Emulsje, esencje i boostery

Stara Mydlarnia ECO Receptura Vitamin C, Aktywne skoncentrowane serum do twarzy z witaminą C

Stara Mydlarnia Vitamin C aktywne skoncentrowane serum do twarzy 30ml

• 21 kwietnia 2021 o 14:51
    księżniczka (wit. C) wreszcie działa
    Bardzo przepraszam, ale widzę, że ta recenzja dotyczy nowszej wersji (aktualnie w sprzedaży) serum z wit. C od Starej Mydlarni. Czasami trudno się połapać co jest aktualne, a co wycofane. Moja skóra jest dojrzała, mieszana. Nie do uwierzenia (dla mnie samej), ale nie przykładałam znaczenia do wit. C w kosmetykach. To się zmieniło kilka miesięcy temu, kiedy wreszcie poczytałam literaturę i zrozumiałam nie tylko, że wit. C jest konieczna dla dobrego wyglądu skóry, ale i zrozumiałam jakich kosmetyków trzeba szukać, by wit. C działała. By wit. C działała (a warto tę witaminową księżniczkę zmusić do pracy) potrzebne jest spełnienie przez kosmetyk kilku warunków. SKŁAD W składzie tego serum jest to co trzeba: wit, C w stężeniu 15%, kwas ferulowy i wit. E. To są składniki idealne. W zasadzie niczego więcej nie trzeba. Tu mamy dodatkowe substancje. Nie mam dość wiedzy, by rozumieć po co są i jak współdziałają z. wit. C. Dodatkowo, by wit. C dobrze działała pH kosmetyku powinno być niskie. Producent nie podaje pH. Napisałam do firmy i otrzymałam informację, że pH jest na poziomie 2,5 - 3,5. To jest idealne pH do najbardziej efektywnego działania wit. C. OPAKOWANIE i STOSOWANIE Opakowanie -kartonik i butelka z białego, nieprzejrzystego szkła. Idealnie. Zarówno na kartoniku jak i butelce. wystarczająca ilość czytelnych informacji (choć przydałaby się informacja na temat pH - to by zachęciło to kupna). Serum jest bezbarwne, bez zapachu, olejowe. Ale wchłania się błyskawicznie, bez pozostawiania uczucia lepkości. Ja od razu aplikuję serum z ceramidami, krem nawilżający i SPF. Nie podrażnia. DZIAŁANIE Skóra twarzy wygląda bardzo ładnie. Jest rozjaśniona, co w wieku dojrzałym jest jak najbardziej pożądane. Warto poczytać o wpływie wit. C na skórę. Jest mnóstwo informacji, więc ich nie powtarzam. Czy. coś dramatycznie zmienia długoterminowo? Nie potrafię tego ocenić. Używam wielu kosmetyków. To serum podoba mi się pod względem składu (ma to, co mają wielokrotnie droższe kosmetyki), ceny i komfortu stosowania. Trzymam w lodówce, choć producent. nic na ten temat nie pisze, ale mam nadzieję, że to przedłuży życie wit. C. W podsumowaniu - moje absolutnie nr. 1 serum z wit. C. Po miesiącu stosowania dostaje 5 gwiazdek.
    Zalety:
    • skład (wit. C 15%, kwas ferulowy. wit. E)
    • nie podrażnia
    Wady:
    • nie zauważyłam
  • 15 marca 2021 o 15:23
    Serum, które działa!
    Serum jest świetne. Po dłuższym stosowaniu widać efekty- koloryt jest bardziej wyrównany i mniej przebarwień. Sprawdza się przy cerze naczynkowej. Zapach jest neutralny. Konsystencja wodnista, ale zupełnie to nie przeszkadza, takie jest serum. Wysokie stężenie witaminy C - jak najbardziej na plus. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • Działanie
  • 3 listopada 2020 o 10:21
    Na mnie nie podziałało
    Słyszałam wiele dobrych opinii o produktach ze starej mydlarni. Nie mogłam sobie poradzić z przebarwieniami na twarzy więc zdecydowałam się na serum z witaminą C. Przeszlam przez wszystkie możliwe stężenia, zajęło to długie miesiące a efektów nie było żadnych. Dosłownie żadnych. Skóra była nawilżona i dość mozno się lepiła-to jedyne rzeczy które zauważyłam.
    Zalety:
    • niestety nic
    Wady:
    • brak działania
  • 7 maja 2020 o 15:28
    Nie dla cer problematycznych, tak dla przebarwionych
    Bardzo mocny koncentrat wit.C. Nie nadaje się na moją twarz- nawet w niewielkiej ilości podrażnia mi skórę i powoduje wysyp. Nic dziwnego- mam wrażliwą skórę i z mocnymi składami tak jest zawsze, ale i tak próbuję ;) Mam za to bardzo dobre doświadczenia z redukcją przebarwień na szyi, tu mnie nie podrażnia i stosowany pod krem wybielający świetnie działa. Polecam niewrażliwym skórom, bardzo dobry kosmetyk o świetnym składzie.
    Zalety:
    • skład
    • polska marka
    • działanie
    • stężenie wit.C
  • 12 września 2019 o 15:24
    Dobry kosmetyk
    Serum stosowałam z myślą o zwężeniu rozszerzonych naczynek krwionośnych, nawilżeniu i wygładzeniu skóry twarzy. W tym zakresie preparat spełnia oczekiwania. W pewnym stopniu redukuje zaczerwienienia naczynkowe, pozostawia skórę miękką i gładką, daje uczucie nawilżenia. Nie powoduje podrażnień, swędzenia, uczucia ściągniecia. Dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu.