Wody toaletowe damskie

Avon Encanto Alluring EDT

• 6 kwietnia 2025 o 12:10
    Perfumy pudrowo, mydlane, bardzo intensywne
    Perfumy od Avon towarzyszą mi od bardzo wielu lat. Na te Encanto Alluring skusiłam się po powąchaniu próbki. Zapach określiłabym jako mocno pudrowy, mydlany i nieco orientalny; jest bardzo intensywny. Z czasem, jego intensywność, maleje, aczkolwiek długo utrzymuje się na ciele, jeszcze dłużej zostaje na ubraniach. Z tej samej serii jest również balasam i w połączeniu z perfumami tworzą piękną otoczkę zapachową wokół nas. Dla mnie to bardzo kobiece perfumy, a jego mydlano pudrowe nuty dodają uczucie świeżości, czystości. A przez swoją intensywność są bardzo trwałe. Flakon szklany, 50 ml.
    • Intensywność
  • 3 stycznia 2021 o 13:25
    Trochę duszący, ale trwały
    Soczysta gruszka, kwiat bawełny i wanilia. Te wszystkie składniki tworzą przepiękny zapach. Dla niektórych może być on trochę duszący. Dla mnie jest piękny. Jak na wodę toaletową utrzymuje się długo. Jest wyczuwalny już z daleka. Fioletowa buteleczka fajnie się prezentuje.
    Zalety:
    • Długo pachnie.
    U konsultantki
  • 7 lipca 2020 o 17:40
    Słodko i pudrowo
    Pierwsze moje skojarzenie po użyciu tych perfum, to moja mama stojąca w obłoku pudru, szykująca się na wieczorne wyjście. Kupiłam je w ciemno i przyznam, że spodziewałam się zapachu bardziej świeżego. Dopiero czytając opis dowiedziałam się, że to zapach przeznaczony na wieczór i w moim przypadku będzie to wieczór zimowy, gdyż teraz, latem, nieco mnie przytłacza. Nie wyczuwam poszczególnych nut, jest słodko, pudrowo, a koniec na skórze pozostaje wanilia. Mimo wszystko podoba mi się ten zapach, może dzięki tym pozytywnym skojarzeniom, a może faktycznie ma w sobie coś...
    Zalety:
    • Zapach "przytulny" w odbiorze
    • Uroczy flakon
    Wady:
    • Zbyt pudrowy jak na mój gust
  • 9 stycznia 2020 o 21:26
    Orientalny i kobiecy
    W pierwszej kolejności po aplikacji czuć kuszącą i soczystą gruszkę z delikatnie zaznaczonym kwiatem bawełny. Długotrwale otula ciało i daje poczucie przyjemnej zmysłowości. Jest bardzo kobiecy i tajemniczy. Nadaje się zarówno na wieczór jak i na popołudnie. Mimo orientalnych nut nie przytłacza. Jest wyjątkowo trwały jak na tę markę.
    Zalety:
    • flakon
    • zapach kobiecy i zmysłowy lecz nie przytłaczający
    Wady:
    • cena produktu, moim zdaniem nie adekwatna
  • 13 listopada 2019 o 20:13
    4.5/5
    Zapach raczej przewidywany na jesienny wieczór . Najnowszy z całej serii gdzie już wcześniej tajemnicze , egzotyczne nuty kusiły swoim zapachem . Ten jest zapachem orientalno - kwiatowym . najbardziej wyczuwalne nuty w tym zapachu gruszka i wanilia. Trwałość jest bardzo dobra
    • flakon
    U konsultantki