Tampony

Masmi Natural Cotton, Tampoo Regular Tampony bez aplikatora

• 8 kwietnia 2024 o 11:36
    100% bawel
    • Produktu masmi to produkty wykonane ze 100% bawełny organicznej i co jest ogromnie ważne to nie są bielone chlorem - czyli jie zawierają szkodliwych ksenoestrogenów, które mogą zaburzać równowagę hormonalną kobiet •Tampony sa mięciutkie i chłonne •Cena również bardzo w porządku
    Zalety:
    • Skład
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Ariessa
    14 marca 2022 o 0:19
    Naturalne, ekologiczne, chłonne
    Marka Masmi to dla mnie kompletna nowość, tampony kupiłam online w drogerii Kontigo skuszona sensowną promocją. Nie ma co ukrywać, że produkty z półki "eco" do najtańszych nie należą. Zauważyłam, że od czasu zgłoszenia tamponów do katalogu przeszły one pewną zmianę - pojedyncze sztuki pakowane są w papier i jest to zdecydowanie godne pochwały. Plusów jest więcej, gdyż tampony wykonane są z organicznej bawełny, są biodegradowalne, wegańskie, nieperfumowane, nadają się nawet do skóry wrażliwej. Jakości tamponów nie mam wiele do zarzucenia, świetnie sprasowane, sznureczek dobrze zamocowany. Jedynie w niektórych egzemplarzach przy górnej części trafiłam na drobne rozwarstwienie w postaci wystających farfocli bawełny. Ma to ten plus, że zobaczyłam cieniutką siateczkę przykrywającą wkład. Wyczytałam w opisie na stronie sklepu, że takowa jest (ma chronić przed pozostawaniem włókien wewnątrz ciała), ale oglądając tampon na pierwszy rzut oka tego nie widać, produkt wygląda jak zwyczajne, najprostsze Facelle z Rossmanna, które zresztą lubię. Chłonność naprawdę dobra, mam nawet wrażenie, że nieco lepsza od przeciętnych tamponów rozmiaru "normal". Pomijając epizodyczne niedoróbki w wykończeniu, recenzowane tampony mają sporo zalet. Jeśli bliska jest Wam ekologia, szukacie produktów przyjaznych środowisku, naturalnych i odpowiednich dla wrażliwców, a przy tym solidnie chłonnych, to warto zwrócić uwagę na Masmi.
  • 10 września 2019 o 17:54
    Tampon i natura w jednym
    Wspaniałe tampony jakie miałam przyjemność testować dzięki drogeriaolmed okazały się bardzo dobre i idealnie sprawdzają się w trakcie "tych dni". Zwykle je korzystam gdy jestem na basenie. Nie czuję się niekonfortowo muszę przyznać, że są wygodne i super chłonne a co najważniejsze dbają o środowisko co jest w dzisiejszych czasach bardzo istotne. Idealnie sprawdzają się gdy mamy mniejszą miesiączkę.
    Zalety:
    • organiczne
    • dba o środowisko
    • dobrze chłonną krew
    • wygoda
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    werka89
    14 maja 2019 o 9:18
    Świetne tampony organiczne
    Z tamponów używam Ginger lub tych z O.B. Masmi kupiłam z ciekawości w Rossmanie. Tampony są b. spoko. Wykonane są z delikatnej bawełny, nie podrażniają przy wkładaniu. Poza tym są dość chłonne, więc nadają się i na pierwsze dni @ i na kolejne. Nie przeciekają, nadają się także na noc. Sznurek się dobrze trzyma co jest ważne przy wyjmowaniu tampona. Opakowanie jest estetyczne a ta folia z tampona bez problemu schodzi. Polecam je, bo są b. w porządku. I dobrze wykonane i w pełni spełniają swoją funkcję.

Zobacz także inne Tampony