Korzystam z kremów do stóp codziennie, często rano i wieczorem, mam ich mnóstwo w każdej kosmetyczce i na każdej półce. Stopy mam zdrowe, ale skóra jest skłonna do przesuszenia i rogowacenia, szczególnie latem, gdy chodzę w klapkach.
MARKA
Lubię markę Fusswohl i używam jej wielu produktów do stóp. Uważam, że są skuteczne i mają moje zaufanie od wielu lat.
ZAPACH I KOLOR
Krem pachnie słabo. Kolor jest standardowy biały.
KONSYSTENCJA
Krem ma normalną konsystencję, rozsmarowuje się dobrze. Pozostawia cienką warstwę, ale ta warstwa bardzo szybko się wchłania. Z tego względu stosuję ten krem często rano przed włożeniem skarpetek czy butów, pomimo tego noga się nie ślizga.
DZIAŁANIE
Krem jest moim zdaniem w sam raz jeśli chodzi o działanie na skórę stóp. Dobrze nawilża i natłuszcza, skóra pozostaje miękka po nakremowaniu. Nie ma tu jednak efektów spektakularnych takich, jakie mamy przy kremach do stóp z mocznikiem.
POJEMNOŚĆ I WYDAJNOŚĆ
Tubka ma pojemność 75 ml, dość popularną w kremach do stóp. Jest wydajna, to będzie moja dawka na dwa miesiące.
ERGONOMIA
Tubka jest poręczna, ma zamykanie na klik, łatwo się otwiera, można wygodnie nabrać produktu tyle ile mamy ochoty.
GRAFIKA
Grafika jest niebiesko-zielona, dość prosta, ale charakterystyczna od wielu lat dla Fusswohl.
CENA
Cena jest bardzo dobra, zawsze poniżej 10 zł.
SKŁAD
Cetearyl Alcohol - to dobry alkohol pochodzenia roślinnego poprawiający poziom nawilżenia skóry oraz skutecznie usuwający sebum.
Gliceryna w składzie jest skutecznie nawilżająca i dobrze transportującą substancje w głąb skóry.
Adept Cervinus to łój jelenia, który jest używany przez zawodowych biegaczy i kolarzy ze względu na długotrwałą, minimum kilkugodzinną zdolność do zapobiegania podrażnieniom skóry.
Betaina to naturalny aminokwas, który nawilża i łagodzi podrażnienia, dodatkowo uelastycznia skórę i czyni ją jedwabiście gładką.
Prunus Amygdalus Dulcis Oil to naturalny olej ze słodkich migdałów, bogaty w witaminy oraz kwasy oleinowy i linolowy, który jest polecany do skóry delikatnej, suchej, podrażnionej. Ma działanie nawilżające, natłuszczające, wygładzające, regenerujące i ochronne.
Camellia Sinesis Leaf Extract - to naturalny i bardzo cenny wyciąg z zielonej herbaty, który zawiera garbniki i alkaloidy (kofeina) oraz witaminy i sole mineralne. Ma działanie bakteriobójcze, ściągające, odkażające, oczyszczające, odświeżające, chłodzące, łagodzące i ochronne.
Zalety:
- skuteczny
- dobra konsystencja
- nie klei się
- dobry skład