WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

Cattier Masque Visage, Argile Verte Prete A L'Emploi ( Maseczka z glinki zielonej

• 20 listopada 2012 o 18:17
    Bardzo dobra glinka
    Mam tą maseczkę, ale w trochę innej tubce, jednak skład się zgadza. Ogólnie bardzo dobra glinka, ale tylko do bardzo tłustej skóry. Moją tłustą skórę i tak podrażniała, ale zaczęłam dodawac do niej kilka kropli jakiegoś olejku i jest rewelacja- dłużej zasycha, a skóra po zmyciu nie jest taka podrażnona. Rewelacyjnie wyciąga zanieczyszczenia ze skóry- nie zbędna w każdej kosmetyczce. Polecam
  • 31 lipca 2012 o 12:31
    Rewelacja
    Od kilku lat nie wyobrażam sobie pielęgnacji mojej tłustej cery bez zielonej glinki. Trafiałam na lepsze i gorsze, ale Cattiera mogę polecić każdemu. Glinka jest już gotowa, w formie pasty wyciskanej z tubki, więc odpada zabawa z mieszaniem proszku i sprzątaniem. Konsystencja jest idealna, nie za gęsta, nie za rzadka, ja przed użyciem glinki delikatnie wstrząsam tubką, żeby woda się tak nie oddzielała od zbitej masy. Doskonale zwęża pory i koi skórę, ja akurat stosuję się do zaleceń producenta i nie przekraczam czasu 10 minut, dodatkowo co chwilę zraszam glinkę wodą termalną, żeby nie zaschła i nie straciła swoich oczyszczających właściwości. Oczyszcza skórę z toksyn, zawsze po użyciu jest bardziej promienna, nie wydaje się już taka zmęczona. Czyści pory tak, że kolejnego dnia zanieczyszczeń jest o połowę mniej. W moim przypadku, chwilę po użyciu skóra nie jest w rewelacyjnym stanie, bo glinkę zmywam szmatką muślinową. Szmatkę płuczę w ciepłej wodzie (nie we wrzątku!), przykładam do twarzy, masuję delikatnie kolistymi ruchami, po czym płuczę szmatkę w zimnej wodzie (nie lodowatej) i powtarzam procedurę. Taki sposób zmywania glinki zajmuje maksymalnie 2 minuty i nie trzeba przesadnie trzeć skóry ani poprawiać ominiętych miejsc. Kolejnego dnia skóra wygląda rewelacyjnie, dlatego polecam zwłaszcza przed imprezą, a po glince od razu gruba warstwa lekkiego kremu nawilżającego. Glinkę stosuję maksymalnie 2 razy w tygodniu, żeby nie przesuszyć skóry. Bardzo wydajna, na pokrycie twarzy i szyi wystarcza odrobina. Przydaje się zwłaszcza latem, pomaga utrzymać skórę w ryzach, kiedy nie można stosować kwasów i retinoidów. Cudowny skład, w 100% natura, więc nikomu krzywdy nie zrobi. Skład podany w zgłoszeniu jest oczywiście nieprawdziwy, na opakowaniu widnieją tylko 3 składniki: Aqua, Montmorillonite, Kaolin. Woda, minerały i glinka. Mniej znaczy więcej, to moja ulubiona zasada pielęgnacji, która sprawdza się najlepiej w utrzymaniu pięknej cery. Montmorillonite oznacza jednocześnie minerały i typ glinki, która zawiera więcej drogocennych pierwiastków niż inne glinki i pochodzi z południa Francji. Producent twierdzi, że glinka pochodzi ze skał krzemionkowo-aluminiowych i posiada około 20 różnych minerałów, m.in. krzem, magnez, wapń, potas, fosfor i sód. Od samego czytania etykietki czuję się piękniejsza ;) Muszę się jednak zgodzić z producentem, glinka ma właściwości dezynfekujące, absorpcyjne i gojące. Cudownie łagodzi podrażnioną cerę (oczywiście w duecie z wodą termalną, osuszaniem skóry chusteczkami higienicznymi i lekką dietą) i przyspiesza gojenie się niespodzianek. Zauważyłam też wygładzenie i odżywienie cery. Nie szczypie, nie podrażnia. Zapach przyjemny, moim zdaniem pachnie lekko męskimi perfumami. Polecam wszystkim, nie tylko osobom borykającym się z tłustą cerą. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: 2 tubki
  • 17 sierpnia 2011 o 21:12
    Fajna :)
    Nie wiem czy kupię, bo zamówiłam tę maseczkę w postaci proszku aż 3kg hehe ;) Jest fajna, super dla skóry tłustej, troszkę ciężko ją zmyć, ale lubię tę glinkę, gdyż jest naturalna (ja mam w kartonie i dodaje do niej wodę,aby powstała papka) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: ten karton starczy mi chyba rok albo i więcej :)
  • 7 kwietnia 2011 o 16:37
    działanie tak konsystencja nie
    Ogólnie lubię kosmetyki tej firmy. Wcześniej miałam glinkę różową, ale ponieważ nie oczyszczała wystarczająco zdecydowałam się na zieloną. Przyznam szczerze, że konsystencja jest koszmarna (nie wiem czy to przez zmieniony skład). W porównaniu z różową glinką tą nakłada się bardzo ciężko ponieważ zbija się w gluty i trzeba dodawać wody. Zaletę ma taką, że nie trzeba jej nakładać grubą warstwą bo i tak oczyści cerę. Poza tym nie wysycha tak szybko jak inne glinki, nie podrażnia, nie wysusza. Zapach w porównaniu z różową prawie niewyczuwalny. Nie jest zła, ale ja do niej nie wrócę, bo są inne mam nadzieję lepsze. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej tubki
  • 28 sierpnia 2010 o 15:10
    TAK!
    Super,bardzo polecam wersje w tubce,jest wygodniejsza od proszkowej,a dziala prawie identycznie-niestety zawiera jeszcze alkohol...Dobrze oczyszcza i przy regularnym stosowaniu poprawia wyglad tlustej cery. To taki maly niezbednik w kosmetyczce;) Kiedy wahania hormonow daja o sobie znac(kobietki pewnie wiedza doskonale co mam na mysli;)maseczka sprawdza sie super:) Nakladam ja wtedy nawet codziennie i cera zdecydowanie "sie uspokaja". Widzialam rowniez wersje z rozmarynem...ciekawe,ale obecnie niedostepna w mojej aptece...Używam tego produktu od:kilka lat Ilość zużytych opakowań:...duuzo