Przepiękny jaśmin i duszące, mordercze wręcz kadzidło - tak najkrócej można podsumować białą paczulę Toma Forda - oczywiście na mojej skórze.
Innych nut zapachowych po prostu nie ma, najwyraźniej moje ph postanowiło wydobyć z tych perfum, i to z mocą huraganu, tylko te dwie.
Początek jest ostry, apteczny, chemiczny, ale trwa to moment. A potem czuję już tylko jaśmin; przepiękny zapach prawdziwych kwiatów rozgrzanych ciepłą, śródziemnomorską nocą, który otula mnie od stóp do głowy i wprowadza w euforię.
Ten cudowny stan trwa ok. 2 godzin, po czym zapach przechodzi metamorfozę, która wręcz wali obuchem w głowę (w tym przypadku w nos).
Jaśmin gdzieś znika, pozostaje tylko kadzidło: ciężkie, w ilościach ogromnych, wręcz nie do zniesienia, drapiące w gardło.
A żeby było jeszcze lepiej, to kadzidło pachnie...jak mocna, męska, tandetna woda .
Prawie się popłakałam; byłam pewna, że w końcu znalazłam zapach dla siebie (na Angela nie mogę już patrzeć, a z innymi ciągle coś jest nie tak-albo za słabe, ale zapach nie dla mnie), a tu takie....kadzidło!!
Nie mogę przecież kupić perfum, które po dwóch godzinach mnie duszą, w dodatku męskimi nutami.
Gdyby chociaż ten piękny jaśmin znikał, jeszcze bym wybaczyła, ale on tak okropnie się zmienia..., szkoda....
To kolejny zapach, przy którym powinno wisieć ostrzeżenie: "nie kupuj w ciemno, nie kupuj po kilku minutach od aplikacji, kup dopiero po kilku próbach, inaczej możesz mocno żałować."
Mimo wszystko uważam ten zapach za piękny, oryginalny, ciepły, dojrzały, interesujący, kuszący i dopóki się nie przeobraził dodawał mi skrzydeł, urody, pewności siebie. To, że na mnie tak paskudnie się zmienił, nie oznacza, że z innymi też postąpi tak okrutnie:)
Za piękne dwie godziny dostaje 4 gwiazdki.
Edytuję: Dodam jeszcze, że przy którymś teście zaaplikowałam perfumy na szalik; czułam ten zapach jeszcze przez tydzień i pachniał cudownie. Szkoda, że na mojej skórze nie pachnie w ten sposób, tylko tak podle się zmienia.
Używam tego produktu od: dwa miesiące temu
Ilość zużytych opakowań: testy w perfumerii i próbka