Maseczki klasyczne

Bielenda Botanical Clays, Wegańska maseczka z glinką zieloną

• 17 grudnia 2022 o 13:43
    Skuteczna
    Maseczka znajduje się w saszetce o bardzo ładnej szacie graficznej, która zachęca do kupna. Dół opakowania jest transparentny, przez co już w sklepie można podejrzeć produkt. Dzięki nacięciu dość łatwo otworzyć ją bez pomocy nożyczek. Saszetka mieści 8 g kosmetyku - taka ilość wystarczyła mi na pokrycie twarzy i podbródka grubą warstwą. Jeśli chodzi o zapach, nie czuję tutaj ziemistej, charakterystycznej woni glinki, którą maska zawiera, co jest na plus. Czuć za to aloes - świeży, roślinny, całkiem przyjemny aromat. Maseczka ma jasnozielony kolor, niemal identyczny jak opakowanie. Jej konsystencja jest bardzo gęsta i kremowa, mimo to łatwo ją rozprowadzić. Dzięki obecności innych składników nie zasycha tak bardzo jak sama glinka, ale i tak wolałam ją spryskać ze dwa razy podczas aplikacji. Zmywanie zajmuje trochę czasu, jednak nie sprawia szczególnych trudności. Po usunięciu maski pojawiło się odświeżenie - było ono zarówno mocno odczuwalne, jak i widoczne. Koloryt cery został wyrównany, nawet na policzkach, które mają tendencję do zaczerwienień. Wszelkie krostki stały się ukojone i mniej widoczne. Jedynie te większe są oporniejsze, ale i tak trochę bledsze. Maseczka również oczyszcza pory, aczkolwiek w tym aspekcie nie było efektu wow. Zastrzeżenie mam w zasadzie tylko do nawilżenia - wbrew deklaracjom producenta maseczka absolutnie tego nie robi, ale przynajmniej nie wysusza. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu i kupię go ponownie. Mnóstwo dobrych efektów tuż po aplikacji zostało dopełnionych faktem, że maska przyspieszyła gojenie się niedoskonałości, a po 3 dniach zniknęły. Polecam.
    Zalety:
    • odświeża,
    • wyrównuje koloryt cery,
    • koi krostki,
    • przyspiesza gojenie się wyprysków,
    • przyjemna konsystencja,
    • stosunkowo łatwo ją zmyć.
    Wady:
    • w ogóle nie nawilża.
    alemale
    18 września 2022 o 19:14
    Bielenda, Botanical Clays, Wegańska maseczka z glinką zieloną
    Jedna z dwóch cudownych glinkowych maseczek Bielendy, które skradły moje serce (choć ta zajęła drugie miejsce ;)). Produkt świetnie wygładza skórę, zmniejsza niedoskonałości, reguluje pracę gruczołów łojowych, poprawia koloryt, koi i matuje. Mogłoby jej być nieco więcej w opakowaniu, ale poza tym - nie mam zarzutów
  • 1 sierpnia 2022 o 21:35
    Po jednorazowym użyciu nie zauważyłam efektów. Samej maski w saszetce jest dość mało, a ja lubię nałożyć sobie dużą ilość glinki na twarz.
    Używa od:próbka
    Bardzo lubię używać masek glinkowych i produktów z glinkami. Widzę, jaki fajny efekt dają na mojej skórze. Tak naprawdę przygodę z glinkami dopiero zaczynam i zagłębiam się w ten temat. Zaczynam ja od podstaw, czyli kupując gotowe maseczki glinkowe. Tak trafiłam na Botanical Clays od Bielenda. Wybrałam ja z pośród innych dostępnych maseczek tego rodzaju. Maska zamknięta jest w saszetce. Ma ładny, jasnozielony kolor oraz gładką konsystencję. Ma delikatny i przyjemny zapach. Sposób użycia: należy ją trzymać na twarzy 10 minut. Tak też zrobiłam. Maska w tym czasie nie wyschła, wiec nie musiałam jej spryskiwać wodą. Maseczka jest dość nie wystarczająca ilość w tym opakowaniu, bo mi wystarczyła na nałożenie cienkiej warstwy, a ja lubię nałożyć glinki grubszą warstwą i nie tylko na twarz, ale też na szyje i dekolt. Tutaj musiałabym użyć naraz dwóch saszetek. Po zmyciu skóra jest całkiem ładnie nawilżona i napięta, ale czy oczyszczona? Niestety nie. Ogólnie efekt całkiem przyjemny, bez efektów ubocznych, ale wydaje mi się, że ta maseczka sprawdzi się cerze suchej\mieszanej, niż stricte tłustej.
  • 16 kwietnia 2022 o 12:14
    świetna!
    Właśnie takiej maseczki oczyszczającej poszukiwałam. Maska z glinką zieloną oczyszcza skórę, zaskórniki stają się niewidoczne, wyraźnie czystsza skóra po użyciu. Jednocześnie maska nie wysusza skóry co zdarza się często w przypadku innych produktów oczyszczających. Stosowałam również pod oczy i miałam ładnie wygładzoną i nawilżoną powierzchnię. Polecam. Jedną saszetkę stosuję na dwa razy, dzień po dniu.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • nawilża i wygładza
    • nie ma uczucia ściągnięcia po użyciu
  • 10 stycznia 2022 o 20:41
    Fajnie wygładza
    Używa od:próbka
    Zakupiłam maseczke ponieważ oczarowało mnie opakowanie, takie inne niż zwykle miewają maseczki bo trochę przezroczyste przez co można podglądnąc kolor maski. Maseczka jest gęsta, jedno opakowanie na jedno użycie. Po nałożeniu nie szczypie w podrażnionych miejscach twarzy, nie ma uczucia ściągania skóry przy zasychaniu maski na twarzy. Po zmyciu buzia jest gładziutka, rozświetlona a nawet troszke wyrównała mi koloryt skóry. Na pewno do niej wróce.