Kremy do twarzy dla dzieci

SKIN79 Non-chemical Sun Block SPF50+ PA+++ Krem z filtrem przeciwsłonecznym

• 9 kwietnia 2025 o 9:50
    Podręczne opakowanie, wysoka ochrona
    SKIN79 Non-chemical Sun Block SPF50+ PA+++ zakupiłam w aptece po doradzeniu przez farmaceutę, lubię koreańskie kosmetyki więc nie miałam problemu z podjęciem decyzji o kupnie. SKIN79, Non-chemical Sun Block SPF50+ PA+++ dostaniemy zapakowany w biało beżowy kartoniku, grafika minimalistyczna, wszystko wygląda estetycznie. Krem znajduje się w miękkiej podłużnej tubce o zawartości 50ml, jest to opakowanie idealne do torebki czy nawet do kieszeni, by mieć go zawsze przy sobie. Sama konsystencja kremu jest średniej gęstości, troszkę potrzeba spędzić czasu by dobrze go rozsmarować. Wchłania się dość szybko, lecz czasem widzę lekki bielsze obszary na twarzy. Zapach jest dość specyficzny i intensywny, lecz nie utrzymuje się zbyt długo. Nie ma problemu z nałożeniem podkładu, nie roluje się, lecz można dostrzec że daje efekt jaśniejszej karnacji. Nie powoduje tafli na twarzy, jak również nie daje połysku. Uważam że jest to dobry krem, lecz za ta cenę można znaleść coś lepszego z większą zawartością.
  • 3 kwietnia 2023 o 6:39
    Zawiera spf 50
    Krem pięknie pachnie i bardzo łatwo się go aplikuje na skórę i zawiera SPF 50 i ma ochronę przeciw UVA, UBA. Krem znajduje się w płaskiej tubce z dużą zakrętką. Tubka jest miękka I bez problemu można zużyć krem do samego końca. Krem jest wydajny I ekonomiczny. Krem jest lekki i błyskawicznie się wchłania. Praktycznie od razu możemy przystępować do makijażu, nie wpływa na jakość makijażu. Przy mojej suchej cerze, sprawdza się wyśmienicie, nie uczula, nie podrażnia i nie zapycha porów.
    moskyy
    21 listopada 2020 o 21:44
    idealny dla skóry mieszanej
    SPF bardzo fajnie zachowuje się na skórze, nie bieli, szybko się wtapia w cerę. Bardzo ładnie współgra z pielęgnacją oraz makijażem. Lekki na skórze, mało wyczuwalny. Wysoki SPF oraz PA. Póki co dla mnie najlepszy filter przeciwsłoneczny. Na pewno jeszcze do niego wróce.
    Zalety:
    • ochrona
  • 8 sierpnia 2020 o 22:34
    Lubimy się
    Po pierwszych zmarszczkami, które zaczęły się pojawiać na mojej młodej skórze wreszcie zaczęłam brać na poważnie kwestie fotostarzenia. Ten krem świetnie się sprawdza - nie bieli, skóra jest matowa i idealnie współgra z makijażem. Nie wyświecam się szybciej niż normalnie. Jedyny minus dla mnie to fakt, że skóra jest jakby ściągnięta i po nałożeniu makijażu lekko szczypie/swędzi przez jakiś czas. Poza tym to świetny zakup, polecam!
    zilia
    30 lipca 2020 o 10:55
    Słabszy brat bliźniak
    Zachwycona bliźniakiem tego kremu, żelowo-kremową wersją postanowiłam spróbować krem z filtrami mineralnymi, ale trochę się na nim zawiodłam. Jak to zwykle bywa z mineralnymi filtrami pozostawia widoczną białą warstwę. Pozostawia skórę matową czego osobiście nie lubię w kosmetykach, uwielbiam rozświetlenie i blask (dlatego żel krem z tej serii bardziej mi się spodobał). Zdecydowanie wolę jego żelowego brata.
    Zalety:
    • dobrze się rozprowadza
    • dobrze się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • trochę bieli
    • po wchłonięciu moja skóra była nieprzyjemna w dotyku
    • mała pojemność
    • problem z wyciśnięciem kiedy jest już mało produktu w opakowaniu
    • drogi jak na taką pojemność i skład