Olejek o najmniejszej pojemności, czyli 3.7ml, znalazłam w jednym z kalendarzy adwentowych.
Olejek znajduje się w szklanym i przezroczystym pojemniczku z odkręcanym pędzelkiem, dokładnie jak lakier do paznokci. Włosie w pędzlu jest bardzo długie, dzięki czemu przy jednym zamoczeniu nabiera dużą ilość olejku, ale jednocześnie nie kapie i nie rozlewa się na boki.
Zapach tego produktu jest fenomenalny, są to słodkie migdały, które czuć zarówno podczas nakładania jak i wsmarowywania olejku. Jest wyrażny, ale jednocześnie nie nachalny, cudo!
Robię manicure hybrydowy, dlatego nawet nie próbowałam go wmasowywać w płytkę paznokcia (raz, ze przerwy od hybryd nie planuję, a dwa - nie wiem jak by się później trzymały), ale zaprzyjażniłam się z nim do wmasowywania w skórki. Jedno zanurzenie pędzelka spokojnie wystarcza na pokrycie skóry dookoła paznokcia na pięciu palcach, więc cała ręka raz dwa jest zrobiona. Gdy nałoża olejek, chwilę odczekuję, a później masuję pomagając mu się wchłonąć i działać. Mimo, że jest tłusty, to po tym masażu nie muszę myć rąk, tylko spokojnie wracam do pracy i plam na dokumentach nie odnotowałam ;)
Używam go co 2 tygodnie po wykonanym manicurze, czasem jeszcze pomiędzy robieniem po niego sięgnę gdy widzę, że moje "narośla" są suche i muszę przyznać, że robi robotę :) Szybko je nawilża i odżywia, wręcz tchnie w nie nowe życie. Niweluje suchość i napięcie, ładnie je wygładzając i zmiękczając.
Producent deklaruje, że systematyczne wcieranie olejku w skórki bedzie spowalniało ich odrastanie i coś w tym jest. Już od pewnego czasu podczas zmiany hybryd zauważam, że tych skórek do wycięcia jest troszkę mniej. Ciekawe ile ich by było gdybym używała produktu codziennie, a nie od czasu do czasu... :)
Olejek jest zarówno do paznokci jak i do skórek, ja do paznokci nie testowałam, ale przy skórkach spisał się doskonale, a do tego cudownie pachnie migdałami. Z tego co widzę, ceny również nie są wygórowane, a wiele pojemności do wyboru sprawia, że każdy może przetestować go za niewielkie pieniądze, co rekomenduję, bo jest wart zakupu :)
Zalety:
- wiele pojemnosci do wyboru
- cudowny zapach migdałów
- wygodny pędzelek
- świetnie nawilża, wygładza, zmiękcza i odżywia skórki
- spowalnia odrastanie skórek