Peelingi do ciała

Joanna Naturia, Drobnoziarnisty peeling myjący `Grejpfrut`

• 8 listopada 2022 o 19:41
    Owocowy ogródek Joanny
    Peelingi Joanny są jak cukierki, słodkie i pachnące. Używanie ich to przyjemność dla zmysłów. Bardzo je lubię. Zapach grejpfruta szczególnie mi odpowiada, więc ten peeling bardzo mi pasował, zwłaszcza że to peeling myjący, a takie lubię. Co do skutków czyli wpływu na stan skóry to działa jak każdy peeling- usuwa zapewne martwy naskórek i nieznacznie poprawia stan skóry. Mnie to wystarczy. Jedyne zastrzeżenie to pojemność- mogłaby być większa, by nie produkować kilogramów plastiku.
    • działanie myjące
    Wady:
    • pojemność
  • 7 sierpnia 2021 o 5:12
    Grejpfrutowa świeżość
    plusy: + soczysty grejpfrutowy zapach + dobrze wygładza skórę + zawiera ostre drobinki + dokładnie oczyszcza minusy: - nieco zbyt rzadka konsystencja inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - niewydajny
    Drogeria Jasmin
  • 12 kwietnia 2020 o 17:27
    Trafny wybór!
    Peelingi Joanna Naturia zainteresowały mnie w pierwszej kolejności szatą graficzną oraz różnorodnością zapachów. Jednym z moich ulubionych jest drobnoziarnisty peeling myjący 'Grejpfrut'. Niestety z powodu dosyć małej pojemności nie stosuje go na całe ciało lecz tylko na twarz i to też nie codziennie. Niewielkie poręczne opakowanie, kosmetyk ma bardzo ładny i intensywny zapach. Intensywne działanie i gładkość skóry można już zauważyć po pierwszym użyciu. Skóra jest oczyszczona i świeżo pachnąca. Często sięgam po peelingi Joanny, jednak grejpfrut jest moim faworytem.
    Zalety:
    • intensywny zapach
    • skuteczność działania
    • świeża, gładka i oczyszczona skóra
    Wady:
    • pojemność
  • 12 kwietnia 2020 o 15:59
    peeling od Joanny i wszystko jasne
    Jeśli, tak jak ja, uwielbiacie peelingi, to te z Joanny z pewnością znacie i w większości też lubicie. Ja chętnie po nie sięgam nie tylko dlatego, że są skuteczne, ale też świetnie pachną. Grejpfrutowa opcja nie jest gorsza od pozostałych, wręcz przeciwnie, dla mnie jest jedną z ulubionych. - OPAKOWANIE: przeźroczysta, dobrze leżąca w dłoni mała spłaszczona buteleczka zamykana za pomocą wygodnej klapki. Z obu stron producent umieścił naklejki: z przodu z krótką informacją z jakim kosmetykiem mamy do czynienia i z grafiką przedstawiającą owoc grejpfruta, z tyłu przeczytamy o właściwościach kosmetyku, znajdziemy wyszczególniony skład i resztę standardowo umieszczanych w tylnych częściach opakowana informacji. - KONSYSTENCJA: peeling posiada formę żelu w kolorze pomarańczowym, w którym zatopione jest mnóstwo małych naturalnych drobinek, które jednocześnie zagęszczają produkt. Peeling z łatwością wydobywa się z buteleczki i dobrze trzyma się skóry, dzięki czemu nie marnuję kosmetyku. Drobinki mają odpowiednią siłę ścierną, a jednocześnie nie wyrządzają krzywdy, nie podrażniają. - ZAPACH: orzeźwiająca moc owocu grejpfruta, a może skórki grejpfrutowej, trudno powiedzieć. Aromat jest idealnie zrównoważony i taki prawdziwi, nawet gdybym z zamkniętymi oczami powąchała ten kosmetyk od razu poznałabym, że to grejpfrut, idealnie dojrzały, gorzki i słodki jednocześnie, - DZIAŁANIE: jestem fanką mocnych zdzieraków, które w odczuwalny sposób dają efekt. Nie chodzi mi o to by peeling był jak papier ścierny, ale muszę czuć w trakcie masażu, że każda drobinka pracuje, a efektem jest wygładzona, miękka i sprężysta skóra, która wchłania balsam do ciała jak woda gąbkę. I tutaj to wszystko mam, ale od początku. Wspominałam już, że kosmetyk dobrze trzyma się skóry. Można go stosować również na suchą skórę, nie trzeba jej zwilżać, jeśli ktoś, jak ja, lubi mocniejszy masaż. Dzięki temu, że stosuję peeling na sucho czuję lepiej, jak drobinki robią robotę, a dodatkowo działa na mnie taki masaż odprężająco. To dzięki temu, że drobinki nie ranią mnie, nie podrażniają tylko gładko suną po skórze. Produkt dobrze zmywa się z ciała, nie pozostawia osadu czy tłustej powłoki, czego bardzo nie lubię. Jednocześnie myje usuwając całodzienne zanieczyszczenia i nie muszę już dodatkowo myć skóry żelem. Po spłukaniu kosmetyku i osuszeniu skóra nie jest ściągnięta i spokojnie mogę nakładać balsam bez nieprzyjemnego uczucia oraz swędzenia od suchości. Jednocześnie skóra jest mięciuteńka, gładka i sprężysta, aż miło się dotykać :D Właśnie za takie efekty uwielbiam peelingi, ten i każdy inny, który powoduję, że moja skóra jest jak nowa. A kiedy dodatkowo świetnie pachnie pobudzającym aromatem, który uprzyjemnia cały zabieg, to można tanim kosztem zafundować sobie spa we własnej łazience kiedy tylko się chce i sprawić sobie przyjemność.
    Zalety:
    • naturalne drobinki w milionowej ilości
    • można zaaplikować na suchą skórę
    • dobrze trzyma się ciała w trakcie zabiegu
    • świetnie masuje ciało
    • nie podrażnia
    • pozostawia skórę miękką, gładką i sprężystą
    • jednocześnie myje ciało
    • nie wysusza skóry
    • nie pozostawia tłustego filmu
    • dobrze się spłukuje
    • świetny orzeźwiający i pobudzający zapach
    • wygodne opakowanie
    vronov
    16 marca 2020 o 10:50
    Uwielbiam
    Ten peeling jest świetny i żałuję, że Joanna nie wypuszcza go w dużych pojemnościach. Peeling jest zamknięty w przeźroczystym opakowaniu, więc doskonale widzimy ile produktu nam jeszcze zostało. Ma on ładny żółty kolor, dość gęstą konsystencję i drobne 'ziarenka' które delikatnie złuszczają martwy naskórek. Produkt świetnie złuszcza i oczyszcza skórę. Nie jest to typowy 'zdzierak', więc będzie idealny dla osób z wrażliwą skórą. Ma on również działanie nawilżające. Skóra po użyciu jest gładka i miękka w dotyku. Zapach tego produktu jest cudowny, mocno owocowy, świeży i utrzymuje się na skórze jeszcze długi czas po użyciu. Buteleczka jest mała i poręczna, idealna do zabrania w podróż. Dodatkowym plusem jest to, że nie ma on SLS i SLES, a jego drobinki mają pochodzenie naturalne (są pozyskiwane z tropikalnych orzechów) i są biodegradowalne.
    Zalety:
    • wszystko