Wody perfumowane damskie

Amouage Lyric for Women EDP

Amouage Lyric Woman Woda Perfumowana 50ml

• 19 lipca 2024 o 12:59
    Bogaty, majestatyczny i wyjątkowy zapach. Cold spicy warm spicy. Niespotykana wariacja róży. Jeden z najlepszych zapachów w portfolio Amouage.
    Słodkawa, lekko kadzidlana, oryginalna wariacja róży, w której czuć olejki i szczyptę cynamonu. Dlatego jest ciężkawa, ale w pozytywnym znaczeniu słowa. Różany, mocny syrop o pudrowej nucie, w którym zebrano wszystkie rodzaje róż i doprawiono je drzewem sandałowym, kardamonem i tonkowcem. Kardamon nie jest tak prominentny jak w oryginale, jednak dzięki temu, że lekko temperuje mocny zapach róż sam staje się jakby troszkę śmietankowy. Zmysłowy, niesamowicie kobiecy, elegancki, trwały i romantyczny vintage. Mnie perfumy bardziej podobają się gdy jest zimno lub chłodno, ale latem też są piękne. Napisałam powyżej, że zapach jest oleisty i ciężkawy, jednak mimo to odbiega od zapachów potocznie nazywanych ciężkimi. Jest umiarkowany i fantastycznie zblendowany. Siedzi przez wiele dni bez drydown i jest to jego zaletą. Perfumy te są jednymi z najlepszych w portfolio firmy Amouage jak i dostępnymi na rynku perfumeryjnym. Są one kwintesencją sztuki perfumiarskiej.
    W perfumerii
    Finka2L
    23 lipca 2020 o 8:44
    Róża o krwistych ustach
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Moc składników, a ja tu czuję jedynie okopconą ( i to delikatnie!) krwistoczerwoną, aksamitną róże w towarzystwie również niezbyt intensywnej kardamonowej nuty. Ta róża królową tu nie jest,a jeśli już to ma łagodny charakter. Czy te perfumy sa rzeczywiście takie gęste, esencjonalne i przede wszystkim warte swojej ceny? Polemizowałabym, bo ta róża za słabo się tu stara, żeby mi się przypodobać. Może gdyby pozostałe składniki zechciały też się pokazać ( halo wetiwerio i dzięglu, do was mówię! ) to kompozycja bardziej zyskałaby w moich oczach, a tak jest ładnie, ale nic nadzywczajnego. Co więcej na mojej skórze zapach był wyczuwalny jednynie przez godzinę, potem osiąść bardzo bliskoskóry,a jego śmierć nastała po drugiej godzinie. Tak się zastanawiam komu mogłabym polecić te pachnidło i myślę, że chyba miłośniczkom róży w orientalnym acz nie za mocnym wydaniu. Nie uważam jednak, by była to obowiązkowa propozycja do testów.
    Zalety:
    • zapach , choć to kwestia gustu
    Wady:
    • trwałość na mojej skórze
    • kompozycja nie jest jakoś szalenie zachwycająca
    W perfumerii
    ania105
    24 lutego 2012 o 18:38
    Balsamiczna piękność
    Utonęłam w zapachu.......i dobrze. Na mnie Lyric jest piękny ,balsamiczny i kobiecy. Czuję w nim bogactwo olejków.Jest delikatnie mydlany i to zapewne za sprawa wetiveru,ale mi to zupełnie nie przeszkadza -najbardziej odczuwalne dla mnie to róza,wetiver,paczula lekko piwniczna i drzewo sandałowe.Gdyby nie ta cena...........mimo to chyba zakupie sobie flakonik :) Używam tego produktu od: tydzień może ciut więcej Ilość zużytych opakowań: 2 ml.
  • 7 kwietnia 2011 o 16:22
    złożony, ale niespójny
    Lyric posiada wiele warstw. Na pierwszym planie oczywiście róża - trochę zasuszona, trochę poetyczna, trochę ekspansywna i dzika, taka jak to róża potrafi być w perfumach. Pod różą kryje się mieszanina innych kwiatów, przypraw i drewienka, które mieszają się w niespójną, nieco skwaszoną całość. Róża w perfumach jest bardzo delikatnym pojęciem. Dotychczas przypadły mi do gustu tylko dwa zapachy z różą. Ten nie może być uznany za typowo różany. Róża tworzy ramę w tym zapachu, reszta to wg. mnie niespójny, kakofoniczny obraz secesyjnej, chaotycznej, pozbawionej skry optymizmu wojny (tutaj między wszystkimi warstwami - fazami - społeczeństwa -linii zapachowej). Całość jako kompozycja jest niedokończona, jednych składników jest za duże nasycenie, inne ledwo się przebijają, ale nie czuć ich rozwoju. Przeżycie rodem z klatki dla małp, gdzie spokoju, szczęścia i piękna raczej nie uświadczysz. Trwałość w tym wypadku w ogóle mnie nie interesuje, choć po intensywności, niemal żrącej tych perfum, można wnioskować o kilkunastu godzinach. Używam tego produktu od: test Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 25 stycznia 2011 o 14:43
    historia róży
    Jak wszystkie produkty Amouage ,przeznaczone są dla snobów.Czy ja nim jestem? chyba tak,bo uwielbiam tą klasę i ten szyk.Zapach elegancki i bardzo kobiecy.Pierwsze skojarzenie do przydymiona róża ,łudząco podobna do Une rose chypree A.Tauera.Niesamowicie pudrowa ,lekko drzewna ,nieco ciężka ale ileż ona ma wdzięku ,od razu czuć że stworzono ją z najlepszych surowców.Innych składników nie wyczuwam,wszystko idealnie zmieszane,w doskonałej proporcji.Niestety cena także luksusowaDopiszę tutaj ,bo jak patrzę na kolejny post ,to mi się nóż w kieszeni otwiera.Co to jest!!!!,że adnim pozwala na taką opinię?No nie gratuluję stylu pisowni,kultury i kobiecej ogłady.Jak można tak napisać ?Jestem zbulwersowana.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie