WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

All About Cactus Nawilżający tonik do twarzy w piance z opuncją figową

Jenna__
    5 stycznia 2024 o 18:45
    Wszystko zgodnie z etykietą
    Kupiłam tonik w dużej promocji skuszona formą pianki. Używałam już toniku bezwacikowego, ale w formie żelu, pianka totalnie mnie zaskoczyła, więc musiałam kupić. I nie żałuję, tonik robi dokładnie to, co producent napisał na opakowaniu. Nie rozwodził się za bardzo, komunikat jest prosty i krótki. I każdy punkt jest spełniony. Wystarczą dwie dozy na całą buzię i szyję. Na palcu pojawia się pianka, które nie spływa, również chwilę po nałożeniu na skórę twarzy. Lekkie wklepanie i tonik za chwilę pięknie się wchłania, bez uczucia lepkości. Nawilża, nie podrażnia, pięknie przygotowuje skórę do dalszych etapów pielęgnacji. Mam wrażenie, że poprawia koloryt skóry, mnie moja twarz zdecydowanie podoba się w lustrze po zastosowaniu tego toniku. Tonik sprawia, że skóra jest miękka i elastyczna, tak jak obiecuje producent. Nie zapycha, nie pogarsza problematycznej cery. Nic dodać, nic ująć, tonik robi to, co ma robić, w promocji kosztuje niewiele i nie wymaga wacika, dzięki czemu nie marnujemy kosmetyku, przez co staje się wydajny. W butelce widać, ile płynu zostało, za co duży plus. Tonik ładnie świeżo, ale nienachalnie pachnie. Na pewno sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • Formuła pianki
    • Działanie
    xiyaa
    9 sierpnia 2023 o 10:46
    Tonik w piance!
    Będąc w Kontigo pierwszy raz w oczy rzucił mi się tonik w piance. Nigdy czegoś takiego nie widziałam, także chciałam jak najbardziej wypróbować. Sam tonik jest dość ciekawy, prosty skład - brak jakiś cięższych substancji, które miałyby szkodzić skórze. Opuncja, która jest w składzie świetnie działająca na nawilżenie skóry (jak najbardziej polecany składnik ku starszym skórą). Produkt dość prosty do użytku - pompka, która łatwo wydobywa produkt i zamienia go w piankę. Sam produkt po nałożeniu na buzię ładnie nawilża skórę, nie ściąga jej ani nie podrażnia. Czy produkt się lepi? W zależności jaką ilość damy na twarz taki rezultat otrzymamy. Jeśli damy większą ilość toniku na jeden obszar skóry - owszem. Jeśli wszystko dobrze rozprowadzimy i użyjemy mniej produktu - nie. Ładnie współpracuje z innymi kosmetykami, dzięki czemu nie mamy później rollowanego podkładu czy też plam na twarzy w postaci złego podkładu/kremu. Tonik ciężko określić - ma tonizować twarz po myciu jej, i przywrócić jej nawilżenie. Nie będzie on tak mocno działał jak krem czy też serum, zatem tonik jest tutaj produktem o słabszej sile jeśli chodzi o działanie w porównaniu do poprzednich produktów, które wymieniłam. Mimo to, jeśli ktoś zmaga się z uczuciem ściągania cery oraz chęcią jej nawilżenia - jak najbardziej polecam, patrząc na cenę oraz skład :)
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    • butelka z pompką
    Wady:
  • 2 listopada 2022 o 17:13
    Jako tonik - nie
    Zaintrygował mnie ten produkt. Tonik w piance? Brzmi świetnie! Niestety w praktyce nie jest już tak kolorowo. Gdybym miała oceniać ten produkt stricte jako tonik dałabym mu jedną gwiazdkę. Pozostawiony na twarzy lepi się, pozostawia tłustą warstwę dopóki jej nie zmyjemy. W mojej opinii kompletnie nie sprawdza się w tej roli. Za to jako pianka do twarzy, jest w porządku.
    Gabyyy
    10 marca 2022 o 21:45
    Sztos
    Byłam bardzo zaintrygowana tym produktem. Nigdy nie używałam pianki, jako toniku i jestem zachwycona ❤️ Pianka pozostaje chwilkę na twarzy, powolutku się wchłania, buzia jest wyraźnie nawilżona i lekko błyszcząca. Zapach przepiękny, umilał mi każda aplikację produktu. Fajnie jest nałożyć sobie „grubszą” warstwę pianki i dłużej cieszyć się przyjemnym uczuciem nawilżenia. Mam cerę tłustą i produkt mnie nie zapchał, więc osoby z cerą problematyczną mogą się skusić. Na pewno kupię ponownie, bo zarówno działanie jak i zapach oraz wydajność jest jak najbardziej na plus ❤️
  • 1 grudnia 2021 o 23:55
    Nie dla mnie.
    Ja: Mam cerę suchą i odwodnioną. Naczyniową, wrażliwą i skłonną do podrażnień. Oczekiwania: Dobre nawilżenie skóry, brak uczucia ściągnięcia oraz brak podrażnień i uczuleń. Dobra wydajność. Opakowanie: Butelka z dozownikiem w postaci pompki. Pojemność dość nietypowa, bo 160 ml. Ładna, minimalistyczna etykieta. Wszystkie certyfikaty zamieszczone z przodu, przyjemna dla oka grafika. Z tyłu czytelny opis i skład. Pompka nabiera odpowiednią ilość produktu, nie zacina się. W podróży opakowanie nie niszczy się, ale samo się otwiera. Minus, ze nie można go zablokować co zabezpieczyłoby produkt przed wylaniem. Wrażenia: Mam mocno mieszane uczucia co do tego kosmetyku. Jest to jakaś innowacja, jest to na pewno coś innego i nowego. Ciekawa aplikacja. Kiedyś lata temu Avon wypuścił piankę do mycia twarzy dokładnie z tym samym mechanizmem i byłam nią zachwycona. Jedna pompka daje odpowiednią ilość produktu do pokrycia całej twarzy. Nakłada się relatywnie dobrze i łatwo, nie spływa z twarzy. Dość szybko się wchłania. Na pewno jest to ciekawe rozwiązanie kiedy umyjemy twarz żelem i wtedy zaaplikujemy tonik. Nie podrażnia, nie uczula Inie zapycha. W moim odczuciu niewiele nawilża, przynajmniej moją skórę. Zapach jest wyczuwalny głównie w opakowaniu, na skórze się neutralizuje. Nie jest drażniący, ale nie nazwałabym go zapachem urzekającym, ani przyjemnym. Dla mnie jest dość neutralny. Od razu po użyciu mam uczucie lepkości skóry, nie lubię go. Jak zwietrzeje jest nieco lepiej. Nie odczułam by tonik podbijał działanie kremów, ale jako podkład się nadaje. Nie widzę właściwości nawilżających, kolących czy jakichkolwiek innych, które obiecuje producent. Ten tonik nie pomaga ale też nie szkodzi mojej skórze. Jest to dość wydajny kosmetyk, mam go niecałe 3 miesiące i jestem dopiero w połowie opakowania. A używam go regularnie. Na plus skład, nie testowanie na zwierzętach i recyklingowe opakowania. Rodzima produkcja, wiadoma marka. Dostępność stacjonarna tylko w drogeriach Kontigo. Cena w stosunku do jakości moim zdaniem bardzo w porządku. Nie powalił mnie na kolana, nie zakochałam się od pierwszego użycia. Fajnie było go mieć i przetestować, ale po kolejne opakowania nie wrócę.