Emulsje, esencje i boostery

Hascoderm Lipożel 30g

vero100
    27 października 2023 o 0:21
    Bardzo dobry
    Bardzo dobry produkt punktowy na wypryski, na poczatku moze swedziec albo szczypac ale to normalne, jesli cos takiego sie dzieje trzeba obowiazkowo nawilżać skore bo prawdopodobnie problem tkwi w barierze hydrolipidowej Stosowałam na wypryski i blizny, z wypryskami działał cuda a jeśli chodzi o przebarwienia to takie 5/10 moze potrzebuje czegos mocniejszego
    Zalety:
    • Żelowa lekka konsystencja która nie bieli
    • Skuteczność
    Wady:
  • 18 czerwca 2023 o 13:12
    Bardzo pomocny przy trądziku
    Maść lipożel zakupiłam dla swojej trądzikowej cery. Jest w bardzo poręcznym opakowaniu, łatwo wydobywa się z opakowania, ma białą i gęstą konsystencję. Moja cera jest cerą mieszaną, z suchymi policzkami i tłustą strefą T, skłonna do szybkiego zapychania się. Pojawiają się na niej zarówno standardowe zmiany skórne jak i zaskórniki zamknięte tzw. kaszka na skórze. Lubi lekkie produkty, niezapychające konsystencje i delikatne kwasy nienaruszające bariery ochronnej. Maści używałam kilka razy w tygodniu na noc. Po umyciu dokładnym dwuetapowym skóry oraz użyciu nawilżającego toniku, nakładałam BARDZO CIENKĄ warstwę maści na całą skórę twarzy. Maść muszę zaznaczyć, że mimo iż mam bardzo tłustą skórę mocno mi ją wysuszała, dlatego po uprzednim nałożeniu maści musiałam nakładać pokaźną ilość odżywczego i bogatego kremu na skórę a czasami nawet doprawiać ho lekkimi olejkami aby przestać czuć dyskomfort, ściągnięcie i pieczenie na twarzy. W miejscach gdzie za mało nawilżyłam skórę po kwasie azelainowym po kilku minutach pojawiały się czerwone i bardzo swędzące placki. Dlatego polecam bardzo dbać o nawilżenie skóry podczss stosowania tej maści. Efekty: jeśli chodzi o efekty na pewno jest to niezawodny kosmetyk jeśli macie zaskorniki zamknęite. Potrafi je zmniejszyć już w 3 dni. Jeśli chodzi o aktywne zmiany zapalne zauważyłam że po 2-3 dniach są mocno uspokojone a ich gojenie jest także przyspieszone. Twarz jest bardzo mocno wygłądzona a pory intensywnie ściągnięte, troszkę mi przypomina efekt wygładzenia albo jakiegoś filtra tak bardzo zmniejsza mi pory. Ja do tego kosmetyku będę zawsze wracać bo kest po prostu dobry, niezawodny, spełnia swoje funkcje.
  • 29 marca 2023 o 21:37
    Odkrycie roku
    Znalazłam hascoderm na Tiktoku, lecz jest to pierwszy produkt z tej platformy, który mnie zachwycił. Redukuje tzw. „kaszkę” (u mnie na czole). Efekty widać po 1-3 dniach. Ważne aby nałożyć potem krem nawilżający, ponieważ skóra może się wysuszyć. Warty swojej ceny. Jestem zachwycona!!!
    • działanie
    • szybki efekt
    Wady:
  • 1 września 2022 o 23:15
    Świetny dla trądzikowców
    W czasie, gdy leczyłam jeszcze trądzik zewnętrznie (obecnie jestem w trakcie kuracji doustnej), Hascoderm Lipożel był dla mnie jednym z bardziej skutecznych produktów. Używałam go oczywiście na zalecenie dermatolożki, która zaleciła mi kwas azelainowy i podała kilka przykładowych produktów - a ja wybrałam sobie właśnie ten żel. Pomógł mi rozjaśnić przebarwienia potrądzikowe (nigdy nie miałam po trądziku takich blizn-wgłębień, które zmieniają fakturę skóry; różowe i czerwone przebarwienia po trądziku, niestety, towarzyszą mi do dziś, choć są znacznie mniej widoczne). Poza tym, że żel ten pomógł mi na przebarwienia, to nieźle radził sobie z trądzikiem - krostek wychodziło po prostu mniej. Dodatkowo nie podrażniał skóry, nie wywoływał pieczenia itp. i był szalenie wydajny. Polecam!
    Zalety:
    • Pomaga na przebarwienia potrądzikowe
    • Pomaga także na sam trądzik
    • Nie powoduje podrażnień
  • 12 marca 2022 o 10:44
    Uratował moja skórę
    Mam skórę mieszaną z tendencją do tradziku. W strefie T zmagam się ze zaskórnikami, które są moją zmorą odkąd tylko pamiętam. Krem został mi polecony przez dermatologa. Krem używałam codziennie wieczorem tak jak zalecił dermatolog. Po miesiącu stosowania zauważyłam, że zaskórniki i gule, które wcześniej się pojawiły zaczęły znikać. Przestały pojawiać się niedoskonałości. Blizny, które pojawiły się po zmianach trądzikowych były rozjaśnione. Dodatkowo zauważyłam, ze skórą przestała się świecić. Żel nie przesuszył mi skóry. Polecam ten żel z czystym sumieniem i jest dla mnie moim hitem .