WIZAŻ logo
Pianki do mycia twarzy

CeraVe Nawilżający Krem-Pianka do Mycia twarzy i demakijażu dla skóry normalnej i suchej

4,9 (467)
55 hitów!

allegro
Gemini

• star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    30 czerwca 2026 o 21:54
    Mój ideał
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW aptece
    To zdecydowanie mój ulubiony kosmetyk do mycia twarzy. Jest bardzo delikatny dla skóry, nie powoduje podrażnień, a jednocześnie skutecznie usuwa pozostałości po makijażu. Łączy łagodne działanie z wysoką skutecznością. To już moje kolejne opakowanie i nie zamierzam zamieniać go na żaden inny produkt.
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    16 maja 2026 o 15:11
    Świetne
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Mam skórę normalną w stronę suchej i ten produkt totalnie mnie zaskoczył 😭💚 Już po kilku użyciach zauważyłam, że skóra jest dużo bardziej miękka, nawilżona i przede wszystkim nie ma tego nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia po myciu. Konsystencja pianki jest mega delikatna, lekka i bardzo przyjemna — twarz po użyciu jest czysta, świeża i ukojona. Świetnie radzi sobie z codziennym oczyszczaniem oraz demakijażem. Nie podrażnia oczu, nie zapycha i nie powoduje wysypu niedoskonałości, co dla mnie jest ogromnym plusem. Mam też wrażliwszą skórę i często po innych produktach pojawiało się zaczerwienienie, a tutaj totalny spokój. Skóra wygląda zdrowiej i jest bardziej „napita”.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 24 kwietnia 2026 o 9:03
    Cudowna!
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Nawilżający krem-pianka do mycia twarzy i demakijażu od CeraVe to jeden z tych produktów, do których naprawdę chce się wracać. Ma wyjątkową formułę – początkowo kremową, która podczas mycia zamienia się w delikatną piankę, dzięki czemu łączy skuteczność oczyszczania z komfortem pielęgnacji. Świetnie radzi sobie z usuwaniem makijażu i codziennych zanieczyszczeń, a przy tym nie wysusza skóry ani nie powoduje uczucia ściągnięcia. Po użyciu cera jest miękka, nawilżona i wyraźnie bardziej komfortowa. To zasługa m.in. ceramidów i kwasu hialuronowego, które wspierają barierę ochronną skóry i pomagają utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia . Produkt jest bardzo delikatny, bezzapachowy i dobrze sprawdza się nawet przy skórze wrażliwej. Idealny do codziennego stosowania – zarówno rano, jak i wieczorem.
  • 17 kwietnia 2026 o 19:25
    Delikatny, wydajny i niezawodny
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Uwielbiam ten żel (a raczej krem-piankę) do mycia twarzy, mój TOP wśród produktów oczyszczających do twarzy. Użyłam już kilka buteleczek,a zawsze kupuję te, które mają bodajże 436 ml, więc duże. Starcza mi (i mojemu partnerowi) na nawet pół roku! Tak że to opłacalny zakup. Ale przede wszystkim jakościowy. Nie podrażnia nawet wrażliwej skóry. Nigdy nie zrobił mi (nam) krzywdy. Jest bezzapachowy, łagodny, na pewno nie jakiś "żrący", a solidnie oczyszcza twarz - tak z kosmetyków, jak i z makijażu. Ma kremową konsystencje, która łatwo się rozprowadza. Nie trzeba bardzo dużo produktu, aby umyć porządnie twarz i szyję. Komunikowany jest jako "krem-pianka" - według mnie on się jakoś bardzo w piankę nie zamienia, jest po prostu takim kremowym, świetnie rozrpowadzającym się produktem. Pianki zwykle są mniej wydajne. Jego forma jest idealna. Stosuję go na moją skórę: wrażliwą, mieszaną (zarówno ze skłonnością do suchości, jak i w niektórych miejscach reaktywną, trądzikową). U mojego partnera: skóra z rozszerzonymi porami, z tendencją do przetłuszczania się i czasem przesuszeń. U obojga, z różnym typem skóry, sprawdza się i konsekwentnie kupujemy ten produkt ponownie. Jak używam? Jak nie mam makijażu danego dnia, to robię sobie pierwszy etap mycia twarzy (płynem micelarnym) i krem-pianka CeraVe wjeżdża jako drugi etap. Jeśli mam makijaż, to żeby nie zuzywać dużo płatków do zmycia makijażu wolę sobie najpierw umyć twarz kremem-pianką CeraVe, następnie płyn micelarny, a potem jeszcze raz krem-pianka CeraVe. Wynika to z tego, że chcę być bardziej eko z płatkami + mniej trzeć nimi twarz, a nie z nieskuteczności produktu oczyszczającego. Gdy zdarza mi się mieć suche pachy po depilacji, to również lubię do nich zastosować ten krem-piankę jako taki "żel pod prysznic", bo to łagodny, niepodrażniający kosmetyk. Traktuję więc go tez jako ratunek na ewentualne otarcia czy przesuszone części ciała. Szczera polecajka!
    Zalety:
    • wydajny
    • uczciwa cena na promocjach
    • lagodny, nigdy nie podrażnił
    • dobrze oczyszcza
    Wady:
    • nie widzę :)
  • 23 marca 2026 o 9:08
    Genialnie wydajny, delikatny i w świetnej cenie na promocji!
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Wracam do tego kremu-pianki wiernie od kilku lat i nadal jestem nim zachwycona. To mój absolutny pewniak w codziennej pielęgnacji. Przede wszystkim jest baaardzo wydajny! Starcza na niesamowicie długo, co czyni go niezwykle opłacalnym, zwłaszcza, że w Super-Pharm często są na niego promocje. Do umycia całej twarzy wystarcza mi dosłownie jedna, niecała pompka. ​Bardzo odpowiada mi jego ciekawa konsystencja. Przy wyciskaniu z opakowania jest jak bardziej lejący krem, trochę jak krem wymieszany z żelem. Dopiero po nałożeniu na twarz zamienia się w delikatną, przyjemną piankę. Zapach jest bardzo subtelny, neutralny, typowy dla produktów marki CeraVe. ​Co do działania – po tych kilku latach stosowania mogę śmiało powiedzieć, że ten produkt jest niezwykle delikatny. Dla mnie najważniejsze jest to, że nie zostawia uczucia ściągnięcia ani nie wysusza skóry. Nie podrażnia mojej cery, a jednocześnie faktycznie czuję, że twarz jest czysta i odświeżona. (Ważna uwaga: nie używam go do demakijażu, więc oceniam go wyłącznie jako produkt do mycia). ​Jeśli chodzi o minusy, to znalazłam jeden mały, choć specyficzny "haczyk". Kiedy ostatnio miałam mocno obtarty nos od używania chusteczek przy katarze, ten produkt lekko szczypał mnie w tych uszkodzonych okolicach. Muszę zaznaczyć, że jego brat – nawilżający pieniący się olejek do mycia CeraVe – w ogóle tego nie robił. Jednak wiadomo, przy mocno naruszonym naskórku większość produktów może drażnić skórę, więc nie traktuję tego jako poważnej wady.
    Zalety:
    • Niesamowita wydajność (niecała pompka na jedno mycie).
    • Bardzo delikatny dla skóry – nie podrażnia i nie wysusza.
    • Brak uczucia ściągnięcia twarzy po umyciu.
    • Skutecznie i wyczuwalnie oczyszcza.
    • Ciekawa konsystencja (lejący krem zmieniający się w piankę).
    • Subtelny, niedrażniący zapach.
    • Świetny stosunek jakości i pojemności do ceny (szczególnie na promocjach).
    Wady:
    • Może delikatnie szczypać w miejscach bardzo silnie podrażnionych/obtartych (np. nos przy katarze).

szukaj