Olejki do włosów

Faberlic Botanica, Olejek łopianowy do włosów

• 26 grudnia 2021 o 14:58
    Zapowiadał się dobrze
    Czytają opis można pomyśleć, że jest to świetne rozwiązanie dla osób, które mają problem z wypadającymi włosami. Jak widzicie kupiłam dwa opakowania. Olejek jest bezzapachowy. Ma aplikator na końcu, więc łatwo pomaga dotrzeć do każdego miejsca. Nie obciąża on włosów, łatwo się spłukuje. Ma dosyć tłustą konsystencję, choć nie ma to wpływu na włosy. Nie powoduje przetłuszczania się ich. Stosowałam go dwa razy w tygodniu, trzymając go na włosach 20-30 minut zgodnie z zaleceniem producenta. Nie zauważyłam, aby olejek przyniósł mi jakiekolwiek korzyści. Nie wpłynął na zmniejszenie się wypadania włosów jakie miałam zaraz po lecie.
  • 13 października 2021 o 18:18
    Liczyłam na lepsze efekty.
    Moje włosy lubią wypadać, czasem mniej, a czasem wylatuje ich sporo. Dlatego też często sięgam po różne wcierki albo inne produkty przeznaczone do skóry głowy mające pomóc w wypadaniu. Olejek łopianowy Faberlic również chciałam przetestować, bo zapowiadał się naprawdę ciekawie. Zamknięty jest w plastikowej buteleczce o pojemności 90 ml. Buteleczka zakończona jest spiczastą końcówką, którą można ściągnąć i mamy wtedy precyzyjny aplikator idealny do stosowania bezpośrednio na skórę głowy. Dla mnie to wygodne i pomocne przy tego typu produktach. Z tyłu opakowania mamy naklejkę, na której można znaleźć wszystkie potrzebne informacje o produkcie, ale z czasem wyblakła i już nie dało się nic odczytać. Olejek jak to olejek, jest lejący i ma barwę ciemniejszego oleju. Zapach dość mocny, zdecydowanie czuć tutaj łopian i nie każdemu przypadnie do gustu. Mi jakoś bardzo nie przeszkadzał, można się do niego przyzwyczaić. Używałam olejku najczęściej dwa razy w tygodniu, przed myciem włosów. Trzymałam go tak jak zaleca producent, około 20-30 minut, po czym myłam głowę i włosy szamponem. Czasem też użyłam tego olejku na całą długość włosów, dzięki czemu nabierały większego blasku. Liczyłam na to, że olejek dobrze będzie działał na wypadanie włosów, że wzmocni cebulki. I trochę mam problem z oceną tego produktu. Na początku jego używania rzeczywiście zaobserwowałam mniejsze wypadanie i myślałam, że w końcu trafiłam na dobrze działający produkt. Po jakimś czasie olejek przestał działać. Myślałam, że może moja skóra głowy się do niego przyzwyczaiła i potrzebuje przerwy. Zrobiłam przerwę i to nie jedną, wracałam do olejku po jakimś czasie i efektu już nie było. Zadziałał u mnie tylko na chwilę, później włosy wypadały tak jak wcześniej. Nie wiem czy olejek w jakikolwiek sposób wzmocnił cebulki włosów, ale chyba nie za bardzo skoro później efekty były słabsze. Olejek po nałożeniu rozgrzewa skórę głowy i wydaje się, że czuć, że coś tam robi. Może i coś tam działał, trudno to stwierdzić. Plusem jest to, że olejek nie obciąża włosów, łatwo się spłukuje, nie ma z tym żadnego problemu. Trzeba jednak uważać, aby nie dostał się do oczu, bo okrutnie piecze. Stosowany na długość włosów rzeczywiście nadaje im blasku, tutaj nie ma się do czego przyczepić. Na pewno jest to ciekawy produkt, który może pomóc przy wypadaniu włosów, ale u mnie sprawdził się średnio. Pomógł na chwilę, lepiej sprawdzał się na długości włosów niż na skórę głowy. Raczej już do niego wrócę, sprawdzę coś innego.
    Zalety:
    • Nie obciąża włosów.
    • Łatwo się do spłukuje.
    • Ma działanie rozgrzewające skórę głowy.
    • Wygodne opakowanie z precyzyjnym aplikatorem.
    • Stosowany na długości włosów nadaje im blasku.
    • Może zmniejszyć wypadanie włosów (u mnie pomógł tylko na chwilę).
    • Zapach.
    Wady:
    • Trzeba uważać, żeby nie dostał się do oczu, bo bardzo piecze.
    • Liczyłam na większe efekty, stosowałam go regularnie, a nie zmniejszył widocznie wypadania włosów.
  • 8 maja 2021 o 17:59
    Myślę że warto
    Myślę że warto się nim zainteresować. Wzmacnia włosy, zmniejsza ich wypadanie (choć nadal wypadają) jest taką podporą dla osłabionych włosów. Po zastosowaniu pieczę w głowę, olejek tłusty (nie chce wiedzieć co się stanie z oczami gdy spłynie z głowy, a jest to całkiem realne). Do tego ciekawy zapach (jakby sobie wysypać przyprawy na głowę). Moim zdaniem lepszy niż drogeryjne wcierki do 15zl. I cena nie wysoka. Warto stosować wspomagająco.
    U konsultantki
  • 27 grudnia 2020 o 7:03
    Olejek przeciw wypadaniu włosów marki Faberlic kupiłam za namową konsultantki, a że cena była niska to postanowiłam dać mu szansę. Przedtem jednak zapoznałam się z nielicznymi opiniami na KWC i mimo niskiej oceny mimo wszystko zaryzykowałam. Olejek jest całkiem dobrą alternatywą dla wcierek, jednak trzeba liczyć się z tym, że może lekko obciążać włosy i może sprawdzić, że stracą objętość u nasady, jednak uważam, że mimo to warto się nim zainteresować. Stosowany regularnie (zaznaczam, że systematyczność to podstawa) wzmacnia włosy, stają się one bardziej odporne na wypadanie i zostaje ich zdecydowanie miej na szczotce. OPAKOWANIE Olejek znajduje się w małej butelce z aplikatorem typu dzióbek, który pozwala dotrzeć do samej skóry głowy i nałożyć kosmetyk w sposób dokładny i precyzyjny. Końcówka jest zabezpieczona małą zakrętką, którą należy odkręcić przed każdym użyciem – to daje pewność, że produkt przypadkowo się nie rozleje np. kiedy weźmiemy go ze sobą w podróż. Niestety nie widzimy zużycia produktu, ponieważ dość gruby plastik w kolorze zielonym na to ie pozwala. Napisy są jedynie w języku rosyjskim, ale na kartoniku polski dystrybutor umieścił naklejkę z krótkim opisem produktu i sposobem stosowania w naszym ojczystym języku. OLEJEK Od kilku miesięcy z powodów zdrowotnych zmagam się z nadmiernym wypadaniem włosów, jednak przy odpowiedniej suplementacji oraz kosmetykom przeciw wypadaniu włosów udaje mi się opanować ten problem do pewnego stopnia i mam nadzieję, że odzyskam gęstość włosów sprzed choroby. Oceniam go właśnie pod tym kątem, możliwe, że u osób niemających takich problemów, ten olejek przyniesie lepsze efekty. Olejek staram się nakładać 1-2 razy w tygodniu przed myciem włosów na około 30 minut lub więcej w zależności od moich możliwości czasowych. Poza tym nakładam na głowę foliowy czepek i ręcznik według zaleceń producenta. Olejek ma wyrazistą lekko pomarańczową barwę i zapach typowy dla kosmetyków z łopianem i chili. Nie drażni nosa, dla mnie jest nawet przyjemny, bo przywykłam do ziołowych kosmetyków, jednak wiem, że nie wszyscy lubią takie aromaty. Aplikuję go na skórę głowy miejsce po miejscu a następnie wykonuje delikatny masaż przez kolejne kilka minut, aby ułatwić wchłanianie produktu i pobudzić mikrokrążenie. Olejek po takiej metodzie aplikacji wywołuje wyraźne uczucie rozgrzania, co jest oznaką tego, że coś zaczyna się dziać. Ten efekt spowodowany jest dodatkiem papryczki chilli mającej właściwości rozgrzewające. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam znaczne wzmocnienie włosów i zmniejszone wypadanie. Włosów na szczotce czy podczas mycia zostaje zdecydowanie mniej. Baby hair są nieliczne, jednak nie tracę nadziei, że jeszcze się pojawią, przyznam, ze szczerze mi na tym najbardziej zależy, bo chcę odzyskać dawną gęstość włosów. Niestety olejek trochę obciąża cienkie włosy, co nie kończy się kompletnym przyklapem, jednak włosy tracą swoja naturalną objętość i aby tego uniknąć należy dokładnie umyć włosy, najlepiej dwukrotnie. Moje pierwsze opanowanie używam już od prawie 2 miesięcy i nadal mam sporo w środku (przy umiejętnej metodzie aplikacji wystarczy ono na kilka miesięcy, więc zdziwiłam się czytając, że komuś wystarczyło na 3 razy)..Produkt jest wydajny, a cena nie odstrasza potencjalnego klienta, w dodatku często są na niego promocje i możemy go dostać za ok. 9 zł. Na uwagę i pochwałę zasługuje całkiem dobry skład produktu pełny wyciągów roślinnych i ekstraktów. Minusem jest jedynie dostępność – można go dostać jedynie na stronie marki lub u konsultantek. PLUSY wzmacnia włosy i zmniejsza wypadanie PRZY REGULARNYM STOSOWANIU praktyczny aplikator z dzióbkiem dobry skład wydajność korzystna cena MINUSY dostępność trochę zmniejsza objętość włosów u nasady
    U konsultantki
  • 11 kwietnia 2020 o 14:54
    Za mocny zapach
    Po zużyciu olejku zauważyłam mniej wypadających włosów. Łatwy do zmycia. Zapach mocny, bardzo ziołowy. Nie każdemu będzie pasował. Nie czułam żadnego pieczenia na skórze głowy ani nie zauważyłam żadnych innych zmian, które miały być widoczne według producenta.
    Zalety:
    Wady: