Maseczki w płachcie

Esfolio Volcanic Ash Essence Mask Sheet Maska w płachcie

• 25 lutego 2025 o 17:37
    Rewelacja!
    Używa od:próbka
    Jestem bardzo bardzo zaskoczona jak dobra jest ta maseczka. Kupiłam przy okazji szybkich zakupów w Rossmanie. Pomimo, że maska jest oczyszczająca to jednocześnie pozostawia skórę nawilżoną. Maseczka przy wyciąganiu cała ocieka od esencji, w opakowaniu również jest jej sporo. Wycięcie maseczki nie do końca pasuje do mojej twarzy ale u mnie to norma, już się przyzwyczaiłam i nie przeszkadzało mi to jakoś mocno. Zapach natomiast nieszczególnie mi podpasował ale nie był drażniący i jeśli mamy tutaj tak niesamowite działanie nie będę narzekać na zapach.
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • Zostawia skórę nawilżoną i ukojoną
    • Dużo esencji na maseczce i w opakowaniu
    dark99
    29 stycznia 2025 o 12:40
    Pozytywnie zaskoczona
    Na tę maskę natrafiłam przypadkiem, od jakiegoś czasu testuję różnego typu maski w płachcie i tak o to w Rossmanie ją znalazłam. Dopiero teraz, po drugim użyciu skusiłam się na napisanie opinii. Maska jest bardzo dobrze nasączona esencją, po wyjęciu z opakowania ocieka, a w samym opakowaniu jest jeszcze wiele płynu. Zapach jest przyjemny, świeży, nie za mocny. Aplikacja bardzo wygodna, maska ma odpowiednie otwory, tak więc jedynie dopasowujemy ją do twarzy. Trzyma się świetnie, dolega. Po 15/20 minutach wklepałam pozostałości z maski w skórę. Co z efektami? Cera wyraźnie odświeżona, zmatowiona, ale i nawilżona. Czuję, jak gdybym miała skórę czymś otuloną, ale bez obciążenia. Z pewnością przy dłuższym, a raczej systematycznym używaniu można spodziewać się większych rezultatów w postaci złagodzenia zmian trądzikowych. Po pierwszym użyciu zauważyłam, że te, które są obecne zostały wyciszone, skóra się "uspokoja". Z pewnością kupię ją ponownie, na pewno spróbuję też inne z tej serii. Cena jest jak najbardziej adekwatna do produktu.
    Zalety:
    • Działanie
    • Łatwa aplikacja
    • Niska cena
    • Przyjemny zapach
  • 3 listopada 2024 o 21:09
    Jedna z moich ulubionych, co jakiś czas do niej powracam...
    Uwielbiam maski co często podkreślam. Te w płachcie ostatnio używam nałogowo. Esfolio przypadku mi do gustu i jak jestem w Rossmanie i jest na nie promka to biorę każdy rodzaj. I jak mi jakąś przypadnie do gustu to biorę hurtem ;)) oczyszczające lubię aplikować bo borykam się z nadmiernym wydzielaniem sebum co powoduje kolejne niedoskonałości. Ta konkretnie maska z popiołem wulkanicznym jest naprawdę skuteczna. Wykonana z miękkiego przyjemnego materiału dobrze przylega do twarzy, otwory też są odpowiednie. Jest solidnie nasączona, wyciągając z saszetki esencja aż kąpie. Czytam w recenzjach, że zapach jest intensywny i tu zaczęłam się zastanawiać czy z moim węchem na pewno jest wszystko ok bo ja intensywnego,przeszkadzającego zapachu nie czuje. Jest ok. Mieści się w normach ;) Działanie maseczki jest bardzo dobre, czuję nawilżenie, a przy tym zmatowienie i na drugi dzień nie mam problemu z nadmiarem sebum...spodziwam się, że są to doraźne działania ale jeśli np. Chcemy iść na imprezę lub na jakieś ważne wyjście i się nie świecić to taka maska jestduper do zastosowania przed. Na pewno do niej powrócę bo robie to co jakiś czas, a cena ok 2,50 to śmiesznie niska cena :-)
    Zalety:
    • tania,
    • nawilża,
    • hamuje wydzielanie sebum,
    iwonab1
    20 października 2024 o 18:51
    Ładnie nawilża i odświeża.
    Maskę kupiłam na promocji w drogerii Rossmann w cenie 2,39 zł. Widząc na półce produktu w tej cenie, pomyślałam muszę wypróbować. Maske nałożyłam na oczyszczoną twarz i trzymam ją ok 15-20 minut tak jak zaleca producent. Jest dobrze nawilżona i ładnie przylega do twarzy. Zapach troszkę przypomina mi zapach błotka:) Po ściągnięciu skóra jest miękka, nawilżona i bardziej promienna. Fajnie odświeża i wygładza. Produkt dość szybko się wchłania i nie zostawia klejącej warstwy. Wydaje mi się że również łagodzi podrażnienia bo po użyciu stały się mniej widoczne. Za tę cenę naprawdę fajny i przyzwoity produkt, który warto wypróbować, zwłaszcza kiedy jest w promocji. Polecam
    Zalety:
    • Fajnie wygładza
    • Nawilża
    • Odświeża
    • Rozjaśnia
    • Tania
    • Dobrze przylega do twarzy
  • 1 września 2024 o 11:29
    Maseczka nieźle nawilża, nie skapuje, płachta przyjemna na twarzy, ale zapach nie ułatwia aplikacji, a pozostałość maski przy próbie wklepania w skórę roluje się w postaci szarych kłaczków
    Używa od:próbka
    Maski w płachcie to generalnie nie moja bajka, bo niezbyt lubię maski jednorazowe. To dla mnie za dużo plastiku w opakowaniu. Ale kilka różnych masek dostałam w prezencie od osoby, która często je używa. Moja skóra jest dojrzała, mieszana. Na początek poszła maseczka od firmy Esfolio na bazie pyłu wulkanicznego. OPAKOWANIE Duże opakowanie plastikowe. Estetyka nie ma dla mnie znaczenia, bo i tak zaraz ląduje w recyklingu. Opis zrozumiały, czytelny. Otwiera się łatwo. PŁACHTA Trochę miałam problem z jej rozłożeniem, bo jest w dziwny sposób poskładana, ale udało się. Nic się nie urwało, nic nie skapało. Płachę łatwo nałożyć. Dobrze przylega do twarzy. Jedyny problem to zbyt krótka część do nałożenia na nos (a mój jest średnich rozmiarów). Skoro maska ma oczyszczać pory to nos powinna dobrze okrywać. MASECZKA Na twarzy przyjemna. Nie podrażnia. Nie skapuje. Dobrze się trzyma. Pozwala pić kawę i czytać książkę, więc nie czujemy straty czasu. W opakowaniu zostało trochę płynu, ot w sam raz na szyję i kawałek dekoltu. DZIAŁANIE Maseczka daje przyjemny efekt nawilżający. Co do zapachu najpierw wydawało mi się, że jej OK, choć bez zachwytu, ale niestety po kilka minutach czułam się jak na siłowni, gdzie niektórzy suszą przepocone ubrania zamiast je prać. Czyli taki zapach starego potu. Trzymałam zalecane 20 min, ale wciąż była porządnie wilgotna, więc dołożyłam kolejne 5. Po zdjęciu (wciąż wilgotna) skóra miała grubą warstwę produktu. Zgodnie z zaleceniami wklepywałam/wmasowywałam w skórę. Początek był OK, ale po chwili maska zaczęła się rolować w postaci szaroburych kłaczków. Maskę musiłam zmyć z dwóch powodów - nie mogłam siedzieć w obłoku tego zapachu i kłaczki na twarzy. Po zmyciu - zdecydowanie widzę efekt w postaci dobrze nawilżonej, przyjemnie napiętej skóry. Efektu oczyszczenia nie widzę, ale nie mam problemu z widocznymi zanieczyszczeniami. PODSUMOWUJĄC Maska ma zalety, ale dla mnie zapach i rolowanie sprawiają, że nie będę chciała do niej wrócić.
    Zalety:
    • dobrze nasączona
    • płachta przyjemna
    • nie podrażnia
    • nawilża
    • uelastycznia
    • za krótka na nosie
    • roluje się
    • za dużo plastiku

Zobacz także inne Maseczki w płachcie