Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea Indulging Peony Anti-perspirant Spray 48h Antyperspirant w sprayu

• 21 lutego 2022 o 17:49
    Ładnie pachnie i sprawdza się przez cały dzień.
    Antyperspiranty Nivea towarzyszą mi już od niepamiętnych czasów. Bardzo je lubię za piękne wersje zapachowe i przede wszystkim za skuteczność. Wersja Peonia pachnie naprawdę ładnie, kwiatowo, lekko słodko czyli tak jak lubię a ponadto zapach utrzymuje się przez cały dzień. Nie bieli a pachy pozostają suche przez kilka godzin. Jak na moje potrzeby sprawdza się bardzo dobrze. Cena też super bo w mojej drogerii są po 6 zł a wydajność rewelacyjna. Polecam
  • 21 września 2020 o 21:51
    Skuteczny, o przyjemnym zapachu.
    Jestem przywiązana do dezodorantów z Nivei - jeszcze nigdy mnie nie zawiodły. Oczywiście nie wierzę w żadne w obiecanki cacanki typu „ochrona przed nieprzyjemnym zapachem przez 48h” (tak w ogóle to czy jest osoba, która nie myje się dwa dni i liczy na ochronę od dezodorantu?). Dezodorant maskuje nieprzyjemny zapach, rzecz jasna nie wpływając na zmniejszenie potliwości - na to są inne specyfiki. Jak dla mnie ok.
  • 1 sierpnia 2020 o 17:47
    No, może być
    Ten antyperspirant jest po prostu okej. Nie jest aż tak super hiperskuteczny jak antyperspiranty Rexona, ale może być. Na co dzień jest wystarczający, ale nie poradzi sobie w ekstremalnych warunkach. W gorące, aktywne dni nie można mu ufać w stu procentach. Na zwykłe wiosenne, jesienne i zimowe dni jest w porządku. Zapach nie przypomina mi piwonii. To raczej klasyczna kompozycja typowa dla wielu kosmetyków Nivea. Kwiatowo-kremowa, trochę babcina (ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa). Zapach jest przyjemny, nie wadzi nawet w największe upały. Produkt nie podrażnia i nie uczula. Opakowanie jest wygodne i estetyczne. Spoko limitka.
  • 4 czerwca 2020 o 18:02
    Nawet mnie zaskoczył
    Fajne zapaszek , ale bardzo mocno się rozpylał i dusił w gardło. Jako antyperspirant spisał się dobrze. Poradził sobie z przykrym zapachem jak i z potem. Nie był drogi kupiony w Lidlu na jakieś promocji. Wystarczył na długo. Chyba z dwa miesiące go używałam. Nie podrażniał skóry i nie zostawiał białych plam choć gromadził się na skórze w postaci białego proszku. Skóra w trakcie używania była delikatna.
    Zalety:
    • Zapach, działanie, cena.
  • 24 listopada 2019 o 21:03
    Małe oszustwo Panie Nivea
    Cieszę się, że limitowane serie Nivea często goszczą w dyskontach takich, jak Biedronka czy Lidl - zawsze zaopatruję się w jakiś antyperspirant lub żel od prysznic o sezonowym zapachu. W tym roku producent wrzucił do Biedronek 3 nowe zapachy antyperspirantów, m. in. ten o zapachu peonii. Trochę nie ta pora roku, jak na mój gust, bo w październiku bardziej bym się spodziewała wanilii, ale ok - jako wielbicielka pięknych, różowych kwiatów peonii/piwonii i tak musiałam go mieć! Piwonia ma przepiękny zapach i często gości w perfumach, więc odwzorowanie jej nie powinno być jakimś olbrzymim wyczynem, a jednak... Pierwsze testy były dramatyczne - antyperspirant mimo porządnego wstrząśnięcia przed użyciem, wyrzucił z siebie olbrzymią ilość białego talku :/ Pierwsze 3-4 użycia kończyły się tak samo - cała pacha i koszulka w białym pudrze... Niestety, trzeba ostrożnie go dawkować... Kolejny zawód - zapach... Peonia? Jaka peonia? Ten zapach nie leżał nawet obok peonii... Niestety, ale kosmetyk pachnie dla mnie identycznie jak wersja Pearl & Beauty. Nieładnie, jeśli już producent chciał zapakować ten sam produkt w inne opakowanie, to mógł nie podjudzać mnie obietnicą piwonii, bo to są zapachy zupełnie z 2 światów. Cała reszta poza tymi 2 wpadkami jest ok. Deo przyzwoicie chroni przed potem. Zapach długo utrzymuje się na skórze i chroni przed przykrym zapachem. Jest łagodny dla skóry, można bez obaw stosować po depilacji. Uwielbiam szatę graficzną całej, limitowanej serii - jest kobieca, słodka, urocza, te kwiatki są śliczne. Cena ok, zapłaciłam niecałe 7 zł w Biedronce, dostępność? Nigdzie indziej go nie widziałam ;) Nie sądzę bym wróciła do niego kiedyś, w kolejce czeka na mnie brzoskwinia i lilia wodna, które teraz już nie wiem czym mogą pachnieć :D