Jest to jedna z moich ulubionych marek kosmetycznych, mimo, że skład kosmetyków mógłby być jednak odrobinę lepszy.
Tym razem w moje rączki trafił właśnie ten produkt do stóp. Używam wielu kosmetyków właśnie na tą część ciała, szczególnie latek, kiedy moje pięty narażone są na wysuszenie i skóra staje się zrogowaciała. Doskwiera mi także problem suchych stóp, dlatego nieustannie poszukuję perełek kosmetycznych, które pomagają mi zapanować nad moimi problemami :)
OPAKOWANIE: tuba o pojemności 50 ml, z bardzo wygodnym otwieraniem "na klik". To bardzo poręczne w kształcie opakowanie, które świetnie zmieści się w każdej kosmetyczce. W podróży rewelacja, zajmuje mega mało miejsca. Dodatkowo taka forma opakowania umożliwia precyzyjne aplikowanie pożądanej ilości produktu, co uważam za wielki atut. Niestety trudność może sprawiać kontrolowanie poziomu zużycia kremu, bo opakowanie nie pozwala na jego ocenienie...
KONSYSTENCJA I ZAPACH: gęsta, lekka konsystencja, ale treściwa o mlecznej barwie. Zapach lekko kremowy, wazelinowy, natomiast nie wyczuwam jakiegoś konkretnego zapachu. Nie jest on drażniący i zbyt intensywny, dlatego uważam, że nadaje się prawie dla każdego.
DZIAŁANIE: Krem bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, szybko zapewnia ulgę suchej skórze. Dość szybko się wchłania, podczas wmasowywania kremu w stopy, skóra staje się nawilżona, miękka, wyraźnie czuć ulgę i regenerację. Pozostawia tłusty film na skórze, ale mi to kompletnie nie przeszkadza. Codziennie przed snem smaruję tym kremem stopy i po około tygodniu zauważyłam, jak poprawiła się kondycja skóry na moich stopach. Nieprzyjemne uczucie wysuszenia zniknęło, a stopy stały się miękkie, gładkie, nawilżone, a skóra zregenerowana. Lubię po mieszkaniu chodzić na boso, dlatego często moje stopy - szczególnie pięty + pozostawiają wiele do życzenia.... Kiedyś używałam tarek, natomiast od pewnego czasu zamieniłam je na kremy intensywnie nawilżające i zapobiegające zrogowaciałej skórze. Dzięki temu kremowi zapomniałam już co to tarka do stóp o brzydkie, popękane pięty :)
Jest to bardzo wydajny krem, który używam codziennie od blisko miesiąca i i jeszcze trochę mi posłuży. Nie powoduje żadnego uczulenia, podrażnienia itd.
Generalnie bardzo polubiłam ten krem, zapewnia mi on odpowiednie działanie za stosunkowo niską cenę. Jest to produkt godny uwagi, szczególnie dla osób z podobnymi problemami co ja :)