Peelingi do twarzy

Mizon Vita Lemon, Sparkling Peeling Gel Rewitalizujący peeling enzymatyczny do twarzy

Mizon Vita Lemon Sparkling Peeling Gel Cytrynowy Peeling Enzymatyczny 145 ml

• 20 marca 2024 o 21:35
    Mizon
    Trafiłam na ten kosmetyk peelingujący, kiedy byłam na lekcji makijażu. Zwróciłam na niego uwagę, bo super zareagowała na niego moja skóra plus ma delikatny cytrynowy zapach. Myślałam na początku, że to żel do mycia twarzy a okazało się, że to super peeling, który zrolował i doczyścił moją skórę. Skóra stała się mega gładka, miękka w dotyku, całkowicie doczyszczona. Peelingu używam od miesiąca jak mi się przypomni czyli nieregularnie, ponieważ mam do dokończenia jeszcze inne kosmetyki. Czy kupię ponownie to się jeszcze okaże :) ogólnie jestem na etapie kupowania różnych koreańskich kosmetyków i testowania.
    Zalety:
    • mega dopieszcza i oczyszcza skórę
    • odświeżający delikatny cytrusowy zapach
    • skóra jest wygładzona i miękka w dotyku
    • efekt wow
    Marburg
    26 lutego 2024 o 20:54
    Nie uwiódł mnie, a szkoda!
    Skuszona recenzjami KWC wreszcie zamówiłam peeling, o którym przeczytałam tyle dobrego. Choruje na hashimoto, więc moja cera jest przetłuszczająca się, z niedoskonałościami, a jednocześnie bardzo sucha, z odstającymi skórkami, a czasem i płatami skóry, wymagająca regularnych i częstych peelingów. Od dawna poszukuję peelingu, z którym zwiążę się na dłużej. Postanowiłam wyruszyć na poszukiwania tego jedynego po raz koIejny. I choć miło było nam poromansować szybko okazało się, że to jednak nie "to". Oczywiście radzi sobie ze starciem naskórka, niestety jest to działanie powierzchowne, raczej delikatne. Przyjemny w aplikacji, ładnie pachnie, w kontakcie ze skórą i wskutek masowania roluje się pod palcami wraz ze ściągniętym naskórkiem. Trochę przypomina gumkę w działaniu. Działa, złuszcza delikatnie, jednak moja cera wymaga troszkę intensywniejszego działania, które trafi wgłąb naskórka i rozpuści go jak ten jedyny lód serca jednym spojrzeniem ;) Cóż, pozostało mi wrócić z podkulonym ogonem do poprzednika, peelingu Tołpy 3 enzymy, który znów okazał się nie mieć sobie równych. To porządny produkt, na pewno uszczęśliwi jakąś cerę, po prostu między nami nie zaiskrzyło. Jeśli chodzi o cenę to zapłaciłam za buteleczkę 72zł, natomiast jest bardzo wydajny i starcza na długo, mimo częstego użytku, więc moim zdaniem raczej się opłaca.
    Zalety:
    • Dobry do delikatnej cery, niewymagającej silnego działa
    • Przyjemny, cytrynowy zapach
    • Ciekawa konstystencja, gęstawy, nie spływa, jakby miał w sobie drobniuteńkie granulki
    • Wydajny
    Wady:
    • Trzeba go dobrze zmyć, inaczej pozostawia na skórze cieniuteńką warstewkę, która roluje się przy okazji aplikowania innych produktów, np. kremu, serum, podkładu.
    • Słaby ścierak
    • Słaba dostępność
    peszy
    12 czerwca 2023 o 12:44
    Fajny efekt
    Trafiłam na ten peeling przypadkiem, kiedy jego popularność już dawno się skończyła, nie mając pojęcia zupełnie co kupuję. Dopiero w domu, przy pierwszym użyciu zorientowałam się jak ten produkt działa, ale od początku. Konsystencja jest trochę wodnista, trochę żelowa. Zapach jak dla mnie jest okropny, sztuczna cytryna z kostki wc. Peeling należy nałożyć suchymi rękami, na całkowicie suchą twarz i wykonać krótki masaż. Pod palcami zaczną się pojawiać kuleczki-kluseczki, a w naszej głowie od razu pojawi się myśl: ojej to moja skóra tak się ściera. Nie sądzę żeby to była nasza skóra, raczej tak skomponowane składniki, które robią właśnie taki efekt, aby wydawało nam się że produkt dogłębnie oczyszcza i porządnie ściera naskórek. Nie mniej jednak efekt końcowy jest bardzo dobry. Zanim jednak do niego dojdziemy trzeba jeszcze porządnie zmyć te kuleczki z twarzy, a następnie dobrze umyć twarz jakimś żelem aby wszystko dokładnie usunąć. Finalnie skóra jest gładka, miękka w dotyku, przyjemnie oczyszczona. Peelingu używam od kilku miesięcy, regularnie i niestety nie zauważyłam aby zmniejszyły mi się przebarwienia. Jedyne co mogę powiedzieć, to lekko wyrównany koloryt, choć i to wydaje mi się nieco zaciągane. Produkt jest bardzo wydajny, myślę, że spokojnie wystarczy mi go na cały rok kalendarzowy. Opakowanie pozostawia dużo do życzenia. Moja pompka przystała działać po kilku użyciach. Regularnie też trzeba ją czyścić ponieważ dziubek się zatyka.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • odświeża
    • skóra jest wygładzona i miękka w dotyku
    • wydajny
    Wady:
    • zapach kostki do wc
    • źle działająca i zatykająca się pompka
    • trzeba poświęcić trochę czasu aby wszystkie kluseczki zmyć z twarzy
  • 16 października 2022 o 19:24
    Po użyciu tego peelingu czuć dosłownie pod palcami, że coś tam się na twarzy złuszcza. Jednak czy to aby na pewno naskórek?
    Peeling ten już jakiś czas temu kupiłam drogą internetową (nie widziałam, żeby był gdzieś dostępny stacjonarnie), płacąc około 70 złotych za pojemność 150ml. Czytałam sporo dobrych opinii na jego temat i głównie to mnie zachęciło do przetestowania. Kosmetyk zamknięty jest w butelce z pompką o prostej szacie graficznej. Lubię takie rozwiązania, gdyż są bardzo higieniczne. Jednak w tym przypadku pompka po niemalże każdym użyciu się zatyka glutkiem i trzeba użyć trochę siły, by ją odblokować i przy okazji pryskając zawartością po ścianach :D Konsystencja jest średnio gęsta, żelowa i gdy nałoży się grubszą warstwę, może trochę spływać z twarzy. Zapach określiłabym jako orzeźwiający i całkiem przyjemny, aczkolwiek nie jest to woń świeżo wyciśniętej cytryny, a raczej lekko syntetycznej. Producent na opakowaniu zaznacza, iż wystarczy 2 do 5 minut masażu, by peeling zaczął działać i był gotowy do zmycia.Podczas masowania nie miałam żadnych negatywnych odczuć w postaci pieczenia czy szczypania. Za to zaskoczyło mnie, co ten specyfik robi z naskórkiem. Po chwili masażu czuć pod palcami ruloniki, a gdy spojrzy się na dłonie, widać złuszczony naskórek, czasem w naprawdę dużych ilościach. Aż wierzyć się nie chce, że zwykły peeling do stosowania domowego może robić takie cuda. I szczerze mówiąc podejrzewam tutaj małe oszustwo, bo moje dłonie po rozprowadzeniu tego peelingu wyglądały jak po obieraniu warzyw z dużą ilością skrobi - były lepkie i miały taką jakby warstewkę. Wydaje mi się po prostu, że to jakieś składniki w INCI muszą ze sobą oddziaływać i dawać taki rezultat przy masażu, choć może się mylę i to faktycznie naskórek, ale naprawdę wierzyć się nie chce... Jeśli tą recenzję czyta jakaś Pani kosmetolog/chemik, prosiłabym o komentarz, czy faktycznie to coś ze składu tak działa czy to jednak faktycznie martwy naskórek. W każdym razie substancję dość ciężko do końca zmyć z twarzy i daje wrażenie, jakby pozostawała na buzi w postaci niewidzialnego filmu, więc dla bezpieczeństwa lepiej po peelingu użyć jeszcze żelu, by uniknąć zapchania porów. Zwłaszcza, że gdy specyfiku do mycia nie użyłam, z dwa razy mi się zdarzyło, że po peelingu pojawiły się drobne niedoskonałości.. Co do efektów, generalnie peeling działa, to na pewno! Złuszcza naskórek (nie sądzę, że w aż takich ilościach, ale nawet jeśli to coś, co pozostaje na dłoniach nie jest naskórkiem, to powiedzmy, że ma dodatkowe działanie peelingujące podczas masażu), wygładza, oczyszcza, nie wysusza i redukuje ilość wydzielanego sebum. Co do INCI, mamy tutaj wiele cennych składników roślinnych, w tym ekstrakt z szałwii czy z wąkrotki azjatyckiej działające łagodząco, przeciwzapalnie i nawilżająco, wyciąg z owoców papai delikatnie złuszczający skórę, ekstrakt z zielonej herbaty będący naturalnym atyoksydantem oraz z aloesu dadający cerze nawilżenia oraz wiele, wiele innych. Kosmetyk zawiera również bogatą w składniki mineralne wodę gazowaną z Francji. Ogółem jeśli chodzi o skład jest naprawdę dobrze. Podsumowując: kosmetyk polecam, ale z racji, że pozostawia po sobie warstewkę, radzę go jednak zmyć pianką lub żelem, aby uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek. Działanie jest w porządku, skład również, cena nieco wysoka, ale biorąc pod uwagę dużą pojemność, a co za tym idzie - wydajność, jest do zaakceptowania. Myślę, że warto spróbować, choćby po to, by się pozastanawiać, czy to coś rolującego się pod palcami jest faktycznie naskórkiem czy trikiem wyprodukowanym przez sprytnych chemików ;D
    Zalety:
    • wygładzenie i oczyszczenie skóry, złuszczenie martwego naskórka
    • zmniejszenie wydzielania sebum
    • nie powoduje efektu ściągnięcia skóry, a nawet daje uczucie jej nawilżenia
    • dobry skład
    • żelowa konsystencja
    • orzeźwiający zapach
    • wydajność (naprawdę ten produkt ciężko zużyć do końca, jest i jest :D)
    • opakowanie z dozownikiem w formie pompki
    Wady:
    • pozostawia na twarzy wyczuwalną warstewkę, która może się przyczynić do powstania niedoskonałości skórnych (mnie się parę razy zdarzyło)
    • produkt trochę ciężko zmyć z buzi
    • zatykająca się pompka
    • dość wysoka cena
    • dostępny głównie drogą internetową
    • nie rozjaśnia przebarwień
    krokuch
    9 sierpnia 2021 o 13:40
    zapach płynu do czyszczenia WC
    Peeling ma wodnisto - żelową konsystencję w delikatnie żółtym kolorze. Pompka nie zapycha się, działa znakomicie. Zapach produktu jest koszmarny. Coś pomiędzy cytrynowym domestosem a wybielaczem do tkanin. Mocno drażni i może być nie do wytrzymania dla osób wrażliwych. Złuszcza bardzo dobrze, wygładza, ale bywało, że podrażniał, a wtedy skóra była czerwona przez dłuższy czas.