Błyszczyki

MAC Dazzleglass Lip Gloss Błyszczyk do ust

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 kwietnia 2022 o 14:28
    Brokatowy lepik
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jak na błyszczyk z górnej półki to jest bardzo klejący, chociaż nie powinien być. Jakość poniżej przeciętnej. Wszystko się do niego lepi, szczególnie włosy, sam też nie wygląda estetycznie na ustach podczas rozmowy, gdyż się klei. Pozostawia na wszystkim czego dotkniemy wargami lepki ślad. Oj nie polecam go na wietrzną pogodę, chyba, że mamy związane lub krótkie włosy. Konsystencja błyszczyku jest gęsta, trudno jest rozprowadzić go równomiernie. Jeszcze ten aplikator z końcówką pędzelkową, osobiście wolałabym klasyczny gąbeczkowy - na pewno łatwiej by się rozprowadzał. Brzydko gromadzi się na czerwieni wargowej. Zapach produktu jest słodki waniliowy. Ładne się mieni; mój odcień to Sugarrimmed z drobinami połyskującymi na różowo i niebiesko, sam w sobie nie daje żadnego koloru. Nie wiem jak to się dzieje, ale ten brokat z błyszczyka migruje mi po twarzy wokół ust. Usta wcale nie wydają się pełniejsze. Nawet po zmyciu produktu płynem micelarnym usta dalej same z siebie się kleją. Nie polecam.
  • 5 sierpnia 2020 o 23:10
    Klej z brokatem
    Piękne kolory, dużo wariantów. Istny szał miliona drobinek brokatu. Ale.. no właśnie duże ALE. To istny klej z brokatem. Z tym błyszczykiem wchodzi w grę tylko wyjście w koku na miasto, inczej co 10s ściąga się obklejone włosy z ust, twarzy. Sprawia to duży dyskomfort. Szybko znika przez to. Cokolwiek dotknie(szklanki, papieros) zostawia lepką pieczątkę. To najbardziej kleisty błyszczyk z Maca jaki miałam .
    Zalety:
    • Blask
    • Kolory
    Wady:
    • Bardzo bardzoooo mocno Lepi się (nie da się nosić rozpuszczonych włosów przy nim)
    • Zostawia na wszystkim klejące ślady
    agi1234
    24 maja 2020 o 13:14
    Jeden z lepszych
    Błyszczyki dostępne są w dużej gamie kolorystycznej. Opakowanie mają przezroczyste, zgrabne, z wygodnym aplikatorem. Na ustach błyszczyk pozostawia piękną błyszczącą taflę. Pomimo, iż jest to błyszczyk to ma bardzo gęstą konsystencję, która pozostaje na ustach dość długo. Odcienie brokatowe ładnie się zjadają- na końcu zostają na wargach delikatne błyszczące drobinki. Tymi błyszczykami można fajnie podbić kolor pomadki lub nawilżyć w przypadku wcześniejszej aplikacji pomadki matowej. Zapach wanilii. Pomimo, iż pojemność jest bardzo mała, to jest to produkt zaskakująco wydajny.
    Zalety:
    • kolory
    • trwałość jak na błyszczyk długa
    • nawilża
    • gama kolorystyczna
    Wady:
    • pojemność
  • 2 kwietnia 2020 o 15:30
    Okropny
    Drugi i ostatni raz w życiu kupiłam błyszczyk z Maca. Z całym szacunkiem do marki, bo mają niektóre świetne produkty, ale błyszczyki są okropne. I nie chodzi nawet o kolory czy opakowania, bo tutaj jest wszystko w porządku, chodzi o klejenie się. Miałam kolor Jingle Jangle, bardzo ładny taki różowawy nieco odcień z milionem kolorowych połyskujacych brokacików. Pędzelek jest bardzo nieprecyzyjny, w ogóle nie nadaje się do tak gęstego produktu. Źle się nim aplikuje kosmetyk na usta. Albo nakładamy za mało, albo za dużo, a pędzelek nie pomaga nam tego równomiernie nawet rozetrzeć. Druga sprawa - ta nieszczęsna kleistość, no po prostu nie. Produkt się czuje na wargach przez cały czas, jest to niekomfortowe, bardzo niekomfortowe, wargi się sklejają ze sobą. Czuję tą ciężkość i niekomfortowość przez cały czas, jak nosze ten produkt, więc czasami po prostu decyduję się go zetrzeć, bo tak mnie to wkurza. Co do blasku to owszem, blask piękny na wargach jest - szczególnie w sztucznym świetle. Trwałość te błyszczyki też mają, no bo właśnie z racji swojej kleistości i ciężkości będą się 'lepić' do ust lepiej i na dłużej, ale ja wolę dokładać sobie mniej kleisty produkt częściej, niż raz a dobrze macowego dazzleglassa, który dla mnie jest niekomfortowy. Męczę się z nim, żałuję zakupu i nigdy więcej nie kupię błyszczyka z tej marki. Wolę te z Guerlain (choć chyba tez już wycofane), z Chanela i z Narsa, o niebo bardziej komfortowe, niż te macowe. Wydajność tego błyszczyka z Maca też nie jest powalająca, z racji bycia klejuchem z opakowania wyjmuje się bardzo dużo produktu i dosłownie widać z dnia na dzień, jak kosmetyku ubywa.
  • 25 sierpnia 2019 o 23:16
    Baby Sparks
    + Piękny kolor, taki dziewczęcy, delikatny róż, ale z niebieskimi drobinkami. Wygląda wdzięcznie i ciekawie, choć ten niebieski kolor mógłby zrobić dyskotekę zombie, a jednak całość wygląda świetnie! + Drobinki nie są wyczuwalne na ustach, a po czasie po prostu znikają razem z całą formułą. Niektóre błyszczyki mają tak, że sam błyszczyk się zjada/ściera, ale błyszczące drobinki pozostają i wygląda to dość dziwnie, ale tu takiego efektu nie ma. + Nie podkreśla suchych skórek. + Wygodny aplikator. + Niezła wydajność. + Przyjemny zapach. + Nie wysusza ust (nie nawilża ich jak np. błyszczyk Fenty, ale pozostawia usta bez zmian, więc to i tak plus). +/- Klei się. To może być zaletą, bo dzięki temu błyszczyk nie zjada si po godzinie, ale i wadą, ponieważ łatwo tu o przyklejone włosy.