Olejki do ciała

Mohani Olej z awokado

Mohani Olejek Awokado 100ml

• 3 lipca 2023 o 15:43
    Świetny do masażu twarzy
    Parę razy zdarzyło mi się nałożyć olej na twarz na noc, ale ja chyba nie jestem do tego stworzona. Na krem, pod krem, z kremem no każda ta konfiguracja mi przeszkadzała i mam wrażenie że dawała więcej złego niż dobrego. Jednak masaż twarzy to już zupełnie co innego. Wykonywałam go parę razy w tygodniu wieczorem i faktycznie poczułam efekty. Moja skóra była widocznie odżywiona i przyjemna w dotyku.
  • 9 maja 2022 o 16:48
    Nie szkodzi
    Kupiłam w zastępstwie Nanoil, szukałam czegoś tańszego. Oleju używam do olejowania włosów. Olej ten ma rzadką, w miarę tłustą konsystencję i neutralny zapach. Ma ładne opakowanie z przyciemnionego szkła i atrakcyjną pojemność. Jest łatwy do wypłukania. Nie powoduje podrażnienia i łupieżu. Mam suche, długie, kręcone włosy. Zużyłam ponad połowę opakowania kosmetyku, ale wciąż nie jestem pewna efektów. Nie zauważyłam ani nawilżenia, ani odżywienia.
    • Pojemność
    Wady:
    • Nie ma efektów
  • 30 września 2021 o 8:54
    Nie będzie to mój ukochany olej z awokado, ale jak najbardziej jest to bardzo dobry, godny polecenia produkt.
    Olei z awokado używam już od dłuższego czasu gdyż jest to jeden z tego typu produktów, który sprawdza mi się naprawdę genialnie i którego nie może zabraknąć w mojej kosmetyczce. W ogóle określam siebie jako fankę olejków, gdyż kocham to, jak bardzo są uniwersalne i jak świetnie są w stanie zrewolucjonizować naszą pielęgnację na różnych etapach. Tym razem zdecydowałam się na coś od marki Mohani, gdyż nie będę ukrywać, że do tej pory jej nie znałam i nic od nich nie testowałam, a jako, że lubię testować nowe dla mnie firmy i produkty, z chęcią sięgnęłam po ich propozycję. Kosmetyk możemy zakupić w kilku wersjach rozmiariowych. Ja zdecydowałam się na buteleczkę o pojemności 100 ml, gdyż tego że oleju idzie u mnie na pęczki, więc wolę zaopatrzyć się na zapas. Opakowanie jest szklane, przyciemniane, jak to produkty o naturalnym składzie przystało. Etykietka pokrywająca prawie całą długość butelki jest w odcieniach ciemnego różu oraz bordo, prezentuje się naprawdę bardzo ładnie. Widnieje na niej logo producenta oraz nazwa produktu przedstawione za pomocą białej czcionki. Aplikatorem jest tutaj czarna pipetka, również szklana, która jak najbardziej spełnia swoją rolę i której nie mam nic do zarzucenia. Skład tego produktu to tak naprawdę czysty olej z awokado, więc nie ma tu się nad czym rozwodzić. Konsystencja jest typowo oleista, lekko wodnista. Kosmetyk ten ma brunatny, częściowo transparentny kolor, który może farbować np. tkaniny, więc warto mieć to na uwadze. Zapach to typowe nuty towarzyszące olejowi z awokado, są one trudne do opisania i zdaję sobie sprawę, że wiele osób może ich nie polubić, jednak ja naprawdę je uwielbiam. Oleju używałam przede wszystkim na włosy do wykonywania zabiegu olejowania. Nakładałam go na podkład wykonany z żelu aloesowego i dokładnie wczesywałam tak, aby produkt dokładnie otoczył każdy włos z osobna. Całość trzymałam na głowie nie dłużej niż dwie godziny ale nie krócej niż jedną godzinkę. Produkt bezproblemowo emulguje się za pomocą przeznaczonej do tego odżywki, nie ma problemu z jego zmyciem nawet łagodnym szamponem. Jeżeli chodzi o efekty, to daje on mojej fryzurze niewiarygodną miękkość i blask, który wręcz uwielbiam. Od razu widać, że jest ona zdrowa i wypielęgnowana. Dodatkowo kosmetyk zdecydowanie ułatwia rozczesywanie, a także nawilża i odżywia. Produkt nakładałam też czasami na buzię. Nie robiłam tego co prawda zbyt często, ale jednak zdążyłam zauważyć, że już jedna kropelka dodana do kremu bądź nałożona zamiast jego, bezpośrednio na serum działa nawilżająco i regenerująco na skórę. Na twarzy pojawia się zdrowy, nieprzesadzony blask i nie występuje nadmierne wydzielanie się sebum. Kosmetyk nadaje się także jako olejek do masażu czy do olejowania skóry na mokro. Jak dla mnie produkt ten jak najbardziej spełnia swoją rolę i jest niesamowicie uniwersalny. Jest to coś, w co naprawdę warto się zaopatrzyć i wprowadzić do rutyny pielęgnacyjnej, a na pewno się nie pożałuje. Propozycja od marki Mohani może nie będzie moim ukochanym olejek z awokado, bo jak się okazuje producent ma znaczenie i olej olejowi nierówny mimo, że z pozoru wydaje się identyczny, ale w dalszym ciągu bardzo go polecam.
    • Konsystencja
    • Uniwersalność
    • Wspomaga kondycje włosów
    • Nadaje się do olejowania
  • 3 marca 2021 o 17:08
    do ciała i włosów ok
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Mam cere mieszaną, dlatego oleje to u mnie zawsze ryzyk fizyk, ale juz po jednej nocy z awokado wiedziałam, że nigdy wiecej tego nie powtórze - był dla mnie zwyczajnie za ciężki. Za to na włosy i resztę ciała - super. Olejowanko na włosy wpłynęło super, tylko trzeba go dokładnie zmyć, najlepiej OMO :) Duże opakowanie, bardzo wydajne. Jednak chyba wole zdecydowanie olej z malin :)
    Zalety:
    • duze opakowanie
    • super na wlosy
    Wady:
    • zapycha buzie
  • 26 maja 2020 o 18:48
    Strzał w 10 :)
    Długo się zastanawiałam nad olejem do twarzy, w końcu padło na awokado. To był istny strzał a 10:) moja skóra to pokochała. Ale od początku. Olej jest zamkniety w szklanej ciemnej buteleczce z pipetą( pojemność 100ml). Konsystencja dość leista. Przeznaczony jest do cery suchej, zniszczonej, dojrzałej. Oraz do włosów i paznokci. Osobiście stosuje to tylko i wyłącznie na twarz, szyję oraz dekolt. Stosuje to codziennie wieczorem od ponad miesiąca. Olej nie podrażnił ani nie uczulił mojej skóry. Za to widocznie ją nawilżył, oraz odżywił. Skóra stała się jedrna, promienna. Rozprowadzam to po całej twarzy wykonując przy tym delikatny masaż. Przez co olej lepiej się wchłania. Jestem mega zadowolona i wiem że to na pewno niebbefzoe moja ostatnia buteleczka tego cudownego oleju. Polecam do cery suchej.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze nawilża skórę.
    • Zapobiega utracie wody
    • Regeneruje
    • Wydajny
    Wady:
    • Dostępny tylko na stronach internetowych