Isana Don't Worry Bee Happy Duschgel Żel pod prysznic

• 21 października 2020 o 9:49
    Niezbyt korzystny zapach
    Lubię żele pod prysznic Isana, ale ten wyjątkowo nie przypadł mi do gustu. Niby wszystko jest ok (dobrze myje, nie wysusza skóry ani jej nie podrażnia i jest tani), ale jego zapach mnie odstręcza. Faktycznie czuje się aromat miodu, ale nie jest on zachęcający, tylko jakiś taki duszący i lekko stęchły. Zdecydowanie nie daje uczucia odświeżenia, ale na szczęście nie utrzymuje się na skórze.
    Zalety:
    • dobrze myje
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    • niska cena
    Wady:
    • niezbyt ładny zapach
    • SLS w składzie
    cora
    13 lipca 2020 o 21:50
    Dziwny twór
    Kolejny żel Isana, który mam w ramach szukania ideału za trzy złote, albo: testuję żele tej marki, żeby wybrać najlepszy (ale ta chwila jeszcze nie nadeszła), w każdym razie nadal nie znalazłam. Don' t worry z pszczółką (i z motylimi skrzydłami, bo nie są to skrzydełka pszczoły) to był jeden z pierwszych zakupów po mojej wizycie w drogerii od nieobecności (tyle miałam niezużytych produktów) trwającej w pandemii od czwartego marca do piętnastego czerwca, więc można sobie wyobrazić ile nowości mnie tam zaskoczyło. Żel pszczoła nie jest nowością, widywałam go na półkach już wcześniej, tym razem wrzuciłam do koszyka i tyle. Widać naklejkę limited edition na zgłoszeniu wizaż, na moim opakowaniu również, ale to chyba już od dawna można kupić i nadal jest wszędzie w rossmannach. Szata graficzna ładna, Isana nie poprzestaje na różowo- mlecznych i fioletowych kompozycjach kwiatowo- owocowych, wprowadza też innowacje, ładne, łatwe do odróżnienia łąkowe kwiatki w kolorze "złotym", kojarzy się to z golden hour;) Skład nieco sztuczny, brak w nim miodu, mimo że pszczółki (?) na rysunku. Ale nie brak tu innych substancji mających zapewnić nawilżenie czy odżywienie skóry. Być może jest to problematyczne w opcji żelu pod prysznic, mającego tylko zapewnić mycie bez zbędnych dodatków, niemniej tu kilka przydatnych substancji jest, np. witamina E, glicerydy, gliceryna. Konsystencja żelowa. Proszę sobie wyobrazić, ten żel wygląda jak żółty, przezroczysty płynny miód. Zapach nie jest miodowy i nie jest słodki, prócz składu rozczarował mnie również zapach. Jest owszem ładny, ale nie jest miodowy. Przypomina zapach kosmetyków "miodowych" Oriflame, choć nie wiem czy coś się nie zmieniło, gdyż Oriflame dawno już nie kupowałam. Zapach żelu pszczółka Isany bardzo mocno mi Ori przypomina, jest to zapach kwiatów akacji/robinii akacjowej. Myje w miarę dokładnie, ale pieni się słabo, wręcz trudno go spienić, na mokrej skórze tworzy warstwę olejową, oślizłą, nie spotkałam czegoś takiego do tej pory w żelach pod prysznic, cud, że myje. Nie zauważyłam, by nawilżał skórę, ale nie spowodował tez przesuszenia. W pośpiechu nie było przymusu zastosowania balsamu do ciała, skóra reagowała dobrze i nie uległa przesuszeniu. Jest okres letni, więc ogólnie skóra nie jest tak ususzona jak zimą w ogrzewanych pomieszczeniach, toteż właśnie latem ten żel jest optymalnym kosmetykiem. Czy zimą również, to się okaże, o ile kupię ponownie.
    Zalety:
    • składniki,
    • kolor opakowania i kolor żelu,
    Wady:
    • liczyłam na zapach miodu, łąki, tymczasem...
    • oślizłość
    Alusiaa
    2 czerwca 2020 o 18:56
    Bardzo lubię
    Zele Isana stosuję namiętnie, jak tylko pojawi się nowy zapach od razu muszę go przetestować. Ìtak było też tym razem, pięknie pachnie, daje idealną, miękką piankę. Prysznic z zelami Isana to sama przyjemność.
  • 18 lutego 2020 o 11:47
    Koło miodu to nie leżało
    Niestety zapach dla mnie okropny, w ogóle nie czuję tu miodu za to jakiś taki dziwny, sztuczny zapach. Ledwo mi się udało wykończyć opakowanie, bo tak mi się ten zapach nie podobał. Lubię produkty Isana ale ten jest średni, chociaż pieni się ok, dobrze myje to go i tak więcej nie kupię.
  • 18 lutego 2020 o 9:35
    Miodzio
    Bardzo mi się podoba miodowy zapach tego żelu. Nie pieni się tak mocno ale zapach otula mnie przepięknym, słodkim urokiem. Myje dobrze,najlepiej sprawdza się na zimę. Uwielbiam żel Isana za swoje przepiękne szaty graficzne!
    Zalety:
    • przepiękny zapach
    Wady:
    • trochę słabo się pieni