Toniki i hydrolaty

Nature Queen Hydrolat z kwiatu lipy

Nature Queen Hydrolat z kwiatu lipy 100 ml

• 7 listopada 2022 o 10:06
    Przyjemny hydrolat :)
    Jestem posiadaczką cery naczynkowej, która ma skłonności do przesuszania się. Hydrolat z kwiatu lipy dobrze się u mnie sprawdził. Nawilża skórę i koi zaczerwienienia. Zapach jak dla mnie jest ok (ale to kwestia gustu). Lubię hydrolaty tej marki i chętnie jeszcze do niego wrócę :)
    Zalety:
    • nawilża
    • łagodzi zaczerwienienia
    • daje poczucie odświeżenia
    Wady:
    • pojemność mogłaby być większa bo szybko się zużywa ;)
  • 13 lutego 2021 o 12:09
    Hydrolat
    Łagodny i delikatny, przyjemny w użyciu. koi skórę i dobrze działa na podrażnione oczy. Używam zamiast wody termalnej, w dzień pod makijaż i wieczorem przed pielęgnacją. Mam już czwartą buteleczkę.
    marys09
    18 stycznia 2021 o 17:57
    Niby działa, ale bez zachwytu
    Z hydrolatami mam taką dziwną historię, że widzę działanie oczarowego i aloesowego. Oczarowy działa na mnie lekko ściągająco i oczyszczająco, a aloesowy nawilża i łagodzi. Natomiast ciężko mi zawsze zauważyć działanie innych hydrolatów. A przetestowałam ich już sporo. Moja cera jest mieszana, bardzo skłonna do niedoskonałości i zaczerwienień. Dlatego spodobała mi się perspektywa działania łagodzącego hydrolatu z kwiatu lipy. Generalnie lubię hydrolaty marki Nature Queen. Mają szklane buteleczki i dobre atomizery rozpylające ładną mgiełkę. W zależności od hydrolatu mgiełka jest bardzo subtelna albo jednak dość „obfita”. Najdrobniejsza była w hydrolacie oczarowym. Zdarzyło mi się też niestety trafić na opakowanie, w którym rurka w środku dochodziła tylko do połowy opakowania, musiałam ją zmienić z innej butelki, więc warto też zwracać na to uwagę. Tego hydrolatu z kwiatu lipy używało mi się przyjemnie, podobnie jak innych. Ale czy uważam go za absolutnie niezbędny element mojej pielęgnacji? No nie. Jest jedynie przyjemnym dodatkiem.
    Zalety:
    • przyjemna mgiełka
    • zapach dość specyficzny, ale nie nachalny, lekko lipowy
    • rzeczywiście mogę powiedzieć, że łagodzi podrażnioną skórę, natomiast jest to działanie super delikatne
    • przyjazne środowisku szklane opakowanie
    • dość przystępna cena
    Wady:
    • hydrolaty mogłyby mieć nieco większe pojemności, niestety przy takich małych pojemnościach buteleczka kończy mi się bardzo szybko, zdecydowanie bardziej ekologiczne byłoby wypuszczanie pojemności typu 250 ml
    • to działanie łagodzące jest tak subtelne, że nie sądzę, żeby brak tego hydrolatu w mojej pielęgnacji zrobił jakąś większą różnicę
  • 6 grudnia 2020 o 14:24
    Do twarzy średnio, do włosów super
    Mam świra na punkcie hydrolatów, zużywam ich dużo (do tonizowania, maseczek, włosów...), używałam już większości dostępnych firm na rynku. Zwracam uwagę nie tylko na działanie ale i "przyjemność w użytkowaniu". Tutaj, po dwóch tygodniach, atomizer zaczął być trochę oporny- trzeba go mocniej wciskać a i tak nie leci tyle produktu co na początku użytkowania. Co do samego działania - nie zauważyłam (po miesiącu) żadnych efektów wow na twarzy, stwierdzam nawet, że skóra była ściągnięta po tonizacji. Za to stosowany na mokre wlosy po umyciu, przedłużał ich świeżość i ułatwiał rozczesywanie. Za ro plus.
    Wady:
    • Oporny atomizer
    • Ściągnięcie skóry twarzy
  • 24 lipca 2020 o 0:18
    Łagodny
    Używałam po umyciu twarzy, trochę jak tonik, ale również do odświeżenia rano czy w ciągu dnia. Działanie łagodne, nawilżające. Szybko się wchłania, jest przyjemny w użytku. Piękny lipowy zapach, tego nie można mu odmówić. Mała pojemność równa się niska wydajność. Szklane opakowane i plastikowy atomizer totalnie nie współgrają ze sobą, mają tendencję do przeciekania - opakowania nie można ze sobą za bardzo zabrać do byle kosmetyczki, bo nie może leżeć. Dla mnie to spory minus, bo sporo wyjeżdżam.
    Zalety:
    • zapach, nie podrażnia, przystępna cena, dobry atomizer
    Wady:
    • słabe opakowanie, szybko się kończy