Na codzień robię pełny makijaż i cienie do powiek są jednym z kosmetyków,których wtedy używam.
Od jakiegoś czasu mam paletkę od jednej z najsławniejszych marek na polskim rynku - Eveline,którą udało mi się kupić w zestawie z tuszem w okazjonalnej cenie.
Markę przedstawiałam nie raz i myślę ,że każdy ją zna doskonale.
Podkreslę,że darze ją sympatią ,bo przemawia do mnie ze względu na kilka aspektów.Mam również od niej kilka sprawdzonych perełek.
Paleta o nazwie Modern Glam prezentuje się w prostokatnym kształtcie i malym formacie ,idealnie mieszczącym się do kosmetyczki,bo nie zajmuje w niej dużo miejsca.
Stworzona z plastikowego tworzywa pokryta jest czarna emalią że złotymi elementami.
Niestety bardzo szybko zaczęły robić się na niej rysy,zszedł po części kolor i bardzo niechlujnie to wygląda,dlatego też nie mogę dodać zdjęcia.
Jej Tylnia część skupia się głównie na propozycji w jaki sposób użyć cieni,jest instrukcja,obrazek pomocniczy.
Znajdziemy tam również znacznik pao rok,ale nie ma daty ważności.
W składzie znajdują się składniki,które najczęściej można spotkać w tego typu produktach i niczym nie zaskakuje.
Zamykana jest standardowo na zatrzask,który bardzo dobrze trzymie ,a z drugiej strony łatwo go otworzyć,ale przy mocniejszym nacisku i tak nie naruszymy paznokci.
W szeregu znajduje się 8 cieni ,w różnej kolorystyce.Sa one prasowane,z wykończeniem pudrowym.
Przeważaja maty,ale kilka posiada też wyraźny połysk ,które nadawają maleńkie drobinki,mniejsze od standardowego brokatu.
Ułożenie zaczyna się są od najjaśniejszego perłowego cienia,poprzez morele,piękny róż,który jest moim ulubieńcem w tej liście,następnie zgaszony róż,zimny fiolet,ciepły fiolet i dwa brązy.
Są bezzapachowe.
Cienie są tak skomponowane,że mozemy wykonać różne wersje makijażu,ale raczej dziennego,idealnego do pracy czy do szkoły niż na jakieś okazjonalne uroczystości.
Dobór kolorów jest też fajny,bo wpisuje się w mój gust,są takie bezpieczne.
Możemy wykonać nimi np.smokey eye w brązach czy fioletach,co przy akurat moich zielonych oczach ciekawie się komponuje.
Ładnie się nimi tworzy makijaż ,nie osypują się.Na skórze nie tworzą plam ,daje się z nimi łatwo pracować przy nakładaniu i blendować,ale ich słabe strony to mała trwałość,bo zbierają się w zalamaniach ,tworzą się dopiero wtedy plamy i po całym dniu makijaż wygląda po prostu źle oraz mają słabą pigmentację.
Po użyciu produkt nie sprawił mi żadnych problemów ze skórą,schodzi dobrze podczas demakijażu i taki kompakt wystarcza na długie użytkowanie.
Nie chcę całkowicie skreślać
Modern Glam, ale nie zostanie moim ulubieńcem.Ze względu na to,że nie lubię wyrzucać pełnowartościowych produktów jeszcze poszukam na nią sposobu i jakoś spróbuję wykończyć.
Gdy ktoś jednak nabrał ochoty na testowanie to jest do kupienia w sieci w niskiej cenie.
Zalety:
- Solidne tworzywo obudowy❤️
- Nie podrażnia ❤️
- Dobór kolorystyczny❤️
- Ładnie pracuje z pędzlem ❤️
- Mały format❤️
- Wydajność❤️
Wady:
- Opakowanie szybko się rysuje i traci na atrakcyjności????
- Dostępność????
- Słaba pigmentacja????
- Trwałość????
- Trwałość