Emulsje, esencje i boostery

SKIN79 Real Fruit Soothing Gel Watermelon Nawilżająco-łagodzący żel `Arbuz`

• 10 stycznia 2023 o 13:25
    Nic nadzwyczajnego
    To mój kolejny przypadkowy zakup ze Skin79. Żel był mega atrakcyjny cenowo przez kończącą się datę przydatności. Wzięłam na próbę i gdyby nie cena. Bardzo bym żałowała. Zapach utrzymuje się dosłownie na minutę. Żel szybko się wchłania ale nie zmienia w ogóle kondycji skóry. Dosłownie nic nie zdziałał. Jest jak woda w żelu. Jak wchłonie lub odparuje to nie ma po niej śladu. Nowością dla mnie było opakowanie. Nie miałam żeli/ balsamów do ciała w takiej formie. Trochę jak kroplówka. Podsumowując: nie nawilża, nie odżywia, nie łagodzi podrażnień. Jest jak mgiełka wody na ciało. Daje wrażenie chwilowego ochłodzenia i potem nic poza tym.
    Zalety:
    Wady:
    • Nic nie działa
    • Zapach szybko się ulatnia
  • 29 listopada 2022 o 11:33
    Zerowe nawilżenie, czyli tzw. BUBEL.
    Kosmetyk zakupiłam na stronie producenta za śmiesznie małe pieniądze (nic dziwnego). Stwierdziłam, że „a co tam, na pewno nie zaszkodzi”. No i chociaż tyle, że faktycznie nie zaszkodziło. Ale zacznę od początku… Opakowanie z miękkiego plastiku, nie chce stać gdy już trochę się zużyje, często mi się przewracało. Zapach ok, nic specjalnego. Wchłanialność bardzo słaba. Mimo iż konsystencja jest lekka, pozostawał na skórze wyraźny film. Efektu żadnego, a używałam najczęściej do ciała po goleniu w celu załagodzenia nadruszonej skóry. Nic. Zero. Niepotrzebny kosmetyk.
  • 28 czerwca 2021 o 20:08
    Świetny!
    Żel kupiłam, bo był na promocji za około 5zł i byłam go bardzo ciekawa. W cenie regularnej nigdy się na niego nie skusiłam, bo jednak kwota 40zł odstraszała mnie. Żel według mnie jest świetny. Jestem osobą która nie lubi za bardzo gęstych balsamów do ciała, więc konsystencja jest dla mnie bardzo ważna i forma żelu zdecydowanie jest dla mnie na plus. Fajnie nawilża moją skórę do tego po nałożeniu daje chłodzący efekt. Żeby w te upały podkręcić ten efekt chłodzenia włożyłam go do lodówki i jestem zachwycona. Na początku troszkę rozczarował mnie zapach, bo myślałam że będzie mocniejszy, a jest ledwo wyczuwalny, ale obecnie w ogóle mi to nie przeszkadza. Bardzo podoba mi się opakowanie, nie jest duże, ale za to jest poręczne i fajnie wygląda, ma ładne kolory.
    Zalety:
    • działanie nawilżające
    • działanie chłodzące
    Wady:
    • cena regularna
    kmafina
    22 czerwca 2021 o 16:01
    Nie podoba mi się
    Uwielbiam arbuz w kosmetykach, więc żel kupiłam zachęcona bardzo pozytywnymi opiniami, oraz tym, że cena na stronie producenta była śmiesznie mała - 4 zł z groszami. Aloesowa konsystencja zamknięta w ładnym opakowaniu - i z plusów to byłoby na tyle. To co mnie dotknęło to ten dziwny sztuczny zapach. Sprawił, że produkt wydaje mi się w 100% chemiczny i którego absolutnie nie nałożę na buzię. Na dłoniach czy reszcie ciała po wsmarowaniu zostawia kleisty film, którego nie znoszę w kosmetykach. Produktu jest dużo i szczerze nie wiem na co mogłabym go wykorzystać.
    • aloesowa konsystencja
    • żadne nawilżenie
    • kleisty film
  • 13 stycznia 2021 o 17:04
    Przyjemnie orzeźwiający
    Żel dostałam w prezencie od koleżanki, bardzo się ucieszyłam widząc nietuzinkowe opakowanie z arbuzem, bo zdecydowanie jestem fanką arbuzowych rzeczy. Miałam nadzieję, że zapach będzie bardziej wyczuwalny, jest on jednak bardzo delikatny. Żel ma fajną konsystencję i momentalnie wchłania się w skórę, fajnie nawilża, raczej na plus.