Pianki do mycia twarzy

Novaclear Atopis, Face & Body Cleansing Foam Pianka do mycia twarzy i ciała

Atopis Pianka do Mycia Twarzy i Ciała 150 ml

• 13 stycznia 2021 o 15:22
    To jest to!
    Długo szukałam idealnej pianki czy żelu do mycia twarzy. Jestem alergikiem.Mam cerę sucha, wrażliwa, często podrażniona, wiec nie jest to łatwe. Próbując różnych produktów, wydając majątek w aptece czy rossmannie pożaliłam się Pani w aptece a ta doradziła mi piankę atopis. Nie znałam wcześniej tej marki. Na początku nie byłam zdecydowana, bo skład nie jest jakiś super naturalny, ale tak ma większość aptecznych dermokosmetykow. Używam pianki od kilku dni. Łatwa w aplikacji, łatwo rozsmarowuję się na twarzy tworząc od razu taka jakby warstwę ochronna,łatwo się spłukuje, nie szczypie w oczy, co jest chyba jakimś cudem bo mnie większość takich preparatów szczypie w oczy. Polecam! Do tego może jej używać cała rodzina bo jest od 1 dnia życia. Odjęłabym pół gwiazdki za trochę niezbyt fajny taki apteczny zapach, ale wole to niż mocno pachnące kosmetyki naturalne.
    Zalety:
    • Nie wysusza, nie daje wrażenia ściągniętej skory,
    • Nie szczypie w oczy,
    • Łatwo się rozprowadza i łatwo spłukuje,
    • Ma w składzie olej konopny, cenny w kosmetykach i dermatologii.
    Wady:
    • Apteczny zapach ale to taka niewielka niedogodność.
  • 7 kwietnia 2020 o 17:27
    Bardzo fajny produkt
    Pianka delikatna i bezpieczna, nie podrażnia a skutecznie oczyszcza. Moja sucha i wymagająca cera jest za nią ogromnie wdzięczna. Fajnie łagodzi podrażnienia a przy tym dobrze nawilża i zostawia skóre przyjemnie wygłądzoną.
    pockett
    18 marca 2020 o 23:50
    Idealna dla podrażnionej skóry
    Zmagając się chwilowo z niezbyt przyjemną przypadłością, jaką jest okołoustne zapalenie skóry, wymagające jej szczególnego traktowania, szukałam produktów, które jej dodatkowo nie podrażnią. I tym właśnie sposobem trafiłam na ową piankę, która okazała się przysłowiowym "strzałem w dziesiątkę" w momencie, gdy musiałam odstawić większość stosowanych dotychczas kosmetyków do oczyszczania twarzy, które zupełnie nie sprawdzały się, kiedy problem zaczął się pogłębiać i zmuszona byłam stosować leki przepisane przez specjalistę. Kiedy skóra mojej twarzy, "obciążona" działaniem medykamentów, wymagała bardzo łagodnego traktowania, pianka Atopis sprawdziła się idealnie. Pomimo bardzo delikatnej konsystencji, dość dobrze radziła sobie z usuwaniem ze skóry wszelkich zanieczyszczeń, pozostawiając ją świeżą i przyjemną d dotyku. Kolejnym plusem niewątpliwie jest buteleczka z pompką ułatwiająca dozowanie i czyniąca go bardziej higienicznym. Bez najmniejszej wątpliwości polecam ją wszystkim osobom, borykającym się ze skórą, wymagającą szczególnej troski.
    Zalety:
    • skuteczne, a jednocześnie bardzo delikatne działanie
    • forma opakowania
    Wady:
    • słaba dostępność
  • 11 grudnia 2019 o 9:36
    Recenzja
    Świetna pianka, oczyszcza dobrze twarz i ja odświeża . Mam dużo kosmetyków z tej serii i pianka jest jednym z moich ulubionych . Lepszej nie miałam . Używam ja tez na ciało i daje uczucie świeżości .
  • 16 listopada 2019 o 13:05
    Lekka i skuteczna !
    Akurat miałam okazję testować kosmetyki Atopis i naprawdę nie mogę się nachwalić. Mam skórę bardzo suchą i alergiczna i wiele produktów podrażniało skórę twarzy. Tutaj zaskoczenie - pianka jest lekka,bezzapachowa o świetnie radzi sobie z wrażliwą skórą. Bardzo polecam nawet dla dzieci oraz dla osób ze skórą atopową.
    • Formuła pianki
    • Działanie
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta