Kremy uniwersalne

Bielenda Vege Skin Diet, Krem na dzień i na noc `Nawilżenie + detoks`

• 12 kwietnia 2024 o 1:01
    Stwarza pozory
    Pomysł na serię i skład tego kremu to coś niespotykanego. Ilość warzywnych wyciągów, różnych olei, są nawet ceramidy... - bogata mieszanka dla skóry. Zapach kremowo-roślinny, kolor lekko zielonkawy. Krem jest tłusty, czuć to na palcach, na twarzy już nie tak bardzo. W miesiącach zimowych niestety nie dawał rady, nie utrzymywał nawilżenia, wspierałam się wtedy serum olejowym (z opuncją figową, więc dobra i mocna rzecz). Na wiosnę jest w miarę ok, warunki są łagodniejsze, często wystarcza nałożenie pod ten krem tylko serum hialuronowego. W ciepłe miesiące nie chciałabym używać tego kremu, bo daje zbyt duże uczucie tłustości i nie wchłania się szybko. Jak na produkt do cery suchej nie spełnia swojej funkcji dostatecznie dobrze. Lubię kremy Bielenda, sięgam po nie (najpierw zerkając na skład) bardzo regularnie, więc wiem, że spokojnie można znaleźć coś lżejszego i jednocześnie lepiej nawilżającego wśród mnóstwa serii tej marki. Opakowanie to standardowy słoiczek szklany z plastikową nakrętką. Jest w porządku, a krem jest wydajny - wystarcza spokojnie na 3 miesiące codziennego użytkowania, jeśli chcemy mieć otwarty tylko jeden krem.
    • ciekawy skład
    Wady:
    • za małe nawilżenie,
    • tłustość
  • 5 lutego 2023 o 11:27
    Używałam z przyjemnością.
    Krem Vege Skin używałam głównie na noc, dawał solidną dawkę nawilżenia, odżywienia, łagodził podrażnienia, rano nie budziłam się z przetłuszczoną cerą a ładnie wygładzoną o zdrowym blaskiem. Po raz kolejny Bielenda udowodniła, że warto sięgać po jej kosmetyki. Konsystencja: jest to krem na dzień i na noc, dlatego jego formuła nie jest ani zbyt lekka ani gęsta, szybko się wchłania, nadaje pod makijaż, nie lepi, nie zbiera w załamaniach skóry. Działanie: chociaż moja cera jest mieszana, nie sucha, to krem sprawdził się na niej bardzo dobrze. Łagodził występujące u mnie podrażnienia i zaczerwienienia, nawilżał, odżywiał, miałam wrażenie, że cera jest gładsza. Delikatny dla wrażliwej skóry, lub świeżo depilowanej kremem na wąsik ;) Spokojnie sprawdzi się jako baza pod makijaż, dobrze współgra z wszelakiej maści podkładami. Zapach: jest "zielony", czyli świeży, roślinny, wyważony, nie podrażnia nosa, przyjemny. Jak koktajl warzywny ;) Opakowanie: szklany słoiczek, czyli najlepiej, z ładną, czytelną etykietą.
    Zalety:
    • nawilża, wygładza skórę, odżywia
    • łagodzi podrażnienia, uspokaja skórę po depilacji
    • nadaje się jako baza pod make up
    • ładnie pachnie
    • lekka formuła
    • polska marka
  • 12 października 2022 o 8:55
    Przyjemny ale z jednym ALE
    Krem na dzień/ noc Bielenda Vegę skin to opcja dla osób które cenią sobie to, ze składniki aktywne działają wyśmienicie zarówno w dzień jak i w nocy. Co pierwsze uderza, to piękny zapach, lekko pieprzowy, jak luksusowe perfumy, pachnie tez brokułem, mieszanka zapachów doskonała, nie sztuczna. Przyjemność użytkowania. Krem ma konsystencje lekką, bardziej z tych wodnistych dlatego jest bardzo wydajny. Mam cerę mieszaną, dobrze się sprawdza bo jest wlasnie przeznaczony dla cer mieszanych lub tłustych. Nawilża, cera po nim jest gładka, przyjemna ale ma 1 wielkie ale. Niestety ściera się. Mam oczyszczoną twarz, wszystko że strony mojej skóry ok. Producent zapewnia, ze jest świetny pod makijaż. No niestety jakoś nie. Wystarczy potrzeć palcem po skroni, policzku i czujemy rolowanie się kremu. No coś tu nie gra. Ale może to moje subiektywne odczucia i u innych będzie inaczej.
    • Przepiękny zapach
    Wady:
    • Roluje się, pod makijaż tak sobie
    Drogeria Super-Pharm
    mm2991
    29 sierpnia 2022 o 6:37
    Całkiem fajny
    Krem otrzymałam w jednym z boxów kosmetycznych. Krem jest w opakowaniu standardowym typu słoiczek - opakowanie szklane a nakrętka plastikowa. Krem charakteryzuje się bardzo przyjemnym i delikatnym zapachem. Konsystencja produktu wygląda na lekką. Krem dobrze się rozprowadza po cerze, jest wydajny. Chwila potrwa by się wchłonął. Po zastosowaniu od razu czuć ulgę i ukojenie dla podrażnionej i zmęczonej cery. Po dłuższym stosowaniu widać nawilżenie i gładszą cerę. Krem nie podrażnia.
  • 7 maja 2021 o 16:25
    Dobry
    Krem oceniam dobrze. Ma ładny zapach, szybko się wchłania, dobrze nawilża i odżywia. Używałam zarówno w dzień jak i na noc. Dobrze sprawdza się pod makijażem. Na noc nakładałam więcej niczym maskę i rano czułam, że skóra jest gładka. Bardzo pozytywnie oceniam to, że produkt posiada składniki naturalne, jest wegański, nietestowany na zwierzętach.
    • wchłanianie
    • nawilżenie
    • odżywienie
    • współpraca z makijażem
    • składniki naturalne
    • efektowne opakowanie
    Wady:
    • Brak.
    Drogeria Natura