Wody toaletowe damskie

Avon Mesmerize Black For Her EDT

Avon Mesmerize Black Woda Toaletowa 50 ml

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 marca 2024 o 22:39
    Ciężki zapach
    Buteleczka czarna z złotymi ozdobami. Ładna. Zapach dla mnie był ciężki. Czuć typowe orientalne zapachy, ale też owoc i kwiaty. Ja go nie polubiłam. Wolę świeże zapaszki. Zapach średnio trwały. Ale nie wietrzeje jakoś szybko. Nie brudzi ubrań. Polecam na wieczór lub zimowe dni.
    Miroku
    19 lutego 2023 o 17:48
    Pudrowy kompocik
    Zapach kupiłam totalnie w ciemno-spodobał mi się flakon, nazwa oraz opis sugerujący jakiś otulający zapach na zimę, a ja szukałam czegoś niezbyt drogiego do używania na co dzień, ale ze słodkim pazurem. Zimą lubię otulić się czymś bardziej zawiesistym i orientalnym, poczuć przytulną słodycz, która mnie ogrzeje w mroźne dni. Mesmerize Black jest słodki, ale bardziej w taki pudrowo-owocowy sposób. Oprócz mandarynki czuję tutaj syrop brzoskwiniowy, nuty owoców są naprawdę słodkie, dla mnie wręcz pozbawione jakiejkolwiek cytrusowej cierpkości czy orzeźwiającego aromatu lata. W połączeniu z gładkimi nutami drzewnymi tworzą absolutnie poprawny zapach, tyle, że...brakuje tutaj orientu i zmysłowości, którą obiecuje nazwa oraz flakon. Pokuszę się o stwierdzenie, że momentami czuję lekko mydlaną nutę, ten słynny powiew Avonu charakterystyczny dla dużej części ich perfum. Czy to koniecznie źle? I tak, i nie. Tak, ponieważ jednak szukałam czegoś bardziej z zadziorem, drzewnym orientem. Zapachu intrygującego, nieoczywistej słodyczy przeplatanej czymś bardziej cierpkim oraz zawiesistym. A tych cech mi tutaj brakuje. Nie, gdyż całość jest bezpieczna oraz nieinwazyjna. Mogę ich użyć spokojnie do pracy ze stuprocentową pewnością, że nikogo nie będą drażnić czy męczyć, nawet jeśli mają całkiem niezłą projekcję oraz kilkugodzinną trwałość. Dobrze się sprawdzą na nieco bardziej dojrzalsze perfumy dla nastolatki-nie będą dla nich zbyt poważne pozwalając uniknąć groteskowego efektu małolaty próbującej na siłę się postarzać podkradanymi mamie kosmetykami ;) Niemniej jednak sam zapach uważam za całkiem udany i przyjemny. Zużyłam do końca i chociaż nie wiem czy kupię ponownie(nie do końca mój typ) to za taką cenę amatorki słodkich zapachów owocowych mogą wypróbować Mesmerize Black w ciemno. Może nie jest jakiś wyszukany, zaskakujący czy złożony, ale za to miły i bezpieczny.
  • 9 marca 2022 o 14:11
    Świetny na codzień
    Jest to bardzo elegancki zapach, ale taki który moim zdaniem nadaje się na dzień również do pracy. Opakowanie jest szlachetne, kojarzące się wschodem. Gdy wącham odczuwam nutę wanilii. Bardzo podoba mi się flakon, który jeden z nielicznych jest nie prześwitujący. Jest całkiem wyczuwalny po całym dniu pracy, choć ewoluuje i minimalnie zmienia się nutę drzewną z białymi kwiatami. Cena jest niewielka ok. 40 zł. Polecam szczególnie dla kobiet eleganckich.
    ann1730
    2 listopada 2021 o 10:02
    Orientalny zapach
    Perfuma zakupiona w sumie w ciemno ale nie żałuję. Flakonik odwołuje się do stylu orientalnego tak samo jak zapach. Nigdy nie przepadałam za zapachami tego rodzaju bo uważałam, że są zbyt duszące ale ta perfuma zmieniła moje przekonania. Dobry rozpylacz i przyzwoita cena. Polecam
    Tronina
    29 października 2021 o 21:55
    Fajny zapach, słaba trwałość
    Lubię ten zapach i wracam do niego, mimo bardzo słabej trwałości. Ciekawa buteleczka, która ładnie prezentuje się na półce. Zapach jest elegancki, słodki, ale nie duszący. Ma w sobie coś charakterystycznego. W promocji można kupić go za 29 zł.