również wspaniałe odżywia i zmiękcza włosy. Opakowanie Olejek znajduje się w wysokiej butelce o białej barwie z grafiką z motywami kwiatów ze wsi Zalipie. Wygląda to pięknie i nawiązuje do tradycji. Z boku znajduje się szczegółowy opis kosmetyku. Dozowanie produktu ułatwia pompka, którą można odmierzyć odpowiednią ilość. Olejek Olejek ma przede wszystkim piękny zapach charakterystyczny dla serii odżywczej. Dla mnie to połączenie pomarańczy z morela, słodki, orzeźwiający, wakacyjny, wyrazisty, taki jakie lubię. Ma pomarańczową barwę i lekką konsystencję jak na olejek, choć jest mieszanką czystych olei. Olej stosuję na kilka sposobów: - do olejowania na noc - wtedy nakładam go na suche włosy wieczorem, związuje włosy w kok lub kucyk i rano wykonuję emulgowanie odżywka lub maską, to mój ulubiony sposób i przynosi mi najlepsze efekty - do mikroolejowania - wtedy nakładam niewielką ilość olejku na suche włosy i wykonuję standardowe mycie OMO - do olejowania na podkład - tutaj mam fajną metodę dla niego, do butelki z atomizerem wlewam olej, wideo i trochę maski emolientowej, trzymam 30 minut i myję włosy - do olejowania na mokro - na zwilżone włosy nakładam olejek i trzymam kilka godzin, związuje włosy i wykonuję potem mycie OMO Olejek przede wszystkim ma świetny skład, w którym znajdziemy.... . To produkt naturalny, który zapewnia skuteczną i bezpieczną pielęgnację. Moje włosy po jego użyciu są gładkie, miękkie, dociążone i lepiej się układają. Są też błyszczące i wyglądają pięknie. Dla takich efektów regularnie go kupuję. Poza tym olejek ma dużą pojemność i korzystną cenę, często na stronie marki pojawiają się fajne promocje. Plusy Wspaniały skład Wygładzone, miękkie włosy Praktyczne opakowanie Ładny zapach Wiele zastosowań Wydajność Cena Polska marka
  • 12 maja 2023 o 18:24
    Bardzo dobry olejek!
    Kupiłam ten olejek w zestawie do włosów Vianek i jest to najlepszy produkt z całego zestawu. Mam długie, rozjaśnianie włosy. Zacznę od minusu: Tak samo jak przy wcierce, problemem jest słabe jakościowo opakowanie. Moje było niedokręcone przez producenta i produkt rozlał się w całej paczce z kosmetykami. Wylało się ok. 2/5 produktu. Pokazałam na załączonym zdjęciu. Bardzo lubię ten olej za skład INCI, gdzie poza świetnymi olejami, są ekstrakty roślinne, masło avocado i emulgator. Do tego skład 100% naturalny. Stosowanie / Działanie: Używam wieczorem, zostawiam na całą noc. Rano nakładam maskę na 15 min. i zmywam. Włosy są lejące, nawilżone, miękkie, nie puszą się, bardzo ładnie się układają, a do tego sam olej po nocy bardzo łatwo zmyć z włosów. Olejek pięknie pachnie owocami. Wystarczą 2-3 pompki na moje długie włosy. Rozprowadzam i rozczesuję szczotką. Olejek zdecydowanie odżywia i wzmacnia włosy. Poprawia ich kondycję, ja jestem bardzo zadowolona z użycia. Wcześniej używałam czystego olejku do włosów, np. makadamia, jednak sam olej ciężko było usunąć z włosów, a włosy były mocno obciążone. Nie polecam takiego rozwiązania. Na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • naturalny i bogaty skład INCI
    • nawilża włosy
    • odżywia włosy
    • włosy są miękkie i lejące
    • łatwy do zmycia, nie obciąża włosów i skóry głowy
    Wady:
    • słabej jakości opakowanie, niedokręcony przez producenta aplikator
  • 17 kwietnia 2023 o 18:14
    Olejuję nim włosy
    Produkt ma 1 minus- w mojej ocenie zbyt krótka data ważności. Bo wiadomo,że takiego kosmetyku nie stosuje się codziennie. Więc, żeby go zużyć, trzeba się uwijać. I to mi przeszkadza. Poza tym jest wydajny, ma sporą pojemność. Olejek ładnie pachnie. Tak owocowo-rokitnikowo. Ładnie nawilża włosy, zmiękcza je, nie przeciąża ani nie przetłuszcza. Dobrze zabezpiecza końcówki, przez to mniej się łamią. Łatwo się go spłukuje. Nie wiem, czy do niego wrócę, bo chyba jednak wolę ten ziołowy z Sattva, ale nie wykluczam, że może kiedyś. Cena korzystna. Ale jeśli ktoś się zastanawia, to polecam, bo ogólnie jest fajny. Konsystencja nie za gęsta, nie za rzadka. Dobrze rozprowadza się na włosach.
    Yo_asya
    2 kwietnia 2023 o 15:12
    Naprawdę niezły olejek
    Olejek znalazłam na półce outletowej w jednym z hipermarketów w naprawdę zadziwiająco niskiej cenie, więc stwierdziłam, że go kupię, choćby z racji sentymentu do marki, która u mnie wcześniej sprawdzała się ekstra. Opakowanie jest spore, z bardzo wygodną pompką, dzięki której łatwo dozować potrzebną ilość olejku. Co do samej zawartości - ma naprawdę niezły skład, pachnie bardzo ładnie, choć dla mnie ten zapach jest odrobinę zbyt mocny, może przez to, że zwykle używałam czystych olejów bez substancji zapachowych. Samo działanie też całkiem niezłe, włosy faktycznie są trochę bardziej lśniące, nawilżone i sypkie, ale jedynie trochę, nie jest to efekt wow, nawet po dłuższym stosowaniu. Przeważnie używałam go do olejowania, bo ilość jaką dozuje jedna pompką jest za duża, by nakładać ją na końcówki jako serum olejowe (no chyba, że na mokre włosy, wtedy na końcówki nada się idealnie). Największym minusem jest zdecydowanie trwałość kosmetyku w stosunku do jego pojemności, zaledwie 3 miesiące przy dość sporej butelce, u mnie zwyczajnie sporo produktu się zmarnowało, bo choć moje włosy lubią oleje i je chłoną, to nie byłam w stanie wykorzystać całej zawartości, a szkoda, bo jednak produkt sprawdził się fajnie. Możliwe, że do niego wrócę za jakiś czas, jednak na razie wybieram czyste oleje, co nie zmienia faktu, że polecam, to naprawdę dobry produkt.
    Zalety:
    • Niezły skład
    • Wygodne opakowanie z aplikatorem
    Wady:
    • Trwałość kosmetyku
  • 18 kwietnia 2022 o 18:04
    Funkcjonalny olejek
    Kosmetyk w dużym plastikowym opakowaniu z pompką. Ładna szata roślinna. Złoty olejek ma przepiękny zapach. Może służyć do nawilżania całych włosów lub tylko końcówek. Dba o nie i zostawia je błyszczące i odżywione. Kosmetyk jest bardzo wydajny jak używamy go jako serum. Nie zdążyłam wykorzystać go przed końcem daty ważności. Ale polecam. Efekt jest widoczny. Nie skleja włosów. Proponuję używać go małe ilości, bo może stwarzać efekt tłustych włosów.