Kremy z filtrem do twarzy

Dottore Cosmeceutici City Sun, Protective Face Cream SPF 50+ Krem przeciwsłoneczny

• 21 marca 2024 o 11:37
    przyjemny
    Posiadam cerę wrażliwą/mieszaną z tendencją do nawrotu trądziku różowatego. Krem zamknięty w wygodnej buteleczce z pompką. Sama konsystencja jest dość wodnista i przy nakładaniu najlepiej dozować ilość, aby nie uciekł. Ma delikatny, ale przyjemny zapach. Przy aplikacji ładnie się rozprowadza, nie bieli, czasem przy za dużej ilości potrafi się rolować, ale to zdarzało mi się sporadycznie. Ładnie wtapia się w cerę i czuć nawilżenie oraz ukojenie. Sam efekt na skórze jest delikatnie świetlisty, ale jest to przyjemny efekt, a nie efekt spoconej twarzy. Jeśli chodzi o makijaż to trzyma się na tym kremie w porządku. Nie zauważyłam aby wpływał na trwałość makijażu, wszystko na nim pięknie się trzyma, chyba, że trafi się dzień kiedy się roluje. To od razu jest do zmycia. Przy mojej cerze krem sprawdza się świetnie, koi, łągodzi stany zapalne, nawilża i nie podrażnia oczu.
    • działanie
    Wady:
    • czasem się roluje
    mrowkax
    9 grudnia 2021 o 13:16
    świetny!
    Najlepszy krem z wysokim filtrem, jaki miałam. Jest bardzo lekki jak na ten rodzaj kosmetyku, łatwo się rozsmarowuje, nie bieli, nie jest za tłusty, szybko się wchłania. Nadaje się jako samodzielny krem na dzień, ale ja używam go z innym. Nieco się roluje, ale nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby taki kosmetyk się nie rolował, na tle innych wypada świetnie. Aby zapobiec rolowaniu trzeba nałożyć go dość szybko i dać chwilę na wchłonięcie. Opakowanie kremu jest wygodne i higieniczne, pompka chodzi łatwo, nie zacina się. Dla mnie to bardzo dobry produkt. Jest drogi, ale też wydajny, więc myślę, że nie będzie problemu, by upolować go na promocji. Po dłuższym używaniu (drugi rok) mogę dodać, że używany solo nie roluje mi się, dobrze chroni przed słońcem. Nie będę już szukać innego kremu spf, bo ten jest dla mnie idealny.
    Zalety:
    • działanie
    • wchłanialność
    • nie bieli
  • 9 czerwca 2021 o 17:02
    Bardzo lekki ale niestety z wadami
    Krem kupiłam zachęcona dobrymi opiniami i niestety bardzo się na nim zawiodłam, próbuję go zużyć o 1,5 miesiąca i ciągle mam z tym problem. Z pewnością jest bardzo lekki, niestety nie wchłania się zbyt dobrze (mam wrażenie jakbym smarowała twarz jogurtem) i dosyć szybko zastyga przez co również łatwo się roluje. Po nałożeniu go od razu czuję że moja skóra przestaje oddychać i zaczyna się pocić przez co praktycznie od razu krem zaczyna się warzyć w okolicach ust. Mam mieszaną skórę, krem z filtrem zazwyczaj stosuję rano a następnie reaplikuję 2-3 razy w ciągu dnia, niestety kremu City Sun nie jestem w stanie reaplikować przez to jak łatwo się roluje. Myślę że to może być dobra opcja dla kogoś kto stosuje filtr raz dziennie i nie do końca zależy mu na nałożeniu odpowiedniej ilości czy reaplikacji, dla mnie niestety się nie sprawdza, dlatego kolejny raz po niego nie sięgnę.
    Zalety:
    • Lekki
    • Ochrona przed Blue Light
    • Wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • Łatwo się roluje
    • Widoczny na skórze
    • Główne filtry w składzie stanowią filtry przenikające
  • 31 sierpnia 2020 o 18:13
    Genialny
    Na krem zdecydowałam się po poleceniach. Muszę stwierdzić, że to najlepszy krem do twarzy z filtrem jaki kiedykolwiek miałam. Duży plus także za pompkę. Krem cudownie pachnie. Bardzo łatwo rozprowadza się po skórze i nie bieli jej. Nadaje się także pod makijaż. Nie zapycha skóry z czym często miałam problem po stosowaniu filtrów na twarz. Nie podrażnia ani nie uczula. Przede wszystkim jest bardzo lekki i nie zostawia na skórze tłustego filmu. Działa na skórę także nawilżająco. Przed promieniami UV chroni bez zarzutu. Jedynie cena mogłaby być nieco niższa
    • łatwo sie rozprowadza
    • nie bieli skóry
    • nie zostawia tłustej warstwy
    • nie podrażnia
    • nie zapycha
    • nawilża
    • nadaje się pod makijaż
  • 2 sierpnia 2019 o 8:06
    Najlepszy produkt do twarzy z filtrem jaki miałam
    Używa od:próbka
    Dostałam od kosmetyczki próbkę tego kremu i od razu się w nim zakochałam! Jest idealny. Nie zapycha porów, skóra się po nim nie świeci, ma bardzo przyjemną konsystencję i miły zapach. Nałożony na niego fluid trzymał się bez problemu, nie ważył ani nie ścierał. Jak tylko skończę próbkę, którą dostałam (moim zdaniem krem wydajmy) kupuję pełnowartościowe opakowanie
    Zalety:
    • nie zapycha porów
    • nie świeci się po nim twarz
    • dobrze współgra z podkładem
    Wady:
    • nie ma wad :)