WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

L'Occitane Aqua Reotier, Gelee Nettoyante a l'Eau Nawilżający żel do mycia twarzy

katrak
    29 czerwca 2020 o 11:14
    Delikatny świeży żel do mycia twarzy
    Dosyć sporą miniaturkę żelu otrzymałam w kalendarzu adwentowym, wystarczyła mi na pół roku stosowania przy porannym myciu twarzy więc żel jest bardzo wydajny. Mam skórę mieszaną z tendencją do przetłuszczania w strefie T oraz trochę problemu z zaskórnikami - żel nie powodował zapychania porów, nie podrażniał i bardzo przyjemnie mi się go używało. Sporadycznie stosowałam go do domywania twarzy po demakijażu i również się sprawdzał. Ogólnie dobry produkt do codziennego stosowania, nie robi krzywdy, trochę nawilża (albo bardziej nie wysusza), świeży zapach.
    Zalety:
    • Produkt wydajny, gęsty
    • Nie wysusza i nie podrażnia twarzy
    • Fajna szata graficzna opakowania
    • Wystarczy niewielka ilość żelu aby dobrze oczyścić twarz
    Wady:
    • Odrobinę za mocny zapach - czasami gdy nałożyłam zbyt dużo to mnie podduszał
    • Radzę uważać przy aplikacji na powieki, czasami powodował nieprzyjemne pieczenie, ale z czasem nauczyłam się, że powieki przemywałam tylko resztką spienionego żelu na dłoniach i pieczenie nie występowało
  • 7 marca 2020 o 11:32
    Bardzo przyjemny produkt!
    Nawilżający żel do mycia twarzy znalazłam w kalendarzu adwentowym 2019 i był to produkt o największej pojemności, bo aż 40 ml. Używałam go z nieskrywaną przyjemnością i z żalem patrzyłam na ubywającą zawartość - już same te słowa sporo mogą powiedzieć o jakości tego produktu i moim poziomie zadowolenia ;). Ale, zacznijmy od początku. Miałam miniaturę (40 ml, więc nie tak całkiem mało), w uroczej, zgrabnej tubie. Zakręcanej, nie na zatrzask, ale mimo to wygodnej i poręcznej. Szata graficzna prosta i minimalistyczna, ale miła dla oka. Konsystencja produktu typowo żelowa, wysokopienna - już odrobina daje sporo piany i świetnie oczyszcza skórę. Zapach świeży i bardzo przyjemny - mam wrażenie, że dawna seria Nivea Visage Young miała podobnie pachnący żel! :D. Żel fantastycznie usuwa resztki makijażu (bo do demakijażu się NIE NADAJE, uprzedzam!) i wszelkie zanieczyszczenia oraz nadmiar sebum. Tak jak wspomniałam, mocno się pieni, ale nie wysusza skóry i nie ściąga jej po umyciu. Faktycznie skóra jest miękka i przyjemnie nawilżona, a jej koloryt jest równomierny i jasny - efekt jest taki, jak po mojej ukochanej piance Vichy Purete Thermale :). Jest to dla mnie o tyle istotne, ponieważ jestem posiadaczką cery bardzo suchej, wrażliwej i z AZS i tak naprawdę mało który produkt myjący nie robi jej krzywdy. Żel oczyszcza skórę, sam w sobie nie zatyka porów i nie wywołuje alergii, choć mam do tego skłonność. Nie podrażnia oczu.Jest bardzo wydajny, stosowałam go dwa razy dziennie i wystarczył na nieco ponad miesiąc, szok! Wady? Ewentualnie cena, aczkolwiek moim zdaniem wcale nie jest tak źle ;). To L'Occitane, to po pierwsze. Po drugie, pełnowymiarowe opakowanie ma aż 195 ml i kosztuje 79 zł...za wspomnianą piankę Vichy, która ma 150 ml płaciłam nieraz ponad 60 zł, więc moim zdaniem cena tego żelu jest ok, tym bardziej, że jest nieziemsko wydajny! Ogólnie rzecz biorąc, jestem bardzo zadowolona. To rzeczywiście nawilżający żel, który świetnie oczyszcza skórę, jednocześnie ją pielęgnując. No i ta wydajność...prędzej się znudzi, niż się skończy ;). Polecam serdecznie! <3
  • 10 grudnia 2019 o 1:23
    przyjemny
    Na początek zaznaczę, że mam cerę mieszaną, ze skłonnością do przetłuszczania w strefie T. Zawsze z tym żelami do mycia twarzy miałam problem, rzadko kiedy mi coś odpowiadało, aż do tej pory. Wady: -cena Zalety: -dobra konsystencja, lekko żelowa -ładny zapach -wydajny -bardzo dobrze oczyszcza skórę twarzy -nie przesusza -usuwa resztki makijażu, do samego demakijażu się nie nadaje Czy kupię ponownie? W promocji na pewno tak.