Wody perfumowane damskie

Amouage Ubar Women EDP

Amouage Ubar Woman Woda Perfumowana 100ml

• 10 kwietnia 2013 o 14:44
    może za kilka lat...
    Zapach który na początku mnie przeraził, a później zaintrygował… Ma w sobie coś co nęci, kusi. Pierwsze nuty sprawiają, że ugięłam się pod ich ciężarem. Spodziewałam się cytrusowo-kwiatowego otwarcia, a tu nic z tego. Są z początku mocne, przytłaczające. Wydają się pasować jedynie do kobiety dojrzałej ale oczywiście eleganckiej i dystyngowanej. Wyraźnie czuć nuty różane, mocno orientalne. Później zapach ten na mojej skórze łagodnieje. Staje się kobiecy, tajemniczy, słodszy i bardziej sexi ;) Dojrzała pani umyka gdzieś daleko… Zapach bardzo trwały - na mojej skórze pachnie cały dzień Flakon jak dla mnie idealnie pasuje do całości. Fajnie by było mieć go na półce :-P Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbki
    Maja102
    1 grudnia 2011 o 11:16
    Uba(b)r(any)
    Jeśli ten zapach ma "oddawać tajemnicę i bogactwo" arabskiego miasta, to chyba było to miasto Sodomii i Gomorii ;) zaczyna się niewinne cytryną i konwalią, potem dochodzi róża, gęsta, oleista, ciemnoczerwona. A potem wyłazi nuta fizjologiczno-zwierzęcych wyziewów z okolic, hm, intymnych i szlag trafia cały urok kwiatów. Czyżby to cywet na mojej skórze wyczyniał takie brudne harce? Opakowanie ładne, w kolorze piasków pustyni. Cena godna arabskich szejków Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 7 kwietnia 2011 o 16:36
    kobieta luksusowa
    Zgadzam się z pierwszą recenzją jeśli chodzi o trwałość Ubar. Jeśli chodzi natomiast o zapach - rzeczywiście również może budzić takie skojarzenia (z indie shop) na początku aplikacji. Rozwija się pięknie, kobieco, spójnie. Dla mnie jest synonimem luksusowego zapachu. Pierwsze skojarzenie -inny zapach Amouage -Ciel. Podobny początek. Później jednak rozwija się bardziej balsamicznie, kremowo. Składniki są tam pięknie wymieszane, a całość troszkę klasyczna, trochę elegancka i nowobogacka. Piękna, śliczna. Gdy je czuję wyobrażam sobie siebie jako bogatą panią przyodzianą w idealnie skrojony komplecik w kolorze granatu z wielkim lisim szalem i kapelusikiem -melonikiem a\'la lata 20. lub jako wyszminkowaną elegancką zimną bizneswoman w spodniach w kant i dopasowanym żakiecie. Klimat perfum jest bardzo przyjemny, odprężający. Perfumy są ekspansywne, nie można się skupić na intelektualnej "działalności". Moim zdaniem genialne do uwodzenia raczej tego organu pod piersią ;) Pierwszy zapach od Amouage, za który byłabym w stanie wydać te 800 kilka zł. i gdyby nie ta trwałość. Narawdę skandaliczna jak na Amouage -zaledwie 5-6 godzin i bardzo znacznie przygasa.
  • 7 października 2010 o 21:24
    Mimo wszystko - nie ( :jupi: )
    Pierwsze psiknięci mnie totalnie zauroczyło - tak to zapach india shopu. Tylko po pierwsze - uwielbiam ten zapach :D A po drugie: niewiele perfum tak pachnie. Na myśl przychodzi mi jeszcze tylko Opium... Więc ta pierwsza cudowna nuta była mieszanką bergamotki, drzewa różanego i sandałowego. Cudo! Niestety po kilku godzinach Ubar zaczął po prostu śmierdzieć! Nie mam pojęcia, który składnik odpowiada za ten efekt, raczej nie cywet, to był zapach kwiatowej łodyżki, która stała we flakonie tak długo, że zmieniła sie w ciemnozgniłozieloną maź :drzwi-strach: Cos wstrętnego. Do kolejnych testów, a zwłaszcza do globalnego podchodziłam z dużym dystansem, na szczęście ta wstrętność już się nie pojawiła. To po prostu bogaty, kwiatowo-orientalny aromat, nie sposób odmówic mu urody i jakości, ale jakoś nie jest mój. nie przeszkadzają mi intensywne zapachy, nie odczuwam dyskomfortu pachnąc Słoniem, Opium czy Angelem, a pachnąc Ubar mam uczucie jakiejś... niestosowności. Więc nie. Buteleczka piękna Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań:próbka
  • 24 kwietnia 2010 o 19:03
    . . .
    No coz... jak chcecie wiedziec jak pachnie Ubar to wystarczy przejsc sie do India shopu i powachac pierwsze lepsze opakowanie kadzidelek.wypisz wymaluj to ta sama won.Testowalam dzisiaj na nadgarstku po godzinie 11 a o 18 nie bylo juz nic czuc. Wnioski? Zwykle, mocne india shopowe kadzidlo (i tylko kadzidlo)do tego sredniotrwale za 990 zl.Nie porwal mnie ten zapach absolutnie a szkoda bo mialam zupelnie inne wyobrazenie o tej kompozycji. Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:0

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie