Płyny do płukania jamy ustnej

Colgate Plax, Multi Protection Cool Mint Mouthwash Płyn do płukania jamy ustnej

COLGATE PLAX MULTI PROTECTION COOL MINT płyn do płukania jamy ustnej 250ml

• 7 lutego 2024 o 21:34
    Delikatnie miętowy ale na krótko
    Nie lubię stosować produktów do higieny jamy ustnej mocno miętowych. Płyn cool mint ma lekki miętowy zapach, bardzo odświeżający, jednak nie utrzymuje się on długo w jamie ustnej. Skład tego produktu jest naprawdę imponujący – zawiera fluor, który nie tylko wzmacnia szkliwo, ale także pomaga w zwalczaniu próchnicy. Mentol to kolejny kluczowy składnik, który nadaje płynowi nie tylko przyjemny smak, ale także delikatne uczucie chłodzenia. Formuła jest łagodna, co sprawia, że jest doskonała dla osób o wrażliwych dziąsłach takich jak ja. Butelka plastikowa, przeźroczysta, od razu wiadomo ile niebieskiego płynu zostało do końca. Warto polować na promocję w drogerii, bo często jest w promocji jak nie ten, to o innym zapachu. W podróży polecam małe opakowanie 100 ml, śmiało wystarczy na tygodniowy wyjazd.
    Zalety:
    • przeźroczysta butelka
    • łagodna formuła
    Wady:
    • krótkotrwały efekt odświeżenia
  • 14 stycznia 2020 o 18:13
    Colgate Plax Multi Protection Cool Mint Mouthwash
    Jak dla mnie naprawdę fajny płyn do płukania jamy ustnej. Ma dosyć przyjemny posmak, jest delikatny dla dziąseł co odczuwam przez to, że nie jest taki 'ostry'. Pozostawia uczucie oczyszczenia w ustach i przyjemny zapach, który utrzymuje się średnio długo, ale to chyba norma dla płynów do płukania jamy ustnej. Jest szeroko dostępny i to w niskiej cenie.
  • 29 sierpnia 2019 o 22:43
    Nie szczególny
    Płyn Colgate znajdziemy w bardzo wielu sklepach w niskiej cenie. Dostępność i cena czynią go dość atrakcyjnym do wypróbowania. Płyn nie jest zbyt ostry, nie podrażnia dziąseł ani innych miejsc w jamie ustnej. Nie powoduje problemów bólowych. Dość szybko i dobrze odświeża, choć uczucie odświeżenia nie utrzymuje się bardzo długo. Płyn pomaga delikatnie oczyścić i odświeżyć jamę ustną, stanowiąc dobre uzupełnienie dla szczotkowania i nitkowania zębów. Ma dość przyjemny zapach i smak. Produkt ma dużo zalet, nie ma także jakichś wielkich wad, ale jest taki no... nijaki trochę. Używałam wielu płynów i mimo, iż temu nie mam wiele do zarzucenia, to nie powoduje efektu "wow". Uczucie odświeżenia jest dość krótkie. Zawiera alkohol, więc na dłuższą metę odpada. No i tak po prostu mam poczucie, że trochę gorzej sprawdza się profilaktycznie od innych płynów, jakby miał tylko odświeżać, a nie pielęgnować jamę ustną.
    Zalety:
    • Nie podrażnia, nie powoduje bólu
    • Dostępność
    • Lekkie odświeżenie
    Wady:
    • Krótkotrwałe odświeżenie
    • Alkohol w składzie
    • Mam wrażenie, że nie pielęgnuje tak dobrze, jak inne płyny
  • 25 sierpnia 2018 o 19:03
    Jeden z lepszych
    Jeden z lepszych płynów.Chowa sie przy nim drogi Listerine. Nie zawiera alkoholu ktory zawsze przy tego typu produktach ranily moje policzki. Kupilam na promocji w hipermarkecie za ok 11 zł. Myślę, że warto wypróbować. Chętnie stosuję rano i wieczorem. Używam go takze do czyszczenia nakladek na zeby po sciagnieciu aparatu ortodontycznego. Spisuje się super <3
    Zalety:
    • cena adekwatna do produktu
    • nie drażni jamy ustnej
    • odświeża
    • wzmacnia dziąsła
    • chroni przed prochnica
  • 23 lipca 2018 o 15:39
    Bardzo dobry
    Wyprobowalam juz mnóstwo plyniw do plukania jamy ustnej i ten jest jednym z lepszych. Ma fajny odswiezajacy smak, ale nie jest przy tym.ostry. plusem jest ze nie ma alkoholu, a dla mnie noszacej aparat ortodontyczny jest to bardzo wazne - mam duzo otarc, wrazliwsza sluzowke wiec dodatkowo nie podraznia.