Peelingi do twarzy

Dax Cosmetics
Perfecta jagody Goji i witaminy Peeling enzymatyczny 75ml

• 20 marca 2024 o 20:47
    Peeling Perfecta
    Peeling enzymatyczny Perfecta używam już od pewnego czasu - chociaż dla mnie to bardziej maska niż peeling. Jest bardzo delikatny, nie ma w sobie żadnych ścierających drobinek. Lecz jednak skóra po nim jest gładka, rozpromieniona, odżywiona, napięta. I mimo, że mnie nie "zdziera" to lubię jego delikatne działanie tak samo jak jego zapach.
    Zalety:
    • nawilżenie, rozpromienienie, wygładzenie, odżywienie, napięcie
  • 28 czerwca 2022 o 16:30
    Delikatny peeling dla wrażliwców
    Jako fanka peelingów enzymatycznych muszę przyznać, że wersja Jagody Goji i witaminy od Perfecty to całkiem fajny produkt. Produkt ma delikatną konsystencję, bardzo przyjemnie się go rozprowadza na skórze. Po 10 minutach od aplikacji skóra jest nawilżona, odżywiona i wygładzona. Co do oczyszczenia to jest raczej delikatne. Myślę, że to świetny peeling dla osób z cerą wrażliwą. ZALETY Delikatny Odświeża, wygładza, nawilża Subtelny zapach Kremowa konsystencja Nie podrażnia WADY Brak
  • 22 czerwca 2021 o 18:44
    Delikatny
    Fajny, delikatny peeling, który dobrze pozbywa się martwego naskórka. Produkt posiada przyjemny zapach a jego konsystencję określiłabym jako kremową. Peeling nie wysusza, nie piecze w oczy i co najważniejsze- nie podrażnia naszej skóry. Po jego zastosowaniu nasza buzia jest fajnie nawilżona. Polecam :)
    Zalety:
    • Pozbywa się martwego naskórka,
    • Nie piecze w oczy,
    • Nie powoduje wysypu,
    • Posiada przyjemny zapach,
    • Dosyć niska cena.
  • 24 lutego 2021 o 20:06
    Delikatne oczyszczenie
    Peeling oczyszcza delikatnie zgodnie z opisem. Lekko nawilża naskórek. Nie podrażnia. Nie kupię go ponownie, gdyż oczekuję mocniejszego efektu po użyciu peelingu.
    Zalety:
    • Nawilża.
    • Nie podrażnia.
    • Niska cena.
    Wady:
    • Minimalny efekt oczyszczenia.
    Juselle
    21 grudnia 2020 o 10:38
    Całkiem niezły
    Mój pierwszy peeling enzymatyczny, do tej pory stawiałam bardziej na te mechaniczne. Kupiony za niewysoką cenę - ok. 10-12 zł. Działa całkiem dobrze, nie podrażnia, ale chyba liczyłam na trochę więcej.
    Zalety:
    • rzeczywiście bardzo delikatnie złuszcza, nie powoduje zaczerwienień ani podrażnień
    • skóra po użyciu jest wygładzona i miękka
    • cena - przeciętna, a tubka raczej mała
    • zapach - mnie nie porwał
    Wady:
    • nie oczyszcza jakoś dogłębnie, nawet przy regularnym stosowaniu, nie pomoże w walce z niedoskonałościami czy wągrami na dłuższą metę
    • niestety często wzmagał świecenie się i przetłuszczanie skóry, zwłaszcza na nosie i na czole - nie o to mi chodziło