Maseczki w płachcie

Fitokosmetik Acne Control Professional, Maska w płachcie do twarzy nawiżająca

• 26 lutego 2021 o 0:37
    Przyjemna maska za małe pieniądze
    Płachta jest dobrze nasączona, przywiera do twarzy. Rozmiar jest w sam raz. Nie ma problemu z jej noszeniem, jest średnio dopasowana na nosie, ale ciężko jest wyciąć uniwersalny kształt. Ma ładny zapach. Maskę trzymałam 15 minut, po tym czasie zaczęła minimalnie wysychać. Po zdjęciu wmasowałam resztki maski w twarz. Skóra była widocznie rozświetlona, wygładzona, zaczerwienienia znikły, ogólnie wszystko na plus. Po kilku minutach nastąpiło dość mocne ściągnięcie skóry, więc maska nie da rady solo i koniecznie trzeba po niej nałożyć krem. Ogólnie jest bardzo fajna, kupiłam już kolejną. Polecam.
  • 17 czerwca 2020 o 19:59
    Nie przypadła mi do gustu
    Używa od:próbka
    Bardzo cenię sobie kosmetyki Fitokosmetiku, przede wszystkim ze względu na dobre składy i skuteczne działanie. Ta maseczka jednak nie przypadła mi do gustu. Maska ma bardzo delikatny, jakby "rozwodniony" zapach. Jest to maska w płachcie - sama w sobie płachta jest bardzo miła, miękka i dobrze nasączona maseczką. Niestety, jest strasznie wielka! Naprawdę, ja rozumiem, że nie da się zrobić uniwersalnej wielkości i kształtu ze względu na bardzo różną budowę różnych osób, ale mogli chociaż "uśrednić" jej wielkość - nie wierzę, że "przeciętna" twarz jest tak duża jak ta płachta. W trakcie noszenia maseczki nie odczułam żadnego dyskomfortu ani problemów (poza tymi związanymi z wielkością płachty). Po zdjęciu maseczki wklepałam pozostałość w skórę i użyłam swojego kremu. Niestety, moja skóra bardzo szybko zrobiła się niezdrowo i brzydko matowa. Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej, wiec zależy mi na efekcie zmatowienia, ale to, co miałam po tej masce, zdecydowanie nie przypadło mi do gustu (da się rozpoznać pożądaną, zdrową matowość skóry od tej nienaturalnej, niezdrowej). Poza matowością nie odczułam więcej negatywnych efektów, ale też niespecjalnie pozytywnych. Nawilżenie raczej przeciętne. Niestety, nie jestem w stanie polecić maski.
    Zalety:
    • Miękka, miła w dotyku, delikatna płachta
    • Dobrze nasączona płachta
    • Konsystencja
    Wady:
    • Niezdrowa matowość cery
    • Średnie nawilżenie
    • Strasznie duża płachta
  • 21 maja 2020 o 9:52
    Świetna dla cery tłustej
    Płachta maseczki jest mocno nasączona wodną esencją która pachnie świeżo, ogórkowo. Płachta jest cieniutka ale nie rozciąga się przy rozkładaniu jak to bywa z innymi maseczkami od firmy Fitokosmetik. Dobrze przylega do twarzy i nie ześlizguje się w trakcie noszenia. Producent zaleca noszenie jej między 10-15 minut. Polecam sciągnięcie po 10 minutach ponieważ po 15 płachta jest już prawie sucha i lekko przywiera do twarzy. Po 10 minutach cera jest idealnie wygładzona, zaczerwienienia ukojone. Twarz jest lekko napięta i oczyszczona. Nie zostawia żadnej lepkiej warstwy po całkowitym wchłonięciu. Ja zawsze aplikuję po niej krem nawilżający. Fantastycznie nadaje się do cery tłustej i mieszanej. Polecam serdecznie.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie