Kremy do twarzy dla dzieci

Garnier Ambre Solaire, Sensitive Advanced Kids SPF 50+ Spray ochronny dla dzieci

• 15 września 2023 o 10:08
    Bardzo dobry
    Mam malutkie dziecko, więc latem szukałam dla niego kremu z wysokim filtrem Spf 50+.Krem posiada wodnistą konsystencję przez co bardzo dobrze się rozprowadza i wchłania w skórę.Ogólnie jestem zadowolona z jego działania i spełnił swoje zadanie.Moja córka nie miała żadnych poparzeń mimo, że sporo przebywała na słońcu.Spray jest bardzo wydajny, bo przez całe lato udało nam się zużyć pół opakowania.Jedynie nie miałam okazji przetestować jak się sprawdzi w wodzie , bo posiada wodoodporną formułę.
  • 14 września 2023 o 10:17
    Naprawdę działa!
    Zacznę od tego, że od zawsze nie lubiłam kremów z SPF nakładać na ciało. Od zawsze źle mi się kojarzyły. Były gęste, klejące, bieliły, brudziły wszystko wokół, trudno się je aplikowało. Co roku, gdy wyjeżdżam na wakacje testuję inny krem do ciała z SPF. Za każdym razem kończyło się to tak samo. Nie dość, że powielony schemat, który opisałam wyżej, to w dodatku spalona do czerwoności skóra, pomimo reaplikacji co 2 godziny. Jednym zdaniem parę dni wakacji z głowy. Mam skórę bardzo jasną z tendencją do pojawiania się piegów. Do tego lata nie było wakacji, na których nie byłabym spalona. Bardzo cieszę się, że w tym roku zdecydowałam się na ten krem z filtrem. W końcu znalazłam swojego ulubieńca. Nie wiedziałam, że krem z filtrem na wakacjach można używać z taką przyjemnością. Opakowanie jest bardzo przemyślane. Atomizer produktu bardzo wygodny. Nie chlapie kremem na wszystkie strony, więc wszystko wokół nie jest brudne. Bardzo spodobało mi się pod dozownikiem zabezpieczenie, aby produkt nieużywany w torbie się nie mógł rozlać. Bardzo praktyczne rozwiązanie. Konsystencja kremu REWELACJA. Lekki, szybko się wchłania, nie bieli, łatwo się rozsmarowywuje. Nie mam w ogóle zarzutów do samego kremu, bvo co najważniejsze chroni. Podczas naprawdę dużego upału na wakacjach nie spaliłam się wcale. Jest to mój pierwszy raz w życiu. To mówi dużo o tym kremie. Zapach produktu nie przeszkadza mi, ale też nie powala. Lekko wyczuwalny jest zapach alkoholu, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu. Dostępność produktu jest tragiczna. Musiałam zamówić go w aptece/ drogerii internetowej. Cena za 300 ml z przesyłką to było jakieś 70 zł. Podsumowując, znalazłam swój hit, jeżeli chodzi o kremy z spf do ciała na wakacje. Nie będę szukać dalej, bo ten jest idealny. Polecam.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie bieli
    • atomizer
    • zabezpieczenie przed rozlaniem
    • działanie
    • duża pojemność
    Wady:
    • lekko alkoholowy zapach
  • 20 maja 2022 o 13:18
    Dobry ale nie nasz faworyt
    Produkty Garniera z serii Ambre Solaire to moje odkrycia tego roku, jednak nie wszystkie są hitem. Ten spray a w zasadzie mleczko jest produktem nowoczesnym i poprawnym, ale ma też parę wad. Ja mam opakowanie 200ml. To większe - 300 ml - z pompką z dźwignią na pewno jest nie tylko bardziej ekonomiczne jak i wygodniejsze w aplikacji. Na plus: + bardzo wysoka ochrona SPF50+ + szerokie spektrum UVB + UVA w kółeczku + long UVA + szybko wchłaniająca się formuła + nie lepi się, nie przyczepia się do niego piasek + przy aplikacji daje odczucie mlecznego otulenia i ukojenia + skóra po używaniu po całym dniu jest miękka, nawilżona i natłuszczona + wodoodporny + hipoalergiczny + odporny na sól i chlor + niska ścieralność + nie szczypie w oczy + docelowo praktycznie bezzapachowy + nie wyświeca się, zapewnia miękki glow + zamknięcie w przekręcanym korku, nie potrzeba zatyczki + dobry stosunek jakości do ceny + nie podrażnia skóry mimo obecności alkoholu denaturowanego wysoko w składzie + wysoko wydajny Na minus: - wyraźny zapach alkoholu zaraz po aplikacji - alkohol denaturowany drugi po wodzie w składzie - to on zapewnia lekką konsystencję i szybkie wchłanianie oraz w jakimś sensie dezynfekcję i odparowanie potu - brak ochrony IR i HEV - brak info o poziomie ochrony UVA - Garnier stosuje oznaczenie w formie gwiazdek od 0 do 5, tutaj tej info nie ma - opakowanie 200ml jest dość niepraktyczne - nie wiem po co wytłoczenia na dłonie na butelce, skoro i tak trzeba nacisnąć na korek - korek ciężko się naciska a spray trzeba aplikować na dłoń i dopiero na ciało - bezpośrednio na ciało strumień jest bardzo nieprecyzyjny i nieskoncentrowany, rozchlapuje produkt dookoła - produkt daje odczucie ciężkości na skórze, nie da się o nim całkowicie zapomnieć Reasumując, produkt jest dobry, nowoczesny i godny polecenia, ale trzeba znać jego plusy i minusy oraz wybrać większe opakowanie, jeżeli to możliwe. Nie został jednak naszym ulubieńcem - wolimy inny równoległy produkt Garniera w pomarańczowym opakowaniu z rybką.
  • 6 marca 2022 o 17:27
    Bardzo dobry i skuteczny!
    Sprej trochę kosztowny, ale kupilismy go w lecie, bo szykowaliśmy się na pierwszy wyjazd nad morze z dzieckiem - uznaliśmy, że nie ma co oszczędzac. Opinie były bardzo dobre i spokojnie mogę się do nich przyłączyć. Jest wydajny bo w "psikaczu", dziecku podoba się taka forma aplikacji, można się pobawić udając że to pistolet na wodę i jest zabawa zamiast smarowania tłustym kremem (nie wiem czy lepiej bawił się syn, czy ja). Przebyliśmy przez wakacje bez oparzeń. ale też bez ciuchów uwalanych kremem. Zdecydowanie godny polecenia!
    Zalety:
    • aplikacja, forma spreju, szybko się wchłania
    Wady:
  • 4 sierpnia 2021 o 9:36
    Przypadkowe odkrycie
    Pewnego dnia na bardzo słonecznych wakacjach w Chorwacji skończyły mi się oba moje kremy spf. Jako, że nie cierpię opalenizny i cały rok stosuję ochronę przeciwsłoneczną, musiałam szybko popędzić do pobliskiego marketu. Wybór niestety nie był wybitnie szeroki, ale zdecydowałam się na 50 dla dzieci, dlatego że z doświadczenia wiem, iż często mają konsystencję mleczka. Poza tym bardziej im też ufam, myślę że mogą być lepiej przebadane. Opakowanie ma świetną blokadę, co pozwala zabrać spf ze sobą bez strachu, że rozleje nam się w torebce. Poza tym ma ładny delikatny zapach. Szybko się wchłania, ma konsystencję mleczka. Jego rozprowadzanie też jest dzięki temu proste i przyjemne. Bardzo fajny spf do ciała! Polecam
    • Konsystencja mleczka
    • Zabezpieczenie