Płyny do kąpieli

Imperial Leather Cosmic Unicorn Fantasy Icons Shower Gel Żel pod prysznic

• 20 kwietnia 2024 o 19:38
    Kosmiczny jednorożec bez kosmicznego działania.
    Żel został zakupiony w czasie, gdy moja córka jeszcze żyła światem unicornów i wszędzie, gdzie się pojawiały budziły taki sam zachwyt. Biorąc pod uwagę cenę, nie była to fortuna, ale szczęście na twarzy za to było bezcenne. Gdyby nie ten fakt w życiu bym go nie kupiła. Pierwszy minus już na wstępie za skład... Ogólnie to jestem z niego średnio zadowolona więc w sumie cieszę się, że butelka ma pojemność tylko 250 ml. Jest przeźroczysta z nalepką o przepięknej grafice, gdzie pierwsze skrzypce odgrywa oczywiście jednorożec skąpany w różu, fiolecie i gwiazdkach. Korek zamykany na klik, sporych rozmiarów, płaski, co umożliwia postawienie butelki do góry nogami. Opakowanie jest stabilne, nie przewraca się, nie ślizga się i dobrze leży w dłoni. Płyn ma raczej przyjemny zapach, może odrobinę sztuczny, mnie nie powalił, kojarzy mi się z babcinymi perfumami. Utrzymuje się przez jakiś czas na skórze. Wydajność wg mnie jest ok, konsystencja nie za gęstą, z pomocą myjki tworzy przyjemną pianę. Jeśli chodzi o działanie to jego podstawowa funkcja jaką jest oczyszczanie zistaje spełniona w 100%. Dobrze myje, ale niestety wysusza skórę, może po jednym użyciu nie jest to mocno zauważalne, ale w dłuższej perspektywie problem narasta.
  • 4 grudnia 2021 o 23:24
    kaprys
    Opakowanie tego żelu jest boskie! Nie dość, że z fioletowym akcentem, to jeszcze w jednorożce. Nikt dwa razy nie zastanawiałby się nad zakupem tego produktu. Opakowanie żelu jest solidne, gruby plastik, dobrze wykonana zatyczka. Czuć jakość. Sam żel jest średniej gęstości, ale za to bardzo mocno się pieni. Niewielka ilość potrafi stworzyć naprawdę dużą ilość piany. Wiadomo, że to zasługa sls, ale jesteśmy do tego przyzwyczajeni. Żel dobrze oczyszcza skórę, ale jest dosyć agresywny. Jeżeli ktoś ma suchą skórę, raczej odradzam mu ten produkt. Sam zapach trochę mnie zawiódł. Jest bardzo perfumowany, taki mało "jednorożcowy". Nie jest słodki, czuć takie nuty a la woda toaletowa/perfumowana. Na pewno nie kupię tego wariantu ponownie, bo za dużo jest fajnych żeli do wypróbowania. Będę polować na inne limitowane serie.
  • 3 września 2020 o 22:25
    Ulubiony zapach
    To lubiony zapach żelu Imperial Leather.. Jest delikatny, słodki, lekko perfumowany. Kupiony w sklepie za grosze, opakowanie dość duże, a sam żel bardzo wydajny. Konsystencja kremowo-żelowa, nie za gęsta i nie za rzadka. Idealna. Zapach bardzo długo utrzymuje się na ciele i zostaje na długo. Przyznam, że bardzo przypadł mi do gustu i z pewnością kupię go raz jeszcze.
    Zalety:
    • Dostępność
  • 24 maja 2020 o 23:45
    Za mocny zapach
    Żel wyszperałam na promocji w Rossmannie za niecałe 3 złote. Skusiłam mnie również szatan graficzna. Jednorożce kojarzą mi się z czymś kolorowym i delikatnym. Myślałam, że zapach żelu okaże się również delikatny. Niestety dla mnie zapach okazla się zbyt ciężki i bardzo długo utrzymuje się na skórze. Ja bardziej preferuje delikatne, owocowe zapachy. Żel idealnie oczyszcza skórę. Nie podrażnia jej ani nie wysusza. Gdyby nie ten zapach z pewnością kupiłabym go jeszcze raz
  • 12 grudnia 2019 o 13:38
    Rewelacja
    Imperial Leather Cosmic Unicorn, żel pod prysznic z edycji limitowanej, który kupiłam w Rossmanie.Skusiło mnie opakowanie, ponieważ ma naklejoną etykietę z jednorożcami. Opakowanie plastikowe, transparentne, dzięki czemu widać ile kosmetyku nam zostało (mi się właśnie kończy) oraz zamykane na klik. Żel jest w kolorze białym, bardzo leisty, więc nie ma problemu z wydobyciem go z opakowania. Wystarczy niewielka ilość by wydobyć bardzo dużo piany.