Woski do depilacji

NeoNail Professional, Sugar Wax Pasta cukrowa do depilacji

Neonail Pasta Cukrowa Do Depilacji 300g

• 23 stycznia 2024 o 0:37
    Mój przełom w depilacji
    Rozwiązanie nie dla wszystkich, jednak zdecydowanie la większej grupy niż woski i gotowe paski - jak wskazuje producent. Jeżeli wszystko poprawnie zrobimy, to efekt jest dokładnie taki jak w opisie - no może tylko poza tym „bezbolesnym” ???? Spróbowałam pasty po 2 zabiegach woskiem w salonie jak i samodzielnych próbach. Niestety pachy jakoś tolerowały, ale skóra na pachwinach cała pękała i krwawiła, obrzęk schodził dopiero jak już zaczynały odrastać pierwsze włoski… I tu z pomocą przychodzi pasta. Nie przykleja się do skóry jak wosk, w związku z tym nie ma jak uszkodzić naskórka nawet przy powtarzaniu tego samego miejsca. Włoski są wyrwane w całości, więc skończył się w końcu mój problem z wrastającymi włoskami i krostkami. Produkt ma 3 składniki, kosztuje grosze więc żałuję moich prób robienia pasty cukrowej w domu Minusem jest głębokie opakowanie, wyjmowanie twardej pasty z dna prawie łamie paznokcie. Można ja lekko ocieplić, jednak wtedy pasta zacznie się kleić. Producent powinien też zamieścić jakąś instrukcję bo wiele osób używa pasty niepoprawnie Z opakowania wyjmujemy (bardziej uszczypniemy) produkt i rozciągamy go i zgniatamy jak dzieci gume do żucia. Jak zacznie być lekko matowa to formujemy kuleczkę i gotowe! Powinno się użyć talku dla niemowląt, wtedy pasta nie będzie się już kleić do skóry ani dłoni. Kulkę rozpłaszczamy na skórze aby włosy się wlepiły i pociągamy jednym razem. Formujemy znowu kulkę, jeżeli zaczyna się trochę lepić to podsypujemy talkiem. Mi jedna mała kulka starcza na pół bikini, potem zaczyna się rozpuszczać i przylegać do ciepłego ciała. Bikini i pachy można zrobić na 0, każdy kolejny zabieg jest coraz mniej bolesny a włosów odrasta coraz mniej. Z meszkiem np. na brzuchu czy twarzy raczej sobie nie poradzi, jeżeli chodzi o nogi to bardzo zależy od włosa. Na pewno włos musi mieć przynajmniej 1-1,5cm, inaczej można zapomnieć Po roku bikini i pachy robię w pół godziny i starcza na 2 tygodnie więc można Pasta starcza na jakiś rok
    Zalety:
    • Ekologiczna pasta
    • Rozwiązanie depilacji bez podrażnień
    • Włosy odrastają cieńsze i rzadsze
    • 3 składniki
    Wady:
    • Brak instrukcji, trzeba pouczyć się samemu
    • Mało praktyczne opakowanie
  • 2 kwietnia 2021 o 20:54
    Nie dla mnie
    Produkt totalnie nie dla mnie. Za dużo zabawy z tym jest. Depilacja trwa długo i nie ważne czy z włosem czy pod włos, ale bardzo mało włosów wyrywa. Próbowałam tylko na nodze. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Wszystko poza zapachem i ceną.
  • 7 stycznia 2021 o 11:48
    Fajnie było się zapoznać
    Fajnie było się zapoznać, ale to nie przyjaźń na lata. Depilacja tą pastą jest faktycznie prawie bezbolesna (w porównaniu do depilatora) ale jak dla mnie mega czasochłonna i problematyczna (mam dużo włosków, mocnych i ciemnych). Czasochłonna cóż, pewnie z kolejnymi sesjami byłoby coraz sprawniej ale problematyczność sprawia, że więcej sesji się nie odbędzie. Wyciąganie jej z opakowania jest po prostu irytujące. Najpierw podgrzanie, potem wyciąganie odpowiedniej ilości, a na koniec fakt, że przychodzi taki moment (u mnie dość szybko), że kawałek jest zużyty i niemiłosiernie się lepi do wszystkiego, zostaje umycie rąk i nogi pod wodą, potem dokładnie wysuszenie nogi i rąk (nie może być wilgoci bo się lepi) i znów wyciąganie kawałka... a potem kolejnego i kolejnego. Sama depilacja też średnio satysfakcjonująca, jedno miejsce musiałam traktować pastą kilka razy, gdzieniegdzie tak mocno dociskając, że zostały mi lekkie siniaczki. Na plus: naturalna, można przygotować też samemu w domu, dyskomfort mniejszy niż przy depilatorze. Wolę jednak depilator, szybciej i sprawniej :) być może do słabszych włosków się nadaje bardziej Ogólnie sam produkt oceniam na plus, bo robi to do czego został stworzony, nie odpowiada mi jednak otoczka okołozabiegowa :)
  • 12 sierpnia 2020 o 9:47
    Pierwszy raz używam pasty cukrowej do depilacji i jestem pozytywnie zaskoczona
    Pierwszy raz używam pasty cukrowej do depilacji i jestem pozytywnie zaskoczona mimo iż w necie czytałam, że takie pasty są słabe. Ta z NN naprawdę daje radę i wolę ją o wiele bardziej niż wosk. Pasta dobrze przylega i skutecznie pozwala pozbyć się włosków. Depiluję nią nogi i spokojnie przez 2 tygodnie są gładkie. Zabieg nie jest też zbyt bolesny, myślałam, że będzie o wiele gorzej i dlatego zwlekałam z próbowaniem :P Pasta nie podrażniła mojej wrażliwej skóry mimo iż używam jej regularnie od ok. 3 miesięcy. Bardzo dobra cena, jak za takie duże i wydajne opakowanie.
    catnapp
    3 czerwca 2020 o 19:09
    Bardzo dobra pasta
    Dawno nie korzystałam z pasty cukrowej do depilacji, bo kilka lat temu się trochę zawiodłam. Ale znajoma poleciłam mi Sugar Wax z NN i kiedyś kupiłam - mam całkiem inne wrażenia - pozytywne :) + mam skórę wrażliwą, ale nie uczula mnie mimo regularnego stosowania, + łatwo się ją nakłada, nie spada, + duże, wydajne opakowanie, + świetnie radzi sobie nawet z mniejszymi włoskami, + efekt po depilacji utrzymuje się dłużej niż przy zwykłym goleniu.