Kremy do depilacji

Veet Silky Fresh, Hair Removal Cream Sensitive Skin Krem do depilacji do skóry wrażliwej

Veet Krem do Depilacji z Olejkiem Migdałowym (5Min) Skóra Wrażliwa 100 ml

• 29 lipca 2022 o 15:26
    Moim zdaniem nie warto
    Krem kupiłam, ponieważ marka Veet dobrze mi się kojarzy i myślałam, że na lato krem do depilacji dobrze się sprawdzi, ponieważ efekt będzie bardziej długotrwały niż po goleniu maszynką. Produkt używałam na rękach i nogach. Starczył na 1,5 raza, więc przy kolejnej depilacji trzeba dokupić kolejną tubkę. Już po otwarciu tubki czuć nieprzyjemny zapach, który kojarzy mi się ze słabej jakości szarym papierem toaletowym lub jakąś tekturą. Wiem, że większość tego typu produktów ma nieprzyjemny zapach, ale ten aż mnie zaskoczył, szczególnie, że według producenta krem ten ma pachnieć fiołkami. Trochę się do niego zniechęciłam, ale wiadomo, działanie jest ważniejsze niż zapach. No tylko, że tutaj też szału nie ma... Krem mamy nanieść na skórę na 5-10 minut. U mnie po 5 minutach efektu nie było żadnego, więc zostawiłam go na kolejne 5 minut. Tu już efekt jakiś był, choć krem nie poradził sobie ze wszystkimi włoskami. Powiedziałabym, że zadziałał na jakieś 70%. Ale okej, stwierdziła, że zobaczę czy włoski rzeczywiście będą wolniej odrastać... No i znowu klapa. Odrastają tak samo jak przy goleniu maszynką. Być może przy dłuższym stosowaniu, po paru miesiącach włoski będą odrastać wolniej i efekt JAKIŚ będzie. Jeśli chodzi o cenę, to jest ona dość wysoka, jeśli ktoś chce przetestować to najlepiej polować na jakieś promocje. Krem jest dostępny nie tylko w drogeriach, ale i marketach. Mnie nie podrażnił ani nie uczulił. Jak dla mnie szkoda czasu i pieniędzy.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Dość wysoka cena
    • Nie usuwa wszystkich włosków
    • Włoski nie odrastają wolniej
    • Okropny zapach, który ciężko wytrzymać
  • 31 stycznia 2021 o 15:43
    Chyba dobry
    Krem został kupiony na promocji. Krem bardzo dobrze działa i wszystkie włosy depilcje. Na początku używania bardzo fajny był, ale po paru uczuciach, zwłaszcza po umyciu zaczęła mnie pięć skóra. Ale i tak jest godny polecenia, może z czasem znowu kupię. Zalety: -działanie -cena -wydajność - zapach Wady: -podrażnia po jakimś czasie
  • 30 grudnia 2020 o 16:42
    Jeden z lepszych!!
    Kremów Veet używam od bardzo bardzo dawna, dla osób mających problemy z zacinaniem się lub z wrastaniem włosków jest to sposób zdecydowanie lepszy od znanych wszystkim maszynek. OPAKOWANIE Krem do depilacji otrzymujemy w kartoniku. Bardzo dobrze zawarte są na nim wszystkie ważne informacje jak i sposób użycia, skład. W środku znajduje się krem w bardzo miękkiej tubie, dzięki czemu produkt w ogóle się nie marnuje nawet na sam koniec gdyż łatwo jest go wydobyć. W pudełku dołączona jest zarówno szpatułka do usuwania kremu, która bardzo ułatwia aplikacje zarówno nakładanie produktu w równomierny sposób jak i jego usuwania KONSYSTENCJA Ma kolor biały, jest na tyle gęsta, że po nałożeniu produktu na skórę od razu z opakowania nie spływa, a trzyma się na skórze, ale jest jednocześnie na tyle miękką i lekką onsystencją, że fenomenalnie rozprowadza się na skórze. ZAPACH Jest bardzo delikatny, jakby lekko kwiatowy, po usunięciu produktu praktycznie niewyczuwalny, bardzo szybko się ulatnia z powietrza WYDAJNOŚĆ Niestety muszę przyznać, że jest bardzo mało wydajny. Cała taka jedna tubka wystarcza jedynie na 2 aplikacje. Aby produkt dobrze usunął nam wszystkie włoski należy nałożyć bardzo równomierną warstwę produktu, ale też musi być ona odpowiednio gruba, w innym przypadku po prostu nie zadziała DZIAŁANIE Produkt bardzo dobrze usuwa włoski ze skóry, wystarczy nałożyć produkt na oczyszczoną skórę, równomierną i grubszą warstwą i pozostawić na 10 minut. Następnie usunąc za pomocą szpatułki, a resztki produktu zmyć wodą. Produkt widocznie usuwa wszystkie włoski, pozostawiając skórę ciała niesamowicie gładką i miękką. Niestety trzeba bardzo pilnować równmiernego rozprowadzenia, bo inaczej zdarza się, że część włosków po prostu zostanie Mimo wszystko gdy produt dobrze rozprowadzimy, krem działa bez zarzutu TRWAŁOŚĆ Niestety tutaj nie sprawdza się obietnica producenta co do gładkiej skóry nawet do 7 dni. Powiedziałabym, że jak skóra pozostanie po nim gładka przez chociaż 3 dni to już jest sukces Podsumowując mimo wszystko bardzo często korzystam z tego produktu, ponieważ mimo krótkiej trwałości efektów jest to najlepszy krem do depilacji jaki na razie stosowałam. Odejmuję jedną gwiazdkę za bardzo małą wydajność i krótką trwałość w stosunku do obietnic producenta
  • 19 lipca 2020 o 9:54
    Duzo lepsza alternatywa dla golenia
    Po pierwszym uzyciu stwierdzilam ze to strata pieniedzy i czasu wiec wrocilam do depilacji maszynka i wtedy dopiero docenilam krem do depilacji. Ten konkretny w ogole nie podraznil mojej skory na nogach czy strefy bikini. Zaraz po depilacji skora jest idealnie gladka, dopiero na 3 dzien cos tam sie pojawia a odrastajace wlosy sa mniej drazniace pod palcami, nie strasznie dyrastycznie ale jest lepiej (mam wlsy jasne lecz dosc grube). Zapach nie jest przyjemny ale tez nie jest drazniacy. Co do obietnic ze wlosy beda odrastac slabsze - nigdy w nie niewierze, jedynie kuracja laserowa jest to w stanie zrobic dla nas :) Najwiekszym minusem jest oczywiscie cena ale przy zakupie opakowania 400ml juz jakos latwiej jest mi sie z nia pogodzic. Czasami uda sie trafic na promo :)
  • 5 czerwca 2020 o 15:49
    Słabiutko
    Krem kupiłam z myślą o depilacji sfery bikini. Jeżeli mam być szczera to krem mnie nie urzekł. Moje oczekiwania po przeczytaniu opinii w Internecie były wysokie. Nie zauważyłam w sumie żadnej poprawy. Włoski nie są osłabione i rosną tak jak zawsze. Jestem posiadaczką ciemnych włosków i dosyć twardych. Więc może to jest powodem tego, że ten krem mi się nie sprawdził. Krem nie ma przyjemnego zapachu co nieco mi przeszkadza. Plusem jest to, że do kremu dołączona jest szpatułka do rozprowadzania kremu i do późniejszego ściągania go. Cena jest wysoka, krem nie jest jakoś mega wydajny. Ogólnie nie polecam.
    Zalety:
    • fajnie, że mamy szpatułkę dołączoną do kremu
    Wady:
    • działanie